Камъни в жлъчката - тема 9

• 45 214
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 870
Имам един малко странен въпрос.
Другата седмица имам рожден ден, ще станат 3 седмици от операцията на жена ми.
Искам все пак да почерпя с нещо сладко което и тя би яла. Някой би ли споделил с какъв домашно сготвен десерт може да почерпя и нея. Или не е добра идея ?

# 871
Ми, само за бисквитена торта се сещам. Другите торти и кремове са мазни много.

# 872
Имам един малко странен въпрос.
Другата седмица имам рожден ден, ще станат 3 седмици от операцията на жена ми.
Искам все пак да почерпя с нещо сладко което и тя би яла. Някой би ли споделил с какъв домашно сготвен десерт може да почерпя и нея. Или не е добра идея ?
Бисквитена торта, кекс, торта с пандишпанови блатове и крем нишесте, сурови бонбони с орехи, нещо от типа на чизкейк. 3 седмици са достатъчно време да може да си хапне всичко без да прекалява. Нищо няма да се случи освен да изпита лек дискомфорт или да получи разстройство.

Ако съм аз ще си направя торта с блатове на червено кадифе или обикновен пандишпан. Ще ги сиропирам леко с компот. Ще си направя крем от извара, захар и сладкарска смерана разредена с прясно мляко. И ще я поръся с орехи. Ще сложа и банани между блатовете. Или другия вариант за крем е извара с кисело мляко и някакво сладко, но не всеки го харесва. Може и с нишесте или домашен крем какао или ванилия. Аз купените нишестета не ги харесвам.

# 873
Минали са 3м, не би трябвало да е проблем да вдигате тежко. По скоро сте се преуморила отколкото да сте направили беля.                                                                                                                                                                                     
   Може и да е от преумора, но лекарят изрично ми бе казал, никакво вдигане на тежко минимум шест мес. В противен случай тези, които са оперирани и им е премахната жлъчката сме по предразположени към образуване на херния. От сега нататък наистина ще гледам да внимавам повече, а иначе относно храната си ям почти всичко, но аз се храня разделно, откакто се оперирах и с този режим не чувствам дискомфорт в стомаха. Flowers Hibiscus

# 874
Минали са 3м, не би трябвало да е проблем да вдигате тежко. По скоро сте се преуморила отколкото да сте направили беля.                                                                                                                                                                                     
   Може и да е от преумора, но лекарят изрично ми бе казал, никакво вдигане на тежко минимум шест мес. В противен случай тези, които са оперирани и им е премахната жлъчката сме по предразположени към образуване на херния. От сега нататък наистина ще гледам да внимавам повече, а иначе относно храната си ям почти всичко, но аз се храня разделно, откакто се оперирах и с този режим не чувствам дискомфорт в стомаха. Flowers Hibiscus

6м е твърде дълъг период. Имам 3 секцио и едно премахване на жлъчка и за 4 операции са ми казвали едно и също. Един месец е задължително да не вдигам тежко, като под тежко разбират над 5кг (питала съм), а 3м е препоръчително също да внимавам с тежкото  и да не прекалявам. А всяка една операция е предпоставка за образуване на херния, че и не само. Сега се замислих, че имам 4-5 познати, които имат операция за херния, но други операции нямат. Обаче никой от оперираните ми познати и колеги няма херния или да е бил опериран от херния.

# 875
Здравейте групата, минавам да ви се оплача Cry Вчера вечерта преживях много тежка криза, която свърши в спешното на система обезболяващи.
Цял ден се занимавах с физическа работа, ремонтираме със съпруга ми един апартамент, който скоро се оказа наш. През деня хапвах само питки с извара и вода. Когато се прибрах усетих леко неразположение в стомаха. Реших, че е от глад и ядох салата домати и краставици, печени картофи и тиквички без хляб. Около 10,30 вечерта ме сряза ужасяваща болка, опасваща на нивото на жлъчката. Толкова силно не ме е боляло. От болка не си намирах място, пожълтяха, усетих гадене и едва стигнах до ВЦто. Моя мъж каза, че там съм припаднала за секунди от болката, повърнах и леко ме отпусна. Реших да поседна пред телевизора и в този миг нова порция раздираща болка, дъх не можех да си поема. Много се уплашихме и извикахме линейка.
Казаха, че ще ми пуснат изследвания и ако има нещо притеснително ще ме хоспитализират. Когато стигнехме, вече имах няколко момента на болка и затихване. Сложиха ми система с няколко вида болкоуспокояващо. В спешното беше лудница от хора и след като системата свърши, ме пратиха да си ходя
Беше кошмарно и сега стоя и се ужасявам да си помисля че е възможно да се повтори.

Някой имал ли е такива епизоди след операцията? Мисля да отида на гастро утре.

# 876
Не съм имала болки след операцията. Такава криза съм имала преди операцията.

# 877
  • у дома
Кога си оперирана?Не виждам да е от храна,дано не е камък в каналите.Аз от това най-много се опасявам и си карам на строга диета.Свикнах,не ме изкушава нищо.

# 878
Кога си оперирана?Не виждам да е от храна,дано не е камък в каналите.Аз от това най-много се опасявам и си карам на строга диета.Свикнах,не ме изкушава нищо.

Операцията ми беше на 20.03 тази година. Не хапвам пържено, мазно или друго вредно.
На ехо виждат ли се, ако са камъни в каналите?

# 879
Не би ли трябвало при самата операция да са махнали и камъните ако е имало?

# 880
Geri1122, единственото ми обяснение и че е имало камъче в каналите, което не са видяли. Мисля, че няма как за 3 месеца да се образува ново, но пък...знае ли човек. Пиши какво се случва. Много притеснително е това, което споделяш.

# 881
При операцията камък в каналите няма кой да види или вади, те в каналите не влизат хирурзите така или иначе. И аз от това се опасявам най-много, предвид и че при мен първо вадиха камъните от каналите, после беше операцията... На ехо почти няма как да се види камъче, единственото, което виждат, е разширението на холедоха, ако там е заседнало нещо, но пак си трябва добър спец и добра машина. Ако е било камъче, стискам палци да е излязло само, да не се е задръстило. Впрочем е добре да отидете на лекар, да ви види на ехо - ако трябва урзофалк там или нещо друго да попиете по негова преценка.

# 882
Днес бях на гастро, утре ще ми вземат кръв. Според доктора пътищата изглеждат нормално и не мисли, че е било камъче. Месец след операцията ми правиха КТ скенер с резонанс, т.е. преди два месеца. Всичко изглеждаше нормално. Намери се само 2мм камъче в десния бъбрек, което е нищо.
Според личния е било панкреаса, според лекарите в спешното от нитрати в краставиците.
Само се моля никога повече да не преживея такава криза. Беше потресаващо и много се страхувам.
След кръвните ще пиша пак.
Благодаря на всички ❤️

# 883
Хм..може да е било бъбречна криза. Понякога болката от бъбрек се усеща на други места.Пусни една урина, ако е било от бъбрек сигурно ще има левкоцити и еритроцити..

# 884
Вчера ходих на гастроентеролог утре влизам за три дни в болницата за гастроскопия. Да видим какво ще излезе омръзна ми това тичане до тоалетната и болки в стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт