Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 815
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 600
Pandorina,  радвам се за теб! Видя ли, че не е задължително всички да ги боли като мен. Имала ли си много сраствания? Какво казаха? Аз съм имала много сраствания, с това си обяснявам болката... Пиши пак как се чувстваш.

# 601
Pandorina,  радвам се за теб! Видя ли, че не е задължително всички да ги боли като мен. Имала ли си много сраствания? Какво казаха? Аз съм имала много сраствания, с това си обяснявам болката... Пиши пак как се чувстваш.
Благодаря ти! Никой нищо не ми е казал за операцията. Не знам какво е било положението. Без обезболяващи съ м днес, питаха ме искам ли, но ме е страх от гадене от аналгина и предпочитам да ме понаболява отколкото да ми се гади и да повръщам. Скъсиха ми дренажа, първо беше  дълъг и в кофа и ходеха с кофата, което беше удобно щото в 00 оставях кофата и двете ми ръце са свободни, сега трябва да го държа. Шубе ме от махането, което вероятно ще е утре. Може и да ме изпишат утре, не знам. Аз бих предпочела да остана и утре, че вкъщи трябва да гледам майка ми, но..ако ме питат. Тук съм по-спокойна и си почивам.

# 602
Аз пак да питам 😊😊😁
Боли ли махането на конците?
Колко време трябва се спазва диетата?
След махането на конците пак ли трябва да пазя раните да не се мокрят?

# 603
Аз да ви покажа какво ми дадоха да ям вчера, направо съм в потрес! Сланина! 
А предното ядене беше с поне 5 Е-та.
Днес ме изписват.

# 604
Аз да ви покажа какво ми дадоха да ям вчера, направо съм в потрес! Сланина! 
А предното ядене беше с поне 5 Е-та.
Днес ме изписват.

WOW

# 605
Ох.... супата топчета.... Grinning Не е за смях, де, ама...

Пандорина, все едно мен описваш, с придърпването и тежестта, включително с еднократното повръщане надвечер след операцията. След 2-3 седмици няма и да помниш.

Махането на конците не боли, може да щипне за секунда.

Доколкото аз знам, сраствания се образуват, ако е имало предишни операции...

# 606
Днес ми е 17 ден от операцията раната на пъпа още не е зарастнала напълно тези от дренажа има коричка и не локви. Въпреки че постепенно ми махаш конци те доктора тази на пъпа локви. В събота пак бях на преглед и доктора каза че е нормално заради инсулиновата резистентност зарастнала по бавно. Утре ще ходя пак да видим какво ще каже. Питането ми е дами с какво се храните. Писна ми от картофи моркови тиквички пюрета каши. Опитах да ям варено пасирано пилешко на внука от пюрето с пиле също опитах. Гадно ми е на вкус и ми се гради 🤮 Ориза също не ми понесе добре.

# 607
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Днес ми е 17 ден от операцията раната на пъпа още не е зарастнала напълно тези от дренажа има коричка и не локви. Въпреки че постепенно ми махаш конци те доктора тази на пъпа локви. В събота пак бях на преглед и доктора каза че е нормално заради инсулиновата резистентност зарастнала по бавно. Утре ще ходя пак да видим какво ще каже. Питането ми е дами с какво се храните. Писна ми от картофи моркови тиквички пюрета каши. Опитах да ям варено пасирано пилешко на внука от пюрето с пиле също опитах. Гадно ми е на вкус и ми се гради 🤮 Ориза също не ми понесе добре.
Гледам, че всички лекари различни напътствия дават.
Във ВМА есента ми казаха 2 седмици без сурови плодове и зеленчуци, пържено, тлъсто и мазно + яйца, кашкавал, шоколад и кафе. След това включваш поетапно всичко.
Мисля, че 17 дена след операцията можеш спокойно да пробваш препечени филийки, кисело мляко, бисквитки, супички и всякакъв вид по-леки храни.
Не съм пасирала нищо аз лично.

# 608

Аз по-рано бях качила снимка на диетата, която ми дадоха и има доста неща за хапване. В моята диета примерно няма ориз, а вие си хапване от него ( явно доста ).

# 609
Ето моята диета:

Засега съм разхлабена почти като след прахчетата. Като ходя па малка си тръгва и другото. Май е нормално в началото нали?

# 610
Ето моята диета:

Засега съм разхлабена почти като след прахчетата. Като ходя па малка си тръгва и другото. Май е нормално в началото нали?

В общи линии се припокрива с това което на мен ви дадоха с малки изключения. Важното е всичко да върви добре сме пак. За изхождането -да нормално е, при мен вече се нормализираха нещата.

# 611
От кой ден се нормализираха?

# 612

Точен ден не помня, но след 8-9 ти ден мисля. Много зависи от храната също, такаче според мен ще е индивидуално. Иначе как си?

# 613
   При мен се нормализира около двадесетия ден.

# 614
Явно всеки е различен. Аз имах проблем с изхождането, по-точно липсата му, до 3-я ден след операцията, ама то какво ли и бях яла от кризи и глад последната седмица. Иначе от въпросния ден нататък  всеки ден включвах нещо ново, нищо пасирано, просто дъвчех по-бавно от по принцип. Избягвах пържено, мазно, меса тежки и бобови, но ядях всичко останало - филии с нещо си, сирене и кис.мляко, кашкавал, супи всякакви, при това със застройка (1 жълтък на цяла бака не е кон и вол).
Иначе е абсолютно нормално при диета да се даде отражение на метаболизма и изхожданията, плюс стреса, плюс лекарствата, плюс относителното обездвижване...

Общи условия

Активация на акаунт