Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 925
  • 379
  •   1
Отговори
# 255
Това, последното, прозвуча малко като ама не трябва ли да си запаля къщата, за да разбера колко е гадно. Нерон е един, пък и той не е ставал много.

# 256
  • София
Ами ако отидеш да тропаш на вратата и той изобщо не те допусне до родителите си или им обясни, че си някаква луда, която го преследва?
Той ти казва да не ходиш, а ти искаш да му гледаш реакцията. Simple Smile

# 257
Хора, които смятат, че някой може да си измисли смъртта на родителите си и хора, които смятат, че говорещи вибратори са уместно решение.. Хора, които минаха всякакъв добър тон и елементарно възпитание, не знам как се смятат за прави да съветват други хора. Вие нямате нито граници, нито срам бе хора..  
Разбирам националисти, разбирам хора, изградили всичко на база историята ни, разбирам майки, държащи се като социални работници и съдии... Ама това е отвратително.
Накрая и за самочувствие говорите.. По-добре със самочувствие като моето да отида и да ми затворят вратата под носа и да се разочаровям, отколкото да го градя, тренирайки и развивайки най-вулгарния си език на чужд гръб /най-вероятно не само на един/...

За последните 7 години съм прекарала по стечение на обстоятелствата почти година общо в Турция. Не Истанбул дори, не. Градове като Мардин, Батман, Измир, Бурса, Сивас, Амася, Хасанкейф, (май го потопиха вече) Памуккале, Чанаккале, Кайзери и още, и още. Ако зависеше от мен, щях да прекарвам в Анадола по една седмица на месец, там презареждам чудесно. Обичам Турция.

Това, за което говорите Вие, е обаче ужасяваща злоупотреба с нервите и търпението Ви. Вратата за Вас никога не е била истински отваряна, за да бъде затворена някога. Вероятно дълбоко в себе си усещате унизителността на ситуацията Вие да вършите чудеса от храброст, а насреща да има едно безкрайно "ама тоооо... нашитееее...". Ако не се чувствахте отхвърлена и унизена, нямаше да си го изкарвате по този начин на хора, които добронамерено Ви дават обратна връзка във форума. Изместване му се казва на това - не можете да вреснете на човека, който злоупотребява с емоциите и чувствата Ви, изливате го срещу непознати хора.

Абсолютно разбирам желанието човек да изпие горчивата чаша докрай, да се убеди дори с цената на достойнството, здравето, житейските си проекти, че наистина няма шанс. Само, че Вие залагате достойнството, психичното здраве и бъдещето и на детето си, което не може да се защити. И ето това вече е потресаващото за хората тук. Този човек не иска Вас, освен за веселата част, понякога. Как си представяте мястото на детето си във всичко това?

Добронамерени хора? Да, Lorelada, Opossum, Еделвайс7 и още 2-3 коментиращи, добре, ама всичко останало е чиста проба жлъч и арогантност..

Ами ако отидеш да тропаш на вратата и той изобщо не те допусне до родителите си или им обясни, че си някаква луда, която го преследва?
Той ти казва да не ходиш, а ти искаш да му гледаш реакцията. Simple Smile

Не е възможно сама да отида да тропам на вратата, защото не знам къде живеят. Казах вече, той живее сам и аз съм била в неговото жилище. Той ще ме заведе, за да ме запознае с тях. После вече те как ще се държат, той какво ще направи, аз дали ще искам да продължа, са съвсем други неща.

# 258
Не мога да изпитам грам добронамереност към някой, който е готов да прегази детето си. Все тая за каква кауза ще го прегази.

# 259
В нормалните държави на такива като лирическата героиня им взимат децата. И в това отношение Бегето пак губи.
Глупости! Това наистина е прекалено!
За какво да ѝ вземат детето?
Че иска повторен брак или защото ще емигрира с него в друга държава?
Никъде по света не отнемат деца за такова нещо.
И стига с това, че детето не знае език.
Ще го научи лесно. Милиони деца по света емигрират и научават и то ще научи.
Аз смятам да емигрирам пак след като осиновя, обадете се на социалните да не ми дават дете, че ще го карам да учи чужди езици. Thinking
И Турция не е враждебна на нас, да не сме във война с нея.
Вие реагирате все едно в Сирия ще го води на фронтовата линия.
Щеше да е смешно, ако не е жалко как дават акъл хора, които никога не са живели дори извън родния си град.

# 260
Авторке, зодията ти Овен или Рак е? Thinking Толкова съм убедена, че е едно от двете...

Везни е.. но и двамата ми родители бяха Овен, може би от там идва 😅

# 261
Много знаеш ти кой къде е живял. Не можеш да направиш разлика между враждебни държави и враждебни култури, ама се пънеш.

# 262
Хора, държите се като прегрели.

Към авторката - иди в Турция и виж как ще те приемат. И без това си го решила.

# 263
Ако не е пързалка темата, защото то друго логично обяснение няма цялото това нещо  -  има една погаворка- вари го, печи го, то си знае неговото!

# 264
Много знаеш ти кой къде е живял. Не можеш да направиш разлика между враждебни държави и враждебни култури, ама се пънеш.

Враждебни сме и ние помежду си, ама не се отричаме едни от други. Понеже съм от София, мога да ти кажа, че и войната на част от софианците с хората от провинцията също е голяма. Това, което съм чувала от софианец по адрес на плевенчанин, преместил се в столицата, и то само на база родно място и въпросното местене, е нещо, което ме е срам дори да цитирам..

# 265
  • Варна
Без подкрепа от близък човек е безсмислено цялото това начинание. Али Реза ще пие кафе докато кандидат снахата чупи стойки и сипе комплименти за да спечели благоговението на старата ханъма. Как пък не. Евала, че поне човекът е откровен и е предупредил, че авторката сама ще се опита да се доказва на семейството му.

Познавам  турски семейства с патриахални нрави, възпитание. Познавам и такива " надраствали" традиционните за тях догми. Много се учудих на едни съседи като преди 5 години заминаха лятото за Турция да търсят жених за щерка им. Тя преди това беше във връзка с българин, връзка която се задълбочаваше и която започна да притеснява родителите. Върнаха се с жених, сега имат внуче на 4 години. За радост - момче.
По принцип са добри хора и винаги ще помогнат при нужда, но не съм предполагала, че по този начин ще постъпят с дъщеря си. Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 13:04 от floren

# 266
На колко години е?

# 267
Лирическият герой не ще героинята да ходи там, кое не разбрахте?

# 268
Преди много години в друга тема по друг повод потребителка беше написала, че ако хората се учеха от грешките и съветите на другите сега всички щяхме да пърхаме наоколо като ангелчета с крила.
Авторката е инат и е решила да се учи по трудния начин. Нейно право е, а има някакъв минимален шанс да й се получат нещата по начина, по който ги мисли.
Не ми допадат разсъжденията й, но са си нейни и тя ще си носи гайлето.

# 269

Общи условия

Активация на акаунт