На море в Турция - тема 75

• 72 252
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
ВИНАГИ пътуваме със собствен транспорт, един път и ние с рейса пътувахме и ти какво се нахвърли ... и НЕ! , ама НЕ! - не се оплаках.

НА 2 септември ще сме на Гьокчеада за сърф и кайт в бунгала над плажа на сърфистите , отсядали сме в пансиони в три от селцата. Цените на всичко са ПО НИСКИ заради курса на лирата. Меса , риби , основни продукти и разни плодове и зеленчуци по пазарите са наполовина отпреди 10 - 15 г. Апартамент с 3 спални и кухня за 4 възрастни и 4 деца в пансион с огромна разкошна градина с барбекю може да се наеме и за 50 лв./ден. В селото на българските турци/преселници също дават много квартири.По малкия  остров Bozcaada също предлага мн.добри неща и пак за 50 - 100 лв./ден . Естествено натоварени със сърфове , оборудване , къмпингарски неща сме си с колите ама  то от Варна е малко повече отколкото до София и повечето път е хубав , а и няма летища нито полети. Осъзнавам че този нАчин на почивка не е за тази тема - тук се обсъждат АЛЛ И много * . Simple Smile

# 316
Осъзнавам че този нАчин на почивка не е за тази тема - тук се обсъждат АЛЛ И много * . Simple Smile

Много ми хареса последното!
С една раница дрехи, свободата на малките селища и без прехвалени хотели и анимации, човек е жив!

# 317
  • Sofia, Bulgaria
Роже и аз правя резервациите година по рано и по това време съм готов с почти всички резервации за следващата година, но на този етап още не виждам никакви цени за догодина, например в испанската дестиния за периода след 15 юни догодина за района на Белек има точно 3 хотела на кръст с доста солени цени. Според мен масово хотелите нямат още цени за следващия сезон.

# 318
  • с трима мъже :)
Осъзнавам че този нАчин на почивка не е за тази тема - тук се обсъждат АЛЛ И много * . Simple Smile

Да ти кажа,, онзи ден и аз видях за първи път на ФБ тези пътувания. Така не сме ходили никога в Турция, но звучи интересно. Само ме притесняват плажвете - дали ще са хубави, дали ще има чист пясък. И друго - плажната ивица, която е по-към БГ не е ли много ветровита?

Засега ние си оставаме ОИ туристи Simple Smile .

# 319
  • Sofia
Аз имам въпверос към тези, които все пак следят агенциите: ако сега разгледам цените за септември по сайтовете те очевидно са вече цени за последния момент. Но предполагам при ранни резервации същите цени са били с отстъпки, така ли е?
Давам за пример един хотел, който гледам в този сайт:
https://www.tours-club.com/%D1%85%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB/club-mega-saray-5*/241/1919/
Ако сега резервирам желаната стая ще е около 6500лв, но на ранни резервации има ли 20-30% отстъпки от тези цени?

# 320
  • София
Конкретно този хотел беше значително по-евтин през май. По-рано не помня.

# 321
Здравейте,
ще ходим до Истанбул по медицински причини, и искам на връщане да спрем поне за една, две  вечери някъде по морето в региона по ивицата  Мармара - Текирдаг / Родосто / - Шаркьой. После в посока Едирне и Капитан Андреево се прибираме.
Някакви насоки, някой да е бил някъде там , за да сподели - има ли хубави плажове, заслужава ли си, ако знаете и някое малко непретенциозно хотелче, но да е близко до морето. Всякаква информация ще ми е полезна.
Благодаря

# 322
  • Бургас
Момичета,  кой от тези хотели в Кушадъсъ е за предпочитане

CLUB CACTUS PARADISE (4STAR) KUSADASI
GRAND EFE HOTEL (4STAR) KUSADASI
NOTION KESRE BEACH (4STAR) KUSADASI

# 323
  • София

Четвъртия
BATIHAN (4STAR) KUSADASI

# 324

Мога да кажа за Гранд Ефе-намира се на около 40км.преди Кушадъс в Йоздере,хотела е стар,но изключително подържан и чист,храната е разнообразна и вкусна. Това е от малкото хотели които са запазили качеството от първия ден та до днес,ако не се лъжа са близо 20г.
Били сме там и пак бих го посетил!

# 325
  • Бургас
Няма дати за предложения BATIHAN (4STAR) KUSADASI няма за датата за която ми трябва.Затова питам за мнения за трите предложени ми.От тях на кой да заложа?

# 326
  • Варна
Само ме притесняват плажовете - дали ще са хубави, дали ще има чист пясък. И друго - плажната ивица, която е по-към БГ не е ли много ветровита?

Бреговата ивица на Турция е 8 000 км. Сравнете  с нашите бг. 350 км. и си представете колко стотици ВСЯКАКВИ плажове има. Има всичко - и тихи плажове и места за сърф и кайт Simple Smile
Има места и за 500 евро/ден има и за по 30. Много се говори за мн.високи цени , а на място може да е  много различно.Всъщност основна част от МИЛИОНИТЕ МЕСТНИТЕ ТУРСКИ ТУРИСТИ почиват в пансиони или както ние сме приели = къщи за гости. ТУРСКИТЕ хазай даже се чудеха как българи отсядат при тях - бяхме голямо изключение  Simple Smile . Примерно на така популярния Davutlar Plajı на север от Кушадасъ се обсуждат 2 най много 3 хотела , а на 8 километровия плаж има още десетки и десетки хотели и пансиони на 1/3  от коментираните цени Simple Smile  .
Едни се кефят на АЛЛ , други около  барбекюто  в двора или пред палатката/бунгалото - тук такива места са настаняване не се обсъждат.
Трябва и малко пренастройка  , цените на всякакви ястия , вкл. салати , риби , пици , супи , пиде , всякакви баклави , сладоледи и кюнефета по ресторантите могат да бъдат 1/2 или 1/3 трета от слънчака , златните или Северна Гърция и не трябва да СЕ УЧУДВАТЕ от бира за 10 лв. , 50 мл.турско узо( йени ракъ) за 30 ЛВ. или Чивас или Джак за 80 лв. , е разбира се има и турско уйски за 15 лв. Трябва да имаш съвсем друга настройка да се метнеш на колата до някое турско курортно селце , да се настаниш в пансион , да закусваш в пекарната и да се храниш в кухнята на пансиона или по капанчета и ресторанчета.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 08:24 от peterky2002

# 327
  • Varna, Bulgaria
Здравейте,на 2 септември ще пътуваме за Сиде през вторият мост на Истанбул мислим да минем , с междинна нощувка в Ескишехир та се чудя колко лири трябва да заредя стикера за пътните такси.Ще съм Благодарна за помощ.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:17 от megiii

# 328
  • София
Ние юни пътувахме през третия мост, после Османгази и имахме междинна нощувка на връщане в Ескишехир - заредихме 750 лири.

# 329
  • Русе
Ние юни пътувахме през третия мост, после Османгази и имахме междинна нощувка на връщане в Ескишехир - заредихме 750 лири.
Колко от тях похарчихте? В неделя ще се връщаме по третия мост, та си мислех колко ще ни струва от Анталия до границата с минаване през Ескишехир?
А през Бурса има ли някой представа колко струва?

Общи условия

Активация на акаунт