НПМГ - тема 8

• 77 464
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Мога ли да се доверя на минималните балове от миналата година за природни науки с химия? Очаква ли се голяма разлика или не според вяс?
Хайде сега! Надявам се, че въпросът Ви е шеговит. Тук оракули, доколкото знам, няма.

# 616
Мога ли да се доверя на минималните балове от миналата година за природни науки с химия? Очаква ли се голяма разлика или не според вяс?

Това е невъзможно да се прогнозира. Редите си паралелките според желанията и стискате палци.
И ние сме се насочили към тази паралелка и стискаме палци децата пред нас с повече точки по Химия да не изберат тази паралелка на първо желание или да не са изкарали по 100 точки на Математика.
В крайна сметка всеки ще си намери неговото си място.

# 617
  • София
Здравейте, дали госпожа Ева Димитрова е преподавала на някое от вашите деца в НПМГ?

# 618
  • София
А има ли някаква информация кои се очаква да бъдат учителите (основните) на бъдещите осмокласници?

# 619
Здравейте, аз съм родител на ученик от 9 клас/бъдещ 10-ти в паралелка МАТ/Инф/АЕ и бих искала да споделя, че съм безкрайно разочарована от обучението или по-скоро никакво такова по Информатика. Положението е трагично, учителят /пояснявам, че детето ми е във втората група/ си говори нещо на себе си, справят се само онези ученици, които ходят на допълнителни школи по Информатика извън училището. Другите разчитат на "помощ от приятел" при изпитване. Не се работи по учебник, изучаваха C++ тази година. Ако този учител продължи да преподава в следващите класове и не дай боже в 11-ти и 12-ти клас, това ще е пълна загуба, все едно такъв профил не сме имали. Аз не мога да дам оценка на професионалната подготовка на преподавателя, но определено знанието не може да бъде предадено на учениците. Имам забележки към нивото на обучение и по други предмети, но по Информатика положението е просто стряскащо. Аз честно казано след 2 години започвам все по-често да си давам сметка, че балът на детето за прием след 7-ми клас, който стигаше за навсякъде, беше похабен. Много тъжно, но факт! А имахме големи надежди и очаквания! Може би не сме от късметлиите, които споделят суперлативи за гимназията, може да сме частен случай, нямам наблюдения за учители, които не преподават на моето дете.

# 620
Това за информатиката, а другите предмети?
Казвате похабен бал - от къде сте сигурна/ен, че в друго училище нямаше да е същият тип преподавател?
Не оправдавам такива преподаватели (видях кой е преподавателят и нищо не ми говори това име). Говорете с директора.

# 621
Ами къде е по-добре обучението според вас? За смг има 150 места, след това е нпмг, ако искаш нещо с математика си прецакан, защото в цяла софия има 1 математическа гимназия и 1 природоматематическа, за над 12 000 деца е как да стане, бой за места и високи балове и после лошо преподаване. Навсякъде образованието е зле...

# 622
  • София
Здравейте, аз съм родител на ученик от 9 клас/бъдещ 10-ти в паралелка МАТ/Инф/АЕ и бих искала да споделя, че съм безкрайно разочарована от обучението или по-скоро никакво такова по Информатика. Положението е трагично, учителят /пояснявам, че детето ми е във втората група/ си говори нещо на себе си, справят се само онези ученици, които ходят на допълнителни школи по Информатика извън училището. Другите разчитат на "помощ от приятел" при изпитване. Не се работи по учебник, изучаваха C++ тази година. Ако този учител продължи да преподава в следващите класове и не дай боже в 11-ти и 12-ти клас, това ще е пълна загуба, все едно такъв профил не сме имали. Аз не мога да дам оценка на професионалната подготовка на преподавателя, но определено знанието не може да бъде предадено на учениците. Имам забележки към нивото на обучение и по други предмети, но по Информатика положението е просто стряскащо. Аз честно казано след 2 години започвам все по-често да си давам сметка, че балът на детето за прием след 7-ми клас, който стигаше за навсякъде, беше похабен. Много тъжно, но факт! А имахме големи надежди и очаквания! Може би не сме от късметлиите, които споделят суперлативи за гимназията, може да сме частен случай, нямам наблюдения за учители, които не преподават на моето дете.

Моето дете е 10ти за 11 клас, за трети профилиращ профил избраха Инф технологии повечето деца

Децата са разделени на 2 групи и синът ми въобще не е доволен от преподавателката си по информатика. При все, че от 5-7 клас е учил програмиране, както и е ходил на поне 4-5 лагера с програмиране, организирани от Яшо.
Много е голяма разликата между тези, които са учили преди това и тези, които започват от нулата. На вторите им е трудно да наваксат, на първите им е скучно.

Отделно за тези 3 години нищо не можаха да сформират школа по информатика за желаещите. По едно време имаше, но всичко беше крайно несериозно и се разпаднаха бързо нещата.

В момента синът ми ходи на допълнителна школа и е супер запален, но лошото е, че времето в училище е загубено.

Като цяло аз въобще не съм разочарована от училището, във всяко училище има къси клечки.
Детето ми намери много и добри приятели, чувства се супер на мястото си там. По математика и класната ни по БЕЛ са страхотни. Учителя по история, по география и другите разказвателни също плениха децата, въпреки че не всички харесват тези предмети.

НО, едно голямо НО. Въобще не обичам да губят времето на децата, аз се почувсвах по същия начин и с обучението по немски език (синът ми е с паралелката Мат/Инф/НЕ). Знам, че това не е езикова гимназия, но това не означава, че не трябва пък и въобще нищо да не правят. За първата година, за 400 часа обучение по НЕ, дето ми не знаеше почти нищо, а имаше 5ца за края на годината. Опитвам се да се успокоявам с факта, че това беше годината с най-дълго он-лайн обучение, но все пак остава една горчилка

# 623
  • Някъде там...
А това ненапредване по НЕ свързано ли е с конкретен учител/учители или просто е такава практиката?
Ние се каним да пишем точно тази паралелка за 1 желание.

И един битовизъм - ползват ли шкафчета в училище?

# 624
Има ли недоволни от химичната паралелка и учителите там? Поне химията и биологията очаквам да са на ниво, че направо се отчаях...

# 625
  • София
pkrassimira, Dixit, Благодаря за споделения опит!
Много разочароващо Sad Обмисляме точно паралелка МАТ/ Инф.

За конкретен преподавател ли става въпрос или нивото по Информатика като цяло не е добро? Ако е така, то профил Информатика в 11, 12 клас би бил голяма мъка..

# 626
  • София
Един определен преподавател е проблемът. Поне моят опит е такъв.

# 627
Училище с претенции трябва да прави, да струва, но да се разделя с некадърните си преподаватели. За съжаление и най- елитните училища у нас остават малко или много длъжници на децата, приети с много труд и усилия. Избираме училище вече заради нивото на децата, учещи там, а не заради нивото на учителите.
И при нас всички ще са в 7 клас на уроци по БЕЛ.

# 628
  • София
Може би трябва да има повече шум от страна на родителите. При нас проблемът се реши със смяна на преподавателя, след неколкократни срещи с ръководството. И трябва да е ясно, че проблемът не е на едно- две-пет деца, а на цялата група/клас.
Пак моят опит сочи, че ръководството е отворено за разговори и търсене на решения.

# 629
  • Някъде там...
Във всяко училище има къси клечки. За жалост просто няма учители, а читавите такива пък са още по-голяма рядкост.
В сегашното ни училище сменихме учител в 5 клас. Ръководството се съобрази с исканията ни, но подписката беше от името на целия випуск.

Общи условия

Активация на акаунт