Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 953
  • 379
  •   1
Отговори
# 285
Майката на турчина по никакъв начин не е информирана, че авторката съществува.
Може да поназнайва нещо, но детето е спестено със сигурност.
Ааамииии! Точно обратно. Плете терлици на новото внуче за зимата и тръпне в притеснения да не се изложи пред снахата от Европата.

# 286
Хм, за един месец само ще успее да уреди светлото бъдеще и за себе си, и за детето. Да, да, точно така работят нещата.

Даже много време ще отдели. По филмите всичкото това се случва между втората и третата реклама.

# 287
  • София
Тая продукция не е като ония продукции.

# 288
Добронамерени хора? Да, Lorelada, Opossum, Еделвайс7 и още 2-3 коментиращи, добре, ама всичко останало е чиста проба жлъч и арогантност..

Не ни обръщай внимание. Яд ни е, че сме у тая тъпа безперспективна България, а ти ше ходиш при Свекито да живучкаш яко. Ще може ли да ви посещаваме поне по време на Рамаданите? Молим те, на колене те молим.

# 289
Според мен вятър те вее на бял кон, авторке. Ще замъкнеш детето, на което му предстои да е първи клас, в друга държава, да учи на език, който не знае, ще му причиниш толкова голям стрес, само и само да си начешеш ... крастата и то при положение даже, че не си желана там, нямаш подкрепа. Това, което си си наумила е меко казано безумно, егоистично, наивно, налудничаво дори.

# 290
  • Paris, France
Почвам наред:

С турчин имаш шанс, разбира се, но с конкретния турчин няма да се получи и той ти го е заявил ясно неколкократно. Познавам стотици турци и туркини, женени щастливо за чужденци от друго вероизповедание, които са добре приети от турските им семействата, но семейството на твоя няма да те приеме и той знае този факт. Той не желае да емигрира за да е с тебе (и такива познавам), въпреки семейството. Не иска да си опита късмета другаде въпреки трудния живот в Турция. Всичко гореописано прави дълготрайна връзка с него невъзможна. Невъзможна, не малко вероятна. Не-въз-мож-на. На този човек препитанието му зависи от добрите отношения със семейството и не желае промяна.

Турция е демографски и брачно 40-50г зад България и понеже имат, все още, увеличаващи се брой млади, неженени жени не са склонни да приемат жена с дете от предишна връзка. Имат гаджета и си живеят любови, но когато става дума за брак, личният капитал (външност, младост, имотно състояние, образование, заплата, пасивни доходи) са водещи в избора и за жени, и за мъже. Турците имат много силна непоносимост към жени и мъже с дете от предишна връзка. В България беше подобно положението допреди 2 десетилетия, но се промени поради рязкото падане на броя млади жени. Не съм туркиня и семейството ми не е закостеняло, но не бих се оженила за мъж с дете ако аз самата нямам, съжалявам.

Искаш да живееш в Истанбул, прекрасно! Извади си документи за живот там, устрой се, намери училище за детето и иди сама!

Пишеш, че детето ти догодина тръгва на училище, но в държавните, турски училища се тръгва на 6 години. Частните и западни струват доста пари. Френското беше 5000€ годишно от 3 до 14-15г и 10 000€ за гимназиален курс. Езикът не е проблем. Мене ме хвърляха в класната стая и след месец превеждах на нашите, ха ха.

Иди в тема на родители в Турция и питай за особености при записване, намиране на квартира, работни визи! В този раздел е, но не я намирам:

https://www.bg-mamma.com/?board=378

Ако имаш празен имот в някое село, можеш да си занесе багажа там, да дадеш апартамента в София под наем и с парите да си наемеш нещо в Истанбул. Мои познати оставиха апартамента на турски студент, а отидоха в апартамент на родителите му.

# 291
Невена, поздравявам те за балансирания пост, лишен от емоции.
Към авторката:
Слушай Невена! Това е човек-космополит с много опит и познания за много националности, женена за чужденец.
Това, което се готвиш да направиш, за всички нас тук продължава да е неприемливо, но ето ти и една гледна точка, която не осъжда, а ти казва нещата обективно.

# 292
  • София
Щом за две години не те е представил на родителите си, нямаш шанс.

# 293
Щом за две години не те е представил на родителите си, нямаш шанс.

Ееееее, недей така негативно. Свекървата баклава прай от рано-рано сутринта, че снахата и унучето ще ходят!

# 294
Заглавието на темата е грешно ,трябва да е
,, Ще ме одобри ли свекървата???"

# 295
свекървата може и само на снимка да я види… никой не е потвърдил срещата с тях

# 296
  • София
То не само свекървата, ами и любимият май много не я одобрява... За постоянно де, за по веднъж може.

# 297
Аз мисля, че свекървата дори не подозира за съществуването на авторката. А момчето дори няма намерение да променя този факт.
Много ми е странен този инат на авторката, да ходи да я одобряват, все едно кола ще купуват, а след това и детето ще води и за него да иска одобрение.....
Толкова ли се свършиха мъжете в БГ....

# 298
Аз нямам думи наистина, но не съм учудена. Турски сериали + глупост = на авторката. Често срещано явление.
Да се смени средата на дете на тази възраст е абсурдно при представените условия.

# 299
В Турция и арабския свят се иска един мъж да има работа, да улегне, да има дом, където да заведе  булката, затова до 30-35 год. имат курортни романи  с хилядите бели жени  и като съберат пари -  вече имат ценз за създаване на семейство.

А до тогава казват, че не са срешнали единствената.

Добри  търговци са, много сладкодумни, хваща декиш.
Добри литератори.

То и арабина на приятелката ми бе супер оратор, докато на купона се оказа, че жените трябвало да сервират и да седят в кухнята.
Да, и с поглед и с думи му казах, че това, че е доктор не го прави божество.... и други думи..

Та ме оцениха само на 5 камили, защот съм кльощава, дълга и много устата.
И за успокоение, другият мунчо ме успокоои, че все пак 5 камили е по-добре от 10 кози.
А милата ми приятелка като бяла, нежна и пухкава, свенлива и покорна бе 200 камили.

Жалко, след тази ми разпра с тоя, тя се скара с мен заради него.
Ама аз нали акълът ми е кат 5 камили, й простих заблудите за живота...

Общи условия

Активация на акаунт