Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 822
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 615
При мен още не се е нормализирало изхождането, рядко и оранжево е, вечер корема ми е подут и бърбълочи. Пъпа още не е затворен, след Великден, ще отида пак на преглед.
Galia69, твоя пъп е шит ли? Моя е лепен -недолепен, някъде навътре, дълбок е, че там имам сланинки.

# 616
Аз нямам конци, раните изглеждат затворени, не цапат лепенки, само на тази от дрена  имаше капчица. Обаче почнаха да ме сърбят. Сложиха ми миещи лепенки и казаха като се изкъпя да ги сменя с дишащи и  на 6-ти ден да махам лепенките и нищо да не правя с раните. Аз обаче не смятам да се къпя още няколко дни и директно си смених лепенките. И моите черва доста бърбалочат. Вчера следобед имах пишкания без акомпанимент от другото място. Но по-добре разстройство отколкото запек да се напъваме. Тая нощ леко леко успях да се завъртя и на двете страни. Иначе май има опасност да ми станат декубитуси - появиха ми се едни червени сърбящи петна от двете страни под раменете и мисля, че са от лежането по гръб.

# 617
Днес ми е 17 ден от операцията раната на пъпа още не е зарастнала напълно тези от дренажа има коричка и не локви. Въпреки че постепенно ми махаш конци те доктора тази на пъпа локви. В събота пак бях на преглед и доктора каза че е нормално заради инсулиновата резистентност зарастнала по бавно. Утре ще ходя пак да видим какво ще каже. Питането ми е дами с какво се храните. Писна ми от картофи моркови тиквички пюрета каши. Опитах да ям варено пасирано пилешко на внука от пюрето с пиле също опитах. Гадно ми е на вкус и ми се гради 🤮 Ориза също не ми понесе добре.

Аз по-рано бях качила снимка на диетата, която ми дадоха и има доста неща за хапване. В моята диета примерно няма ориз, а вие си хапване от него ( явно доста ).
Ориз не ям. Един път си готвих беше много малко с тиквички и морков. Стана ми тежко и не повторих

# 618
Моят пъп се затвори много бавно, около 2 месеца му трябваха докато спре да сълзи. Но при мен влизаха през самия пъп, а родителите ми примерно имат разрези в близост до пъпа, които очаквано зараснаха по-бързо. На мен си ми казаха, че реално там не съм шита. Отначало беше доста подуто и беше като изпъкнал пъп, но с времето си върна обичайната форма.

# 619
Много неприятно с тези пъпове. И при мен е лепено там, около 4 пръста е разрезът, но не съм имала такъв проблем, даже най бързо зарастна. Стискам палци бързо да се оправите и да не го мислите през предстоящите празници.

# 620
  • Sofia
И при мен дълго сълзеше от пъпа.
Най ми беше странно как един конец се подаваше от една от дупките много дълго време 🤔 и го подрязвах често 🤣

# 621
А сърбяха ли ви раните?

# 622
И през моя пъп е влизано, не е рязано до него. Раните сърбят най-много 2 дена. Взех си спрей на Биодерма за сълзящи рани, такъв като за новородени и се пръскам с него тези дни.

# 623
Мен даже и сега ме сърбят от време на време, мина почти година. Винаги съм била така с белезите (имам доста...)
При мен е точно под пъпа дупката, ама буквално в основата му, слива се с него. Моят е завит като баничка, няма как да минат през него. Grinning

# 624
Разгледах си камъните, или парчетата от камъка. Отвътре блестят като слюда. Много твърди но на пипане все едно сапун.

# 625
  • Sofia
Много са грапави.
Моите бяха гладки.

# 626
Моят камък беше с големината и формата на падпадъче яйце. Беше жълт и грапавичък, но по скоро като шкурка.

# 627
За сърбенето от ден 5 ме сърби почти постоянно.
Моите камъни бяха може би 50 на брой ( с две думи жлъчката е била пълна ) с големина 0,5 см бели гладки с ръбчета.
Раната на пъпа при е плътно до него от горната му страна само там имам 3 шева на две от раните по 2 шева и там където беше дренажа 1 шев. Вчера ходих на втория контролен преглед и ми махнаха конците, всичко е зарастнало, при мен няма сълзене или нещо друго он нито една рана. Махането на конците не го усетих изобщо, дори пощипване не осетих.

# 628
Днес, 5- ти ден след операцията се изкъпах с водоустойчиви лепенки и после ги свалих без да слагам други. Ето как изглеждат

Сърбят ме доста.

# 629
Днес, 5- ти ден след операцията се изкъпах с водоустойчиви лепенки и после ги свалих без да слагам други. Ето как изглеждат

Сърбят ме доста.

И при ме са така, но като една идея по заздравели( все пак са с няколко дни разлика ) днес вече не ме сърби, предните дни много ме сърбеше.

Общи условия

Активация на акаунт