Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 933
  • 379
  •   1
Отговори
# 270
Много знаеш ти кой къде е живял. Не можеш да направиш разлика между враждебни държави и враждебни култури, ама се пънеш.
И какво ще ѝ направи турската култура, ако иде в Турция, наеме апартамент за един месец и се види с някакво обикновено турско семейство?
Какво ще направи турската култура на детето ѝ през този един месец?
Ще убият с камъни български граждани?
Ще ги потурчат насила?
Какво ще стане?
Особено с детето ми е най-чудно как това ще го смаже. Че то познава мъжа. Ще бъде с майка си.
Може и друг път да е ходило на почивка в чужбина. Няма да е стрес.
Преувеличавате и правите от мухата слон.
Авторката ще иде, ще даде малко пари за билети и наем, ще види че нищо няма да стане и ще се върне.
Нито ще свърши света за нея и за детето, нито нищо, само ще ѝ е криво.
Чак пък да и вземат детето... че то така на бая жени в чужбина трябва да им вземат децата.
Пишете през главата си.

# 271
Хм, на гърба на чуждото дете явно и сто тояги са малко. Страхотно ще му е на детето да гледа как майка му се гърчи да се хареса свекървата, която след това ги изритва като мръсни котета. Страхотно ще му е на детето в училище сред турчета, които ще се отнасят към него като към гяурка.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 22:00 от Анонимен

# 272
Защо след като сте заедно от две години, сега тепърва ще се разбира какво е отношението им? Т.е. те изобщо не знаят за теб?
Ако той те крие, не става ли ясно още от тук, че има причина, и тя най-вероятно е, че няма да реагират добре?

Освен това... каква реакция точно очакваш? Да започнат да те целят с камъни веднага щом те видят...? Ми не, ако имат грам възпитание тези хора, най-вероятно ще те посрещнат, ще те почерпят, и чак като си тръгнеш ще се случи истинският разговор, в който му казват, че не си за тяхното семейство.
И после? Още борби ли ще има, или?

# 273
Наистина пишèте с мозъка си. Лирическата героиня е в пълна делюзия. Казват ù не идвай, тя пита след като отиде къде ще учи детето ù.
Туй, акъла, за нищо го нямате.

В началото на темата още бяха зададени въпроси в какво точно се изразява тази велика връзка, ама отговор нету. Сюжетът не е измислен дотам.

# 274
Минахте всякакви граници, много загрижените бг мама форумки. Защо да ни е вражеска турската култура? Турците
са трудолюбиви и учтиви хора, ако ги уважаваш и те те уважават. Колко 100 процентови българи убиха жените и приятелките си, както са си от една религия и култура?

# 275
Да бе, защо да ни е враждебна култура, в която ни наричат гяури? Да се чудиш и маеш защо ли и да не препоръчваш ограмотяване поне със Самюъл Хънтингтън.

# 276
Аз гледам в тая тема българки ги наричат "рязани".
Светът, нали знаете, че е като огледало - усмихнеш ли се, ще ти се усмихне и той, намръщиш ли се - и той ще ти се намръщи.

# 277
  • София
Наистина тук доста хора обидиха Турция и турците.
Няма как - голяма държава, хора всякакви.
Но момчето не я лъже и не я баламосва. Честно си казва, че държи на родителите си и няма да стане сериозна работа. Може да не е така, те може и да не са чували за авторката. За мене той не иска да се обвързва с нея. Каква е причината - само той си знае.

# 278
Някои явно не правят разлика между враждебна култура и враждебни хора в най-прекия смисъл.
ОК. Може би терминът "враждебна култура" не е най-точен. Може би по-точно е да се каже "несъвместима" или "нетолерантна".
Това не значи, че хората са лоши. Даже си имат много добродетели, които ние сме изгубили. Както писах и преди, ако авторката отиде на гости като част от приятелска семейна двойка, ще я приемат радушно, ще я нагостят, ще я изпратят с армагани. Като потенциална снаха обаче шансовете й са нулеви. Имат си едни принципи и не отстъпват от тях. Дали тези принципи са добри или лоши, дали ще ги наречем предразсъдъци, това не е променя ситуацията
Ясно е, че навсякъде има изключения от масовата местна култура, но по написаното си личи, че това семейство не е от тях.

# 279
Той на 30.
Ти?
Как се запознахте, покрай твоята работа с турчилята ли?

# 280
Тези дни слънцето явно е напекло много силно. Това явно се е отразило трагично на хората, които са си падали на главите няколко пъти.

Много се смях на този коментар.
Авторке,не си безразлична на твоя човек и сигурно изпитва някакви емоции към теб,но това явно не е достатъчно.Когато човек е влюбен се хваща и за най-малкото само и само да си докаже,че е взаимно.Опитай,убеди се сама каква е истината,но не бързай да местиш детето преди да си разбрала имаш ли бъдеще с този човек или не.

# 281
  • Сф
Не съм длъжна да харесвам нито Турция,нито турската култура, нито релията им. Айде бе, че сме били и 500 години в робство. И трябва да ме е срам от това? Няма начин
 Или може би културата на слугинаж на жените по мюсюлманския свят трябва да ме привлича? Защо да се връщам в 19 век, айде няма нужда.
Авторката ,ако работеше сред турци, както каза, щеше много добре да знае, че нищо не може да се случи с тази връзка. Мисля че си измисля всичко, пише грамотно и не се връзва с липсата на акъл по терзанията и.
Поне ни оправи вечерта със сериала ,че голяма жега!
Утре сабахлян да ни събуди с точена баница. 😋

# 282
Младо красиво момиче от нашето обкръжение, надъхано на тема толерантност. Първата любов - български турчин от някакво родопско село. Големи очаквания, на които не повлиява неодобрението и скептицизма на близките. С течение на времето момичето все повече започна да се тормози, че възлюбеният крие от родителите си връзката им.
Съпругата ми се опита да я убеди, че по тези села живеят много добри, трудолюбиви и гостоприемни хора, но явно момчето е от традиционно консервативно семейство и да не си и помисля, че биха я възприели сериозно като партньорка на сина им, а пък на него въобще не му стиска да я представи на родителите си.
В крайна сметка като му омръзна я заряза (може вече да бяха му намерили булка) и тя го прие много драматично.
Поне се обогати културно, макар и на родна почва...

# 283
  • София
Майката на турчина по никакъв начин не е информирана, че авторката съществува.
Може да поназнайва нещо, но детето е спестено със сигурност.

# 284
Авторке, а какво те спира да отидеш сега?

Има тема у форума да поддържа. Чш, ало! Усещайте се малко!

Общи условия

Активация на акаунт