Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 793
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 630
Ти кога свали лепенките?

# 631
Ти кога свали лепенките?

Аз съм бъзла 😉😉😁😁 и си слагах дишащи превръзки до махането на конците т.е. 12-ти ден. Може би до някаква степен и заради децата ми беше по спокойно. След първия контролен преглед лекаря като ми сложи превръзките ми каза че мога да ги махна след 3-4 дни и да стоя без. Такаче донякъде е добре да дишат поне след първата седмица(предполагам)

# 632
Днес, 6 дена след операцията почти нищо не ме боли, без лепенки съм. Вчера 3 пъти ходих на пазар без проблем. Само в ръката на която беше абоката се появява някаква странна болка и почвам да си мисля страхотии за тромби..В болницата ми слагаха фраксипирин в ръката (другата) и ми я направиха синьо лилава. Вкъщи за всеки случай изпих едно ксарелто за кръворазреждане.
След всичко дотук потвърждавам, че операцията е лека и на когото му предстои да не се страхува. Освен това с две ръце препоръчвам болницата Св.Иван Рилски. А подкрепата от групата е невероятна. Благодаря на всички, които бяха съпричастни!

# 633
Хепароид за вените. Дори да няма видимо изменение на цвят на кожата. (аз като старо куче надупчено)

Раната е много по-добре да е непокрита след там колкото дни са казали, неприятното е, че ако има още конци, закачат по дрехите.

Аз ида пак от хирург, махнах папилом и епидермална киста, та пак с по 2 конеца бях до вчера. Хирургът докато ги махаше (местна упойка...само това не бях преживявала - гола като пушка на операционна маса в пълно съзнание) ми разказа, че в Израел на третия ден оставят непокрити рани, и то дълбоки срезове. И нямало нито един случай на супурация. Ние тук покрити по 10 дни... Колкото повече диша, толкова по-бързо ще зарасне.
Заприличах на Франкенщайн с белези по корема.

На мен дупката под гърдите ми е надлъжно, не е напречно. И там се образува изпъкнал белег, надявам се с времето да се прибере, уж мажа... Другите дупки почти не личат.

Камъните са различни - нали има видове, въпреки че холестероловите са най-чести.

# 634
Вчера малко след като се похвалих взех, че кихнах. Не се усетих да се стегна  и много ме заболя. След това кихане се върнах 3 дена назад и пак почна да ме боли долу до пъпа, особено при ставане.  Уплаших се да не е станало нещо вътре..

# 635
Относно вдигане на тежко, казвали ли са ви по-колко можете да вдигате след операцията и от кога да започнете да увеличавате тежеста? Примерно аз съм почти 3 седмици след операция и най-много 2 килограма вдигам  (поне така си мисля, че то като е леко човек не се осеща понякога) ако без да се осетя вдигна 2.5 кг дали е голям проблем😊😊😉

# 636
Моя лекар беше казал първия месец до 5кг.

# 637
И преди съм писала, месец след операцията минах Пътят Камино, 117км за 6 дни с раница. Чувствах се идеално и предвид диетата която спазвах ми беше леко. Та всичко е индивидуално и доза собствена нагласа.

# 638
До 5 кг си позволявах аз, без нищо никой да ми е казал. Започнах отново народни танци месец и малко след операцията

# 639
При мен още не се е нормализирало изхождането, рядко и оранжево е, вечер корема ми е подут и бърбълочи. Пъпа още не е затворен, след Великден, ще отида пак на преглед.
Galia69, твоя пъп е шит ли? Моя е лепен -недолепен, някъде навътре, дълбок е, че там имам сланинки.
Моя пъп е с 6 шева от едната страна е отворен въпреки че 24.3 ми беше операцията. Конци те ми ги маха доктора през два дни и пак не се затвори веднага. Според него виновна е инсулиновата резистентност. Вчера ходих пак каза добре е раната в петък пак ще ходя. Вчера забравих да си сложа водоустойчиви лепенки и след банята си почистих добре раната със спирт.Моите камъни са 54 броя ръбест големи като грах.
Въпрос какво хапвате търся идеи да разнообразявам менюто. Вчера за първи път хапнах пилешко филе с корнфлекс. Преди това съм пробвала сварено миришеше ми лошо може и от месото да е.

# 640
Вчера си направих чушки пълнени с просо. Много хубави станаха, а просото е от препоръчаните храни и е по-полезно от ориза. За закуска съм придвидила натрошени бисквити с кисело мляко. Много е полезен сладък картоф заради съдържанието на фибри. Фибрите улавяли излишни жлъчен сок в червата. Малко варено пилешко + пюре от обикновен и сладък картоф обядвах два пъти. Тия дни ще пробвам да приготвя елда.  С овесени ядки има доста рецепти. Аз ядох с кисело мляко но не ми е вкусно. Тофу със сухар веднъж хапнах. Тофуто е много бизвкусно но с малко шарена сол става. Печени тиквички с кисело мляко ядох веднъж. В момента ровене из интертет за рецепти ми е основното занимание. Преди операцията се заредих със бебешки каши Слънчо. Обаче се оказа, че не ми понасят. Карат ме на разстройство и веднъж ме прерязаха червата след такава каша. Компот със захар още не смея, но си сварих ябълка и круша без захар. Също печена ябълка във фолио. Сурови неща смятам 2 седмици да не ям.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 08:03 от pandorina

# 641
Аз живея предимно но печено пилешко, салати, таратор, телешко, попара за закуска ( с мляко или чай от мента ) правих си млечна салата обаче не с кисело мляко, а с ниско маслена извара от лидл, пъстърва си хапвам, печени или варени картофи. Общо взето се водя по листа, който ми дадоха.

# 642
Аз към момента хапвам всичко без мазно свинско, люто и твърд алкохол. Минаха 5 месеца.

# 643
Въпрос към оперираните,хапвате ли козуначе?😀 Днес става месец от моята операция,но още се чудя дали е удачно да си позволя малко,навсякъде са.😩

# 644
Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт