Камъни в жлъчката - тема 9

• 45 199
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 885
galia69, успех! Да пишеш как си и пресни впечатления за гастроскопия. Няма да казвам моята за кой път я отлагат и на мен ми писна да ме боли. Тъкмо се похвалих в темата, че 20 дена ми е добре и хайде всичко на ново.

# 886
galia69, успех! Да пишеш как си и пресни впечатления за гастроскопия. Няма да казвам моята за кой път я отлагат и на мен ми писна да ме боли. Тъкмо се похвалих в темата, че 20 дена ми е добре и хайде всичко на ново.
Днес ми направиха гасроскопията. Беше неприятно като усещане но за кратко. Много не можах да чуя но докторката спомена жлъчен рефлукс. Не е идвала след процедурата да ми каже какво е видяла. Чакам като ми обясни какво е положението ще пиша.

# 887
Здравейте групата, след кръвните изследвания гастрото казва, че няма данни за възпаление, можело да е излязло камъче, можело да е от краставиците, можело да е друго, но диагноза нямам.
Сега отново на тежка диета, ще се моля да не се повтаря. Ако пък се повтори, ще търся лекар в по- голям град. За жалост здравеопазването ни е, като ходене на гледачка, ако ѝ кажеш нещо по- така може и да познае Flushed
Пазете се и бъдете здрави!
Galia69 Чакам да видя резултати от гастроскопията и желая бързо оздравяване!!!

# 888
А защо тежка диета, щом на изследвания и преглед всичко е наред?

# 889
Geri 1122,  в какво се състои тежката диета?

# 890
Здравейте, имам камък в жлъчката, 1 бр -1.5 см. Бях на консултация при проф К.Драганов, каза че препоръчва махане. Може ли отзиви от някой който скоро е бил при него? Как минава операцията, слагат ли катетър, тръба в гърлото , колко време е.....
Благодаря
Никой ли не е бил при този лекар?

Аз бях при него, в края на март 2023г не слагат катетър, нито тръба в гърлото. Операцията както се сещате е относително как ще мине, но при мен всичко е било наред. Питайте какво точно ви интересува с удоволствие ще отговоря 😉😊

# 891
Препечен хляб и извара. Пак съм с повръщане и диария. Не знам какво да правя вече 😔

# 892
Препечен хляб и извара. Пак съм с повръщане и диария. Не знам какво да правя вече 😔

Сигурна ли си, че не си се сдобила с някоя бактериална инфекция междувременно?

# 893

Всъщност не. А това как се изследва? Нямам представа вече какво е.

# 894
Скрит текст:

Всъщност не. А това как се изследва? Нямам представа вече какво е.

С кръвни изследвания. Често се срещат лятото такива, а и вирусни инфекции със симптоми като твоите.

# 895

Аз бях при него, в края на март 2023г не слагат катетър, нито тръба в гърлото. Операцията както се сещате е относително как ще мине, но при мен всичко е било наред. Питайте какво точно ви интересува с удоволствие ще отговоря 😉😊
[/quote]
Здравейте и благодаря за отговора Simple Smile
За момента реших да я отложа. Не знам дали е правилно, но някак не беше момента. Понеже сме с малко дете ме интересуваше дали ще имам нужда от помощ? Дали в деня на приемането е операцията или на следващия, кога ще мога да се придвижвам и обслужвам сама ей такива неща. Гледах протоколите при големи камъни, като цяло не препоръчват махане. Да се наблюдава и според развитието му да се прецени.... Не знам какво да правя, но няма да е лятото сега. Ще умувам още

# 896
В момента отново върлува вирус с тези симптоми, за съжаление с доста по-тежко протичане от миналата година (в пъти), което е доста необяснимо за мен, предвид, че не съм конспиратор (самолетите - знаете...)

# 897
Дали Или колко е голямо детето? Ще можеш да се обслужваш сама 2-3ч след операцията като ти позволят да станеш. Като се прибрах, а и в болницата не съм имала нужда от помощ, отлично си се оправях сама. Единственото, което не правех вкъщи беше да пускам прахосмукачка, защото трябва да се измъкне от мястото където е прибрана (завряна). Първата седмица я пускаше ММ, аз почнах след 2 седмица, но той ми я вадеше. Нямаше как да не се прибере, защото детето ми беше на 3г и половина и все на нея седеше лепнат като не е на градина. На другия ден след като ме изписаха свекърва ми дойде да ми помогне и да ни сготви и изпадна буквално в шок, като ме видя да зареждам съдомиялна и разбра, че съм готвила предния ден. А жената си беше направила в тях нещата на заготовки и реално само трябваше да довърши храната вкъщи, прибрахме я в хладилника и на другия ден си я досготвих аз. Нейната свекърва е била оперирана от жлъчка, ама 1980г, и каза, че е била зле, близо месец едва е ставала и и е трябвало помощ. Беше се подготвила за нещо подобно и беше бясна на ММ, че ме е оставил сама. Само дето като ме видя даже ме пита как така съм добре.

# 898
И на мен не ми се вярваше, че толкова леко минава всичко, но факт. Аз се грижех за майка с деменция от 3-ия ден сама. Всъщност най- гадното беше диетата и чуденето какво да ям.

# 899
Аз си ядях нормално, без пържено, само бях изключила и свинското от менюто си за месец и нещо, че го обичам по мазничко. Повечето неща от списъка ми не ги ям така или иначе или мога да изкарам и без тях. Но той моя списък беше от десетина неща. По гадно ми беше, че трябва да закусвам и не мога да ям шоколад. Обаче като ми махаха конците доктора каза, че мога да ям обикновенни вафли без да прекалявам и с тях, мед и домашно сладко що годе изкарах месеца. Както майка ми каза, като дойдохме на 2 седмица на гости: "аз си мислех, че ще си на някаква строга диета пък ти си ядеш същото като преди, не пиеш лекарства, че не си личи и да си оперирана". Бяхме 1 седмица при тях с детето, само не вдигах повече от 5кг.

Общи условия

Активация на акаунт