На море в Турция - тема 75

• 72 102
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Здравейте,
Някой има ли представа в какъв размер са тол таксите до Алания?
Благодаря
202,50 лири с минаване по третия мост Yavuz Sultan Selim.

# 451
  • Варна
.
Търся място за пазаруване (автентичен пазар) в Алания. ще купувам подправки главно. Ще се радвам да споделите и ако има мол,който си струва да се посети.

Пазара в Алания  е огромен , даже са два - единия е много близо до пристанището , другия е в обратния край на града - питайте на рецепция - имам някакви спомени за понеделник и четвъртък , но изобщо не съм сигурен

# 452
  • София
Въпросче към вече почивалите след въвеждането на ЛК. Една кака твърди, че регистрацията в хотела се прави САМО с червен паспорт, не може с ЛК. Вярно ли е?

# 453
И аз бих се включила в питане за НГ. През последните 10г, изкарваме по 2 летни почивки главно в Анталия, но сега се зачудихме дали да не пробваме и за Нова Година пак в Анталия. Ще съм много благодарна, ако някой препоръча хотел, който е посещавал и от който е останал доволен. С приоритет са хотели с хубаво СПА, отопляеми басейни и добър сървиз. И другото ми питане е, каква горе долу е програмата на НГ, че четох по групите, че веселата част приключва едва ли не в 00.10. Ние сме с деца, едно от които е малко, та и така да е, няма да ми е голяма драма, но ще е хубаво да сме подготвени горе-долу, каква е програмата. С уговорката разбира се, че всеки хотел може би си има индивидуална програма, но все ще имат нещо общо  Simple Smile

# 454
Въпросче към вече почивалите след въвеждането на ЛК. Една кака твърди, че регистрацията в хотела се прави САМО с червен паспорт, не може с ЛК. Вярно ли е?

Няма такова нещо, аз дадох моя паспорт / просто го бях взела, ей така /, а мъжът ми - личната си карта
Нямаше никакви проблеми и в двата хотела, къдтео бяхме.
Но когато купувахме карта, за да й ползваме нета - там задължително поискаха паспорта / добре, че го бях взела /

# 455
  • Пловдив
#Viliianka  Както споменах в Royal Seginus в Лара има много голяма концертна зала. Три поредни вечери имаше концерти на техни звезди. На НГ вечерята беше обичайна , като там винаги само от ‘ пиле мляко” няма. След 22: 00 като на коктейл имаше концерт на 3- ма техни звезди. Предварително получихме на коя маса-щъркел сме с още 2- ма. Ако не ти се слуша всички барове си работеха до… не знам кога. Към 02:00 си легнахме. В Barut Arum в Сиде имаше записване за маса по избор и програма в основния ресторант.

# 456
Със същите притеснения бях и затова направих запитване към хотела.
Отговориха ми,  че регистрация става с паспорт или лична карта.
Става въпрос за Liberty Fabay във Фетие.
Голяма група сме и двама от нас ще са с лични карти.
Отговорът от хотела ме успокои.

# 457
  • София
Със същите притеснения бях и затова направих запитване към хотела.
Отговориха ми,  че регистрация става с паспорт или лична карта.
Става въпрос за Liberty Fabay във Фетие.
Голяма група сме и двама от нас ще са с лични карти.
Отговорът от хотела ме успокои.

Благодаря много, аз съм ги питал по мейл и на 2 уатсап номера, досега отговор нямам. Разбрах обаче, че точно за този хотел /Батихан/ не става с ЛК, само паспорт искат. С други думи всеки хотел си има собствени правила.

# 458
Здравеите , скоро ще бъдем в Alan Xafira Delux в Алания. Моля обяснете къде има голям мол или пазар за дрехи

Благодаря

# 459
Но когато купувахме карта, за да й ползваме нета - там задължително поискаха паспорта / добре, че го бях взела /
Къде купихте карта, на летището или другаде? Колко ви излезна?

# 460
  • Пловдив
Villiianka, ние сме били в хотел Джакаранда в Сиде.
Беше много забавно, специална вечеря, заря, томбола и др.интересни забавления.
Има вътрешен басейн.
Всяка вечер имаше различни състави и различна музика.
Беше страхотно!
Тази година отново търсим оферта за друг добър хотел.

# 461
Къде купихте карта, на летището или другаде? Колко ви излезна?
[/quote]

наши пари 40лв.
от къде - от офис на тяхната фирма / забравих имнето/,в един МОЛ , не сме били на летище

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 12:31 от smehulka

# 462
  • Sofia
Villiianka, ние сме били в хотел Джакаранда в Сиде.
Беше много забавно, специална вечеря, заря, томбола и др.интересни забавления.
Има вътрешен басейн.
Всяка вечер имаше различни състави и различна музика.
Беше страхотно!
Тази година отново търсим оферта за друг добър хотел.

Сега погледнах този хотел, изглежда страхотно. Може ли да споделиш колко е разстоянието до плажа? Изглежда сякаш не е на първа линия. Плажът изглежда истински пясъчен, имаше ли камъни? И още един въпрос, той на практика е в града ли? Т.е има човек къде да се разходи, да пазарува?

# 463
Привет, искам да споделя при нас опита ни с HGS. Тази година купихме стикер при пътуването до Сиде, като Минахме през Измир, всичко на отиване до Сиде плащаме на накит, но участъка на излизане от Измир посока Дидим  е автоматиченHgs (вдигнати бариери) заресихме го зарадиHGS с 200 лири, на връщане взехме ферибот 135 лири. И в участък преди Чаканакале ни щракна една камера, това на прибиране към България около 17:00, и на границата в 11 ч същия ден си я платихме. Излезе ни, но по интересното е, че с тази кола всяка година пътуваме, до сега без стикер, нищо не сме плащали и дължали. А ни е снимала камера над поне 4 пъти. Според вас защо е така

# 464
  • на Мелмак
Защото вече си искат глобите на границата. И ние сме минавали и излизали, като сме дължали суми на HGS. Не сме знаели, от тук съм проверявала и плащала.

Общи условия

Активация на акаунт