Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 818
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте! Предстои ми и на мен подобно изпитание, но има ли сред вас дами оперирали се
във Варна? Ако да, при кого го направихте?
Случаят при мен засега не е спешен - така мисля, понеже не знам много за проблема си.
Камъчето ми е 15 мм и жлъчката с нормални размери.
Смятам да задвижа въпроса, докато не е станало сериозно, но се лутам в избора
на доктор. Имала съм няколко леки кризи и без обезболяващи са преминавали,
просто карам на еднообразна и недразнеща храна, докато се чудя към кого да се
насоча. Преди четири месеца научих причината за кризите, но ЛЛ го нямаше известно време
и нещата малко се позабавиха.

Темата ми изясни много неща около тази операция. Иначе имам няколко артроскопии и съм
наясно с упойките, но тук е съвсем различно.
През есента се наложи операция на майка ми. Писала съм тук тогава за нашите премеждия. В Добрич бяха категорични, че не може лапароскопска операция, защото камъка бил много голям. Тогава се разтърсихме и по препоръка тук от форума се свързахме с доктор Евгени Николаев от Военна болница. Той се изуми от мнението на колегите си в Добрич и веднага прие майка ми, направи лапароскопска операция,извади 4 много големи камъни  и 4 средни. Много сме доволни от отношението и вниманието, което получихме.

# 406
Мен преди 4г ме оперираха д-р Михайлов и д-р Янева от Военна болница, но операцията ми беше в Еврохоспитъл във Виница.

# 407
bolibon и raf11 , благодаря ви за бързата реакция по проблема ми! Flowers Bouquet
Предполагам и още въпроси ще излязат на дневен ред и се радвам на отзивчивостта ви.

# 408
  • ВАРНА
delpel, мен ме оперира д-р Евгени Николаев във Военна болница миналия май месец. Отидох по препоръка при него. Доволна съм много.

# 409
de3demonka, благодаря  Flowers Bouquet  и понеже си  от сравнително скоро оперираните
при д-р Евгени Николаев, мога ли на лични да ти пиша?

# 410
delpel, мен ме оперира д-р Евгени Николаев във Военна болница миналия май месец. Отидох по препоръка при него. Доволна съм много.

Тъй като явно никой не е бил в Токуда за операция🙂🙂 може ли ( ако е по-удобно и на лично съобщение) да споделиш подробности от приемането ти в болницата до упоиката.

# 411
Имате ли мнения за лекарите от Св.Иван Рилски?

# 412

И аз се включвам с това питане;) насочват ме за операция там..при проф.Антоний Филипов.

# 413
И аз да се включа отново. Бях оперирана на 07.03. утре ще ходя да ми махат конците. Искам да питам най-вече  тези от Вас, които преминахте през операция. От деня на изписването ми до ден днешен пия Омепразол 2х1, по предписание на хирурга, каза ми да ги пия докато ми свърши опаковката. Обаче всеки ден имам леки болки в стомаха, даже пия сода и след това болката намалява и даже почти изчезва . Някой сблъсквал ли се е след операция в периода на въстановяване с тези болки в стомаха? За мен са си  направо симптоми на гастрит. Пазя препоръчаната диета на 90%, като не ям въобще пържени, пикантни и много мазни храни. Отделно се сдобих и с цистит, след катетъра, който ми е бил поставен ,когато съм била под упойка, за цистита пия, пак по предписание от лекаря 2х1 антибиотик Ципрофлоксацин. Мен ме притесняват най-вече болките в стомаха, някоя от Вас сблъсквала ли се е с това след операция?

# 414
Понякога имам, дори и сега повече от 3 месеца след операцията. По-често, когато ям плодове, даже от бананите имам ужасни киселини.

# 415
То и АБ влияе... Аз имах само в началото стомашни смущения и киселини, може би седмица или две, не помня, но после нещата се нагодиха. Ако сте имали преди операцията проблеми със стомаха, то те няма да се решат с премахване на жлъчката.

Не мога да кажа дали само д-р Горанов прави лапароскопските, или и други хирурзи от екипа. Но едва ли само той.

# 416

И аз се включвам с това питане;) насочват ме за операция там..при проф.Антоний Филипов.

И аз се интересувам от мнения за проф. Антоний Филипов и Ив. Рилски...

# 417
  • Пловдив
Бях оперирана на 18.01.т.г.(лапароскопия),нямах катетър,само дрен,който ми махнаха преди изписването,веднъж ме повикаха за смяна на превръзките(на 4-те "нашивки"),махнаха ми конците на 7-мия ден,не ми изписаха никакви лекарства.Лекуващият лекар ми каза какво мога да ям,да пия-първите 3 дни кашички,супички...на първата смяна на превръзките се пошегувах да ми вдигнат "ембаргото" върху храните и напитките малко,защото аз се чувствам добре.От денят,в който се прибрах в къщи пия нес кафе с мляко(докторът каза,че може,но с мляко),след първата седмица започнах да ям всякаква храна,пия всичко и нямам никакви болки,киселини...Когато отидох в клиниката да си взема епикпизата,говорих с професора,който ме оперира-каза ми да НЕ ям пържено,fast food,мазно,алкохол,3 месеца след операцията да отида при него на контролен преглед-ехограф,кръвни,урина,разбрах,че вече трябва да живея "с грижа за черния дроб"(да го пазя от омазняване),това е.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 07:58 от artemida

# 418
Назад в темите бяха коментирани клипсите, който се поставят. Говорих с доктор Горанов от Пълмед за тях. Каза, че ще ми сложи на мен пластмасови, а не метални, като му казах за проблемите ми с кръста и че ми се налага да правя ЯМР-та. Не мога да повярвам, че на толкова много хора се слагат метални и в един момент от живота им, ако им се наложи да правят ЯМР, няма да могат. Пластмасовите също ме притесняват, заради вредния състав. Чела съм за различни видове импланти по друг повод и знам, че могат да излъчват в организма вредни съединения. Нещо не каза да титаниеви, много бързаше и не успях да го питам. Препрати ме при Боянов, за да потвърди дали съм за операция. Видя камъка за 1 минута и каза,че съм за. Като питах от него ли е повишен билирубина и спешна ли е операцията, понеже съм в цикъл, той не пожела да ми отговори. Още един въпрос и прегледа ставал платен. Много грубо отношение. През цялото време се заяждаше. Бях първа, а чаках 3 часа за прегледа. Да си знаете, ако ходите при него...

# 419
Назад в темите бяха коментирани клипсите, който се поставят. Говорих с доктор Горанов от Пълмед за тях. Каза, че ще ми сложи на мен пластмасови, а не метални, като му казах за проблемите ми с кръста и че ми се налага да правя ЯМР-та. Не мога да повярвам, че на толкова много хора се слагат метални и в един момент от живота им, ако им се наложи да правят ЯМР, няма да могат. Пластмасовите също ме притесняват, заради вредния състав. Чела съм за различни видове импланти по друг повод и знам, че могат да излъчват в организма вредни съединения. Нещо не каза да титаниеви, много бързаше и не успях да го питам. Препрати ме при Боянов, за да потвърди дали съм за операция. Видя камъка за 1 минута и каза,че съм за. Като питах от него ли е повишен билирубина и спешна ли е операцията, понеже съм в цикъл, той не пожела да ми отговори. Още един въпрос и прегледа ставал платен. Много грубо отношение. През цялото време се заяждаше. Бях първа, а чаках 3 часа за прегледа. Да си знаете, ако ходите при него...
И аз не съм доволна от др Боянов.

Общи условия

Активация на акаунт