На море в Турция - тема 75

• 72 101
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
  • Русе
Здравейте,
на път за Фетие със собствен транспорт и първо ходене в Турция ще спим в Памуккале,с цел почивка и разглеждане.Мисля си на отиване да не вземам веднага стикер HGS ,да минем през моста с плащане кеш,през Бига и Бъндърма и плащане на магистралата Q5 също кеш .Да си купим стикер в Памуккале.Мисля си да го заредим с около 800 лири.На връщане да минем около морето -около Айдън /Q31/ ,да разгледаме Сириндже,след Измир да хванеме Q33,  със спане до Айвълък и прибиране пак през моста.Питането ми е достатъчно сума 800 лири да заредим в стикера.И доколкото четох моста и  Q5/от Сусурлук до Акхисар/ може да се плати  и кеш,а също и тунела около Гьочек-15 лири също се плаща кеш.Правилно ли съм разбрала.
Купете стикери/регистрирайте автомобила на първото възможно място (Ptt), защото после може да е по-трудно. Трябва да търсите поща, вместо да се забавлявате, а в пощата - 100 човека чакат за пенсии , а вие трябва да теглите билет от машина с избор на услугите...
Заредете стикера с някаква сума и по-късно, лесно може да добавите още пари. Пътните такси се плащат отложено до 15 дни. Може да се доплати в Ptt, бензиностанции, партньорска банка, онлайн. Ако нямате регистрация, не може да платите.
Веднъж регистриран автомобила, е лесно да доплащате.
Благодаря много.
В такъв случай на влизане от Лесово ,ще търсим първото възможно за закупуване на стикер място.
Това може да ви е от полза

# 181
Здравейте, в началото на септември ще пътуваме семейно за почивка в Кушадасъ (Ramada Resort) и имам 3 по-нестандартни въпроса, които не видях да са дискутирани назад в темите :
1. На някой искали ли са му международна шофьорска книжка ? Знам, че принципно се изисква извън ЕС, но досега в Турция не са ми я търсили.
2. Има ли наредба за шофиране с/без фарове през деня ? На колата ми фаровете се включват автоматично и нямам вариант да ги изгася ръчно.
3. Може ли да се ползва видеорегистратор ? Случайно разбрах, че в някои европейски държави е забранен. Търсих, но за Турция не намерих нищо.

Шофирал съм в Турция няколко пъти, с фарове през деня и с видеорегистратор, но само в европейската част. Не успях да намеря информация какви са наредбите и дали се спазват в азиатската част.

# 182
Благодаря Ви за отговора, дано се оправим с това ppt 😂
На 1 ви въпрос за книжката , никога не са ни искали такава никъде.
На 2 я може би някой живеещ в Турция ще каже 100 %, при нас авт се пускат някакви светлини, нз.Ако не се лъжа и др коли караха с фарове.
На 3 - я за видео регистратор. Едва ли е проблем. Има безброй турски коли и тирове с видео регистратори по ЕС пътища. Ама покажете го на границата, най много да ви кажат, че трябва да е изключен.

# 183
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря Ви за отговора, дано се оправим с това ppt 😂
На 1 ви въпрос за книжката , никога не са ни искали такава никъде.
На 2 я може би някой живеещ в Турция ще каже 100 %, при нас авт се пускат някакви светлини, нз.Ако не се лъжа и др коли караха с фарове.
На 3 - я за видео регистратор. Едва ли е проблем. Има безброй турски коли и тирове с видео регистратори по ЕС пътища. Ама покажете го на границата, най много да ви кажат, че трябва да е изключен.

Аз пътувам по няколко пъти годишно, вече 7 години съм с видеорегистратор. Не съм имал никакви проблеми, дори при преминаването на границата работи и не го спирам.

# 184
Здравейте,
на път за Фетие със собствен транспорт и първо ходене в Турция ще спим в Памуккале,с цел почивка и разглеждане.Мисля си на отиване да не вземам веднага стикер HGS ,да минем през моста с плащане кеш,през Бига и Бъндърма и плащане на магистралата Q5 също кеш .Да си купим стикер в Памуккале.Мисля си да го заредим с около 800 лири.На връщане да минем около морето -около Айдън /Q31/ ,да разгледаме Сириндже,след Измир да хванеме Q33,  със спане до Айвълък и прибиране пак през моста.Питането ми е достатъчно сума 800 лири да заредим в стикера.И доколкото четох моста и  Q5/от Сусурлук до Акхисар/ може да се плати  и кеш,а също и тунела около Гьочек-15 лири също се плаща кеш.Правилно ли съм разбрала.
Купете стикери/регистрирайте автомобила на първото възможно място (Ptt), защото после може да е по-трудно. Трябва да търсите поща, вместо да се забавлявате, а в пощата - 100 човека чакат за пенсии , а вие трябва да теглите билет от машина с избор на услугите...
Заредете стикера с някаква сума и по-късно, лесно може да добавите още пари. Пътните такси се плащат отложено до 15 дни. Може да се доплати в Ptt, бензиностанции, партньорска банка, онлайн. Ако нямате регистрация, не може да платите.
Веднъж регистриран автомобила, е лесно да доплащате.
Благодаря много,
но ще влезнем в Търция през нощта през Лесово,и не съм сигурна къде ще е първото възможно място /Ptt/.Чета за доста измами по бензиностанции и магазини и затова ми се иска да е поща

# 185
Защо е необходимо да спирате и да губите време по нощите за този стикер?
Миналата годиан си пътувахме фрии до Кушадъс и там на 5 тия ден през деня отидохме до местната поща и си закупихме стикер и вкарахме пари.На отиване където може на магистралите минавате  през гишета и плащате в брой и няма да имате проблеми.

# 186
Здравейте ,  за първа година ползвам услугите на Албена Холидейз, досега съм пътувала с друга фирма но нямаше места при тях. В сряда им преведох останалата сума по резервацията но нямам отговор от тях все още дали са получили парите. Искам да попитам който е ползвал техните услуги как процедират пращат ли някакъв документ , че са получили сумата ? Благодаря предварително за отговорите.

# 187
Знам, че на повечето от вас все още  предстоят морски летни емоции, но аз тези дни гледах оферти в Анталия за НГ. Бих се радвала да ме ориентирате към хотели, предлагащи лунапарк за децата (предполагам може да се ползва) и отопляем вътрешен басейн 😊 Плажът, разбираемо, не ми е важен по това време на годината. Мислех си за Long beach, Алания, но няма оферти за него все още.  Бих разгледана и други предложения.
Благодаря предварително!🌷🌷🌷

# 188
Здравейте ,  за първа година ползвам услугите на Албена Холидейз, досега съм пътувала с друга фирма но нямаше места при тях. В сряда им преведох останалата сума по резервацията но нямам отговор от тях все още дали са получили парите. Искам да попитам който е ползвал техните услуги как процедират пращат ли някакъв документ , че са получили сумата ? Благодаря предварително за отговорите.
Същото е и с Емералд,чакам фактура вече 8ден(работен)за доплащане,звънях да попитам,казват,че всичко е платено и няма проблем.Да,но определено започнах да се притеснявам.

# 189
Същото е и с Емералд,чакам фактура вече 8ден(работен)за доплащане,звънях да попитам,казват,че всичко е платено и няма проблем.Да,но определено започнах да се притеснявам.
[/quote]
Дори им звънях сутринта казаха да изпратя имейл , писах им но все още нямам отговор.

# 190
  • София
Няма да имаш проблем с Албена Холидейз, дрънни един телефон за твое успокоение. Те ако не са получили кинтите бъди сигурна, че ще те търсят. Просто един телефон, имате ли превод от мене, имаме, чао и почвай да събираш багажа.

# 191
Няма да имаш проблем с Албена Холидейз, дрънни един телефон за твое успокоение. Те ако не са получили кинтите бъди сигурна, че ще те търсят. Просто един телефон, имате ли превод от мене, имаме, чао и почвай да събираш багажа.
Звънях им казаха да им пиша имейл писах им но нямам отговор.

# 192
  • София

Юли резервирахме през Емералд - веднага ни изпратиха потвърждение и фактура по мейла. Но аз платих капарото в офиса им, за всеки случай Satisfied
Получихме мейл за допълнително доплащане - Такса гориво, х20лв/човек Simple Smile

В този ред на мисли, някой тази година да е избрал Richmond Ephesus Resort за почивка и да сподели мнение как е текущо? Аз бях там преди 3 год. и останах изключително доволна, затова пак там сме запазили.

# 193
Здравейте!

Благодаря Ви за новата група и пожелавам на всички хубаво лято!

Допитвам се до Вас със следния проблем и дали някой може да съдейства. Резервирахме хотел в Мармарис през сайта tatilbudur.com, хотела се казва Ideal Prime Beach и дори на официалния им сайт на хотела горепосочения и единствената възможна опция за резервация на този хотел.

Всичко хубаво, но при стигането в страницата за плащане и при преминаване на 3D верификацията успешно, ме препрати на страница, която показваше “Моля изчакайте” за повече от 20 мин, когато рефрешнах ме пренасочи към начална страница. Но без никакво потвърждение от сайта, нито имейл (проверих и спам) парите до днес стояха на изчакване, но днес ги приеха т.е. трансакцията е минала успешно.

Още на 10.08 писах до три различни имейла, както и до фейсбук страницата им с прикачено платежно, но отговор от тяхна страна никакъв.

Ще бъда изключителна благодарна, ако някой турскоговорящ и с турски номер може да ми съдейства, защото изглежда, че само на телефон отговарят или поне мой турскоговорящ приятел успя да се свърже с тях така (преди да достигне лимита на сметката си с мобилния оператор. България).

Нямам код за резервация, така че единствената информация, която мога да предоставя е име, телефон и имейл. Благодаря Ви предварително за съдействието и ви пожелавам хубава вечер!

# 194
  • София
Здравейте!

Благодаря Ви за новата група и пожелавам на всички хубаво лято!

Допитвам се до Вас със следния проблем и дали някой може да съдейства. Резервирахме хотел в Мармарис през сайта tatilbudur.com, хотела се казва Ideal Prime Beach и дори на официалния им сайт на хотела горепосочения и единствената възможна опция за резервация на този хотел.

Всичко хубаво, но при стигането в страницата за плащане и при преминаване на 3D верификацията успешно, ме препрати на страница, която показваше “Моля изчакайте” за повече от 20 мин, когато рефрешнах ме пренасочи към начална страница. Но без никакво потвърждение от сайта, нито имейл (проверих и спам) парите до днес стояха на изчакване, но днес ги приеха т.е. трансакцията е минала успешно.

Още на 10.08 писах до три различни имейла, както и до фейсбук страницата им с прикачено платежно, но отговор от тяхна страна никакъв.

Ще бъда изключителна благодарна, ако някой турскоговорящ и с турски номер може да ми съдейства, защото изглежда, че само на телефон отговарят или поне мой турскоговорящ приятел успя да се свърже с тях така (преди да достигне лимита на сметката си с мобилния оператор. България).

Нямам код за резервация, така че единствената информация, която мога да предоставя е име, телефон и имейл. Благодаря Ви предварително за съдействието и ви пожелавам хубава вечер!

Виж на първа страница има телефон на Халим, пиши му по Вайбър, точен е и е услужлив, стига някой от нас да не е прекалил и да е обиден.

Общи условия

Активация на акаунт