Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 804
  • 1 034
  •   2
Отговори
# 390
И моят ред дойде. Днес бях на преглед и планувахме операция за края на месеца.
Аз вече питах, но ще бъда благодарна ако някой се е оперирал в Токуда да сподели (с подробности) какво да очаквам. И най-малките подробности ще са ми от полза, тъй като умирам от страх предпочитам да съм потготвена.
Благодаря ви предварително😊😊😊
. Всичко ще бъде наред! Мен ме изписаха вчера и не успях да се прибера в къщи от търчане по работа. Изписаха ме в 9;00 ч, прибрах се в къщи в 16:00ч. Никой не можа да повярва, че съм оперирана, вървя си с едно нормално темпо (даже притичвам..😁) Аз самата не мога да повярвам, каква работа успях да свърша вчера, даже пътувах с колата по работа до близката община, и как друсаше тази кола по неравните пътища и оцелях..😁 мъжа ми вика: жена, когато говориш за работа даже не се и усещаш,  как подскачаш...при всяко друсане на колата..😆 Не се притеснявай, бъди силна и мисли позитивно! ,☺️ Първият ден от операцията е по трудно, тоест нямаш сили да станеш и си още леко замаяна, но всеки следващ ден е все по и по добре. Ние те подкрепяме! 🍀🌸🌼

# 391
Благодаря ти N.U.A
Снощи пак имах болки и се надявам да изкарам две седмици и да мине всичко по план. Самото възстановяване не ме притеснява толкова( защото ще е при свършен факт), но периода от постъпване в болницата-до упойката просто ме ужасява( от незнание де) . Радвам се че се възстановяваш бързо, това ми дава малко повече оптимизъм, защото другото което ме измъчва е, че няма да мога да се грижа пълноценно да децата.

# 392
Здравейте! Имали ли сте болки в стомаха и повишен билирубин при камъни в жлъчката? На ехограф всички органи изглеждат в норма, пътищата са проходими, стените на жлъчката не са удебелени, а билирубина продължава да расте. Поставиха диагноза гастрит, преди да видим, че билирубина продължава да нараства. Склерите на очите ми са пожълтели.  Имам час за гастро в понеделник. И още един въпрос. Операция на жлъчка по време на цикъл, знаете ли дали е възможна?

# 393
Да не е хепатит?
И моят билирубин е леко завишен. Личната каза, че при това положение съм за операция. И аз уж в понеделник на лекар, но от вчера съм с яка хрема и се чудя как ще отида болна.

# 394
  • Sofia
Не е желателно да си в цикъл по време на операция.
Аз пих лекарства,за да го отложа.

# 395
Здравейте! Имали ли сте болки в стомаха и повишен билирубин при камъни в жлъчката? На ехограф всички органи изглеждат в норма, пътищата са проходими, стените на жлъчката не са удебелени, а билирубина продължава да расте. Поставиха диагноза гастрит, преди да видим, че билирубина продължава да нараства. Склерите на очите ми са пожълтели.  Имам час за гастро в понеделник. И още един въпрос. Операция на жлъчка по време на цикъл, знаете ли дали е възможна?
Здравей! Моята операция беше планирана, състоя се на 07.03. Още от самото начало и двамата хирурзи, с които се консултирах категорично ми казаха, че операцията трябва да е когато не съм в цикъл. При мен единствено болките в стомаха бяха причината да посетя гастроентеролог, след което се потвърди, че имам камъни в жлъчката, без да са удебелени стените на жлъчката. Желая Ви успех с операцията, не се притеснявайте всичко ще е наред! 🌸

# 396
Здравейте ,извинявам се ако не е по темата,но не намерих друга подобна тема . Моя близка е на детоксикираща диета за черния дроб от някаква диетоложка , не знам дори дали е лекар. Вече половин година я кара да пие смутита с тиква и моркови ,и от скоро я захранва със супички. Но от толкова моркови цялата е оранжева, дори дланите и са оранжеви. Диетоложката казала ,че така се пречиства черния дроб . Аз мисля ,че е предозирана с бета каротин, не знам какво ще са последствията за черния и дроб, но тя вярва на диетоложката . Моля за мнения от вас . Благодаря

# 397
  • Sofia
Предозиране е,може би 🤔
Кое е това”величие”в диетологията?

# 398
Знае само малкото и име Краси ,друго не, и и има пълно доверие ,но на мен не ми допада " лечението ". Казала това ,че е оранжева означавало,че черния дроб бил задръстен с токсини и сега се чистел .

# 399
Според мен е прекалила с тиквата и моркова. Виждала съм оранжево бебе, за радост не моето, лекарката като го видя на вратавъпроса и беше: Ама, вие колко често му давате на това дете моркови и тиква и в какви количества? Аз още не захранвах тогава първото, и после много внимавах с оранжеви плодове и зеленчуци.

# 400
  • ВАРНА

Здравей. Аз имах такъв проблем миналия февруари. Ден-два след криза ми се случи, лежах в Инфекциозно 9 дни Grin, изследваха ми какво ли не /всичко беше отрицателно/, два пъти ми правиха скенер и накрая ме изписаха с някаква диагноза като "неуточнен хепатит" или нещо подобно беше, и ми казаха да отида на гастроентеролог Flushed. Тъпкаха ме с глюкоза, антибиотици и още шепа лекарства, и никой не се сети едно ехо да ми направи за да видят, че имам камъни в жлъчката...

# 401
На мен ми дойде цикълът в деня на операцията, нямаше и как да я отложа, тъй като бях вече 7 дни в почти непрестанни кризи. По принцип ми е нормален, не особено обилен, но не и оскъден. Докторът каза (д-р Горанов, Пълмед Пловдив), че няма никакъв проблем. Единствено вечерта "рукна" малко повече, но е от кръворазреждащите, които слагат при операции. В Пълмед дават и такива противосъсирващи хапчета след операцията, на мен ми казаха, да не ги пия, щом съм в цикъл и е по-обилен.

# 402
Здравейте! Предстои ми и на мен подобно изпитание, но има ли сред вас дами оперирали се
във Варна? Ако да, при кого го направихте?
Случаят при мен засега не е спешен - така мисля, понеже не знам много за проблема си.
Камъчето ми е 15 мм и жлъчката с нормални размери.
Смятам да задвижа въпроса, докато не е станало сериозно, но се лутам в избора
на доктор. Имала съм няколко леки кризи и без обезболяващи са преминавали,
просто карам на еднообразна и недразнеща храна, докато се чудя към кого да се
насоча. Преди четири месеца научих причината за кризите, но ЛЛ го нямаше известно време
и нещата малко се позабавиха.

Темата ми изясни много неща около тази операция. Иначе имам няколко артроскопии и съм
наясно с упойките, но тук е съвсем различно.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 06:33 от delpel

# 403
А, имате ли наблюдения за доктор Атанасов от Пълмед или само Горанов прави лапароскопски на жлъчки? 

На мен ми дойде цикълът в деня на операцията, нямаше и как да я отложа, тъй като бях вече 7 дни в почти непрестанни кризи. По принцип ми е нормален, не особено обилен, но не и оскъден. Докторът каза (д-р Горанов, Пълмед Пловдив), че няма никакъв проблем. Единствено вечерта "рукна" малко повече, но е от кръворазреждащите, които слагат при операции. В Пълмед дават и такива противосъсирващи хапчета след операцията, на мен ми казаха, да не ги пия, щом съм в цикъл и е по-обилен.

# 404
На мен не са ми давали хапчета, а ми биха една инжекция само против съсирваща

Общи условия

Активация на акаунт