Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 851
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 435
За ЯМР имаше предвид, но ми звучеше неуверен. Досега щяло да се знае, толкова хора минават от там...Писах ти на лично, защото ако на теб е казал едно, на мен друго...
Бананова република...
Освен това трябва да има баркод/партиден номер на всяко привнесено чуждо тяло в организма.

# 436
Ще изискам да ми ги опишат в епикризата. Само дано съм в състояние да се разправям. Нещо взе да ме хваща шубето. Операцията е другата седмица. Колко дни Ви беше престоят в Пълмед?

# 437
Има ли някой опериран в Св.Иван Рилски?

# 438
Ще изискам да ми ги опишат в епикризата. Само дано съм в състояние да се разправям. Нещо взе да ме хваща шубето. Операцията е другата седмица. Колко дни Ви беше престоят в Пълмед?

На мен 3 нощувки. Е, не се плашете...

# 439

Ще очаквам подробности😉 че и моята наближава.

# 440
Здравейте, какви са ви били АЛАТ И АСАТ преди операцията?
Преди 10 дена отидох на ехограф да нагледам камъка, който си нося от над 20 г. Нямах някакви кой знае какви симптоми, освен чат пат едно леко подпиране вдясно. на ехографа ми казаха, че жлъчката ми е възпалена със задебелена и разслоена стена, черния дроб омазнен и в жлъчна кал. Както нямах симптоми до вечерта всичко ме заболя - костите на таза и бедрата, гърба, вдясно..буквално се сринах. Пуснах кръвни изследвания - леко завишен директен билирубин, АСАТ и АЛАТ. СРП и левкоцити в норма. Започнах диета - само препечен хляб, варен картоф, крем супа. позволих си само компот от ананас от тези в металните кутии чат пат. Отидох на хирург в Св. Иван Рилски при проф. Филипов. Той ме прегледа, натиска тук там, болки нямах. каза, че клиничната картина не отговаря на това което пише в ехографията, ако съм имала разслоена стена на мехура съм щяла да вляза превита на 4, но че явно черния дроб страда и то не от сега и трябва операция. Записахме дата. Днес реших да проверя какво се случва с чернодробните ензими след 10 дена диета.  Ами билирубина е влязъл в норма, на АЛОТ и АСАТ са още по-нагоре. Което вече ме притесни. Защо при яка диета 10 дни те се покачват? Записах се за преглед и на гастро да видим и той какво ще каже. Но реших да попитам и тук.

# 441
Здравейте, какви са ви били АЛАТ И АСАТ преди операцията?
Преди 10 дена отидох на ехограф да нагледам камъка, който си нося от над 20 г. Нямах някакви кой знае какви симптоми, освен чат пат едно леко подпиране вдясно. на ехографа ми казаха, че жлъчката ми е възпалена със задебелена и разслоена стена, черния дроб омазнен и в жлъчна кал. Както нямах симптоми до вечерта всичко ме заболя - костите на таза и бедрата, гърба, вдясно..буквално се сринах. Пуснах кръвни изследвания - леко завишен директен билирубин, АСАТ и АЛАТ. СРП и левкоцити в норма. Започнах диета - само препечен хляб, варен картоф, крем супа. позволих си само компот от ананас от тези в металните кутии чат пат. Отидох на хирург в Св. Иван Рилски при проф. Филипов. Той ме прегледа, натиска тук там, болки нямах. каза, че клиничната картина не отговаря на това което пише в ехографията, ако съм имала разслоена стена на мехура съм щяла да вляза превита на 4, но че явно черния дроб страда и то не от сега и трябва операция. Записахме дата. Днес реших да проверя какво се случва с чернодробните ензими след 10 дена диета.  Ами билирубина е влязъл в норма, на АЛОТ и АСАТ са още по-нагоре. Което вече ме притесни. Защо при яка диета 10 дни те се покачват? Записах се за преглед и на гастро да видим и той какво ще каже. Но реших да попитам и тук.

На мен АЛАТ ми е повишен. Имам омазнен черен дроб и кг за сваляне...
За сваляне на чернодробните повече време трябва, когато махнем жлъчката нещата лека полека ще се наредят си мисля аз. Така или иначе ще сме на диета...
Пусти страх....

# 442
Чернодробните ми бяха в небесата, но при мен имаше запушване долу на канал до панкреаса, респективно жлъчните сокове са се връщали към черния дроб. Стените на жлъчката бяха силно разслоени, кризите жестоки наистина. При определени хранителни промени също се товари черния дроб
https://revita.bg/blog/zdrave-i-krasota/polezni-saveti/detoks-na … -sadeystva-za-ots

# 443
Ако се разболееш преди операцията, колко време преди това трябва да предупредиш лекаря? На вас случвало ли се е?

# 444
Здравейте! Дълго ще е! Ще напиша подробно и конкретно за операцията в Пълмед.
Първо да кажа, че обещаха, че ще описват клипсите в епикризите. Още не знам дали е така, защото ще я взема другата седмица.
Клипсите са разорбируеми и титаниеви. Цялата болница работи с тях от много години. Доктор Горанов каза,че му е звъняно тези дни доста за клипсите. Каза ми за жена, която преди 8 години се била оперирала и тя питала. И тогава било с титаниеви.  
Приеха ме в понеделник, голямо висене от пред приемния, след това още по -голямо висене за ехограф, кардиолог и рентген минаха бързо. Леглото, на което щяха да ме настаняват, щяло да се освободи късен следобед и ме пратиха да спя в къщи и на другия ден в 7 да съм на линия,че ще съм първа за операцията.  В 7:10 отивам, влизам и изненада-леглото счупено. Лягам, адски много се усеща къде има дупка и къде желязо. Понеже съм оперирана от дискова херния и най-големият ми проблем беше как ще издържа на кораво легло. Веднага поисках да го сменят. Докторът им каза да направят квото искам. Евала!!! Има и доста удобни легла с добели дунапрени, не всички са гадни.  Няма клизми, няма катетър, спира се храната и вадата от предната вечер. В 8:40 по една манта ме качиха в операционната и там до 9 лежах на масата и обяснявах да внимават с местенето, говорих за заболяванията с анестезиолога и умирах от страх.  В 10 бях готова. Сама се преместих от носилката на леглото и следват първите най-болезнени часове. С обезболяващите е поносимо. На 3 час поисках да стана,за да отида до тоалетна и ме вдигнаха, облякоха. Ставането и лягането боли, завъртането също. Болката не е да припадаш от болка, но боли и то най-вече заради дренажа. Вечерта започва и болка под плешките, после между тях. Исках си обезболяващи на 4 часа. Не се спи много. След малко ще допиша поста... Дописвам. Един доктор мина и го питах за болката в плешките. Казаха, че 3 от 10 оперирани ги боли в плешките, раменете, вратът и главата в тази последователност и от газа и от самата операция. Някаква невралгия се получавала. Аз съм имала много сраствания и съм с 4 дупки и голям 3 см. камък.  След махането на дрена болката намалява с едно 70 процента.  Днеска ми е трети ден  и все още ходя превита, прекалено много ми опъва и не успявам да се изправя. Иначе от първи ден се разхождам по коридора. Другите две жени не ходеха превити.  Днеска ме изписаха на трети ден след операцията, други ги оставиха, въпреки че се чувстваха по-добре от мен. Вече няма болки в плешките и врата. На мен много ми падаше кръвното. Сега в къщи също ми пада, днеска не съм ползвала обезболяващи. Предстои възстановяване.  Махнаха конците и сложиха лепенки днеска. След хранене дори с кисело мляко, коремът започна да ми бърбълочи много. Пак ще пиша как върви възстановяването. Ето го камъка. Ако нещо по-конкретно ви интересува, питайте!

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 21:27 от pipence

# 445
Чувствителна си много явно! Радвам се, че мина зорът, сега с часове ще е по-леко и по-леко.
Сърдечно благодаря за информацията за клипсите, още се двоумя дали да го искам официално като документ...

# 446
  • Sofia
Аз си прегледах епикризата от преди 8год. и никъде нищо за клипси не открих да е споменато 🤔

# 447
Много ли боли махането на дренажа и конците?

# 448
Аз лично не усетих. По принцип около конеца се създава "серозна тръбичка", така че не е залепен и се вади за секунда, най-много леко пощипване да се усети. При ваденето на дрена се поема дълбоко въздух, там усетих съвсем леко пощипване и сякаш нещо изтеглиха от мен, но без болка.

# 449
Много ли боли махането на дренажа и конците?
Не, просто е неприятно усещане.

Общи условия

Активация на акаунт