Камъни в жлъчката - тема 9

• 45 179
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 900
Благодаря ви Simple Smile
Детето е на 3 г, енергичен за трима, по принцип ходи на ясла, но лятото ще си е вкъщи. Яслата ще работи в странен график .....
А може ли да се получат някакви усложнения след операцията. Четох някои хора се оплакват доста след това?

# 901
Детето е на 3 г, енергичен за трима, по принцип ходи на ясла, но лятото ще си е вкъщи. Яслата ще работи в странен график .....
А може ли да се получат някакви усложнения след операцията. Четох някои хора се оплакват доста след това?
Ако има възможност изчакайте с операцията до есента или зимата. Не заради детето и яслата, а защото не се препоръчва да се правят операции в жегите. А и ще ви е по лесно ако детето е на градина. Поне така ми беше казал моя херург.
Аз лично не съм имала никакви усложнения и проблеми след операцията.

# 902
Дами днес ходих да си взема епикризата диагнозата ми е Жлъчен рефлукс.
Увеличени са ми показателите на ГГТ 86.0
Хранопровод проходим без ендоскопски лезии
Стомах Голямо количество  жлъчен рефлукс в стомашното езерце на гладно. Точна и хеперемирана лигавица в антрума и корпуса
Пилор отваря се веднага
Дуоденум Булбус и постбулбарно   БО
Изписаха ми Еманера Улкамед Флажил Ентерол
Дано да нямам повече болки в корема и диарични изхождания.
Малко се притеснявам при мен в стаята имаше дама  оперирана преди три години с болки в стомаха и повръщане. За 6 път и правиха гастроскопия

# 903
Стомах Голямо количество  жлъчен рефлукс в стомашното езерце на гладно. Точна и хеперемирана лигавица в антрума и корпуса
Пилор отваря се веднага
Малко се притеснявам при мен в стаята имаше дама  оперирана преди три години с болки в стомаха и повръщане. За 6 път и правиха гастроскопия
[/quot
Операция на жлъчката ли е имала?

# 904
Пилор отваря се веднага
[/quot
Какво значи жлъчен рефлукс? Откъде се връща жлъчен сок и каква е причината?

# 905

На мен най-трудно ми е именно заради децата, че немога да вдигам тежко. За усложнения след операцията мисля че е индивидуално, никога не е изключено да се случи нещо, но това не означава че задължително ще имаш проблеми.

# 906
Пилор отваря се веднага
[/quot
Какво значи жлъчен рефлукс? Откъде се връща жлъчен сок и каква е причината?
Лекарката не е от тези които много обясняват.
По време на гастроскопията излезе много жлъчен сок беше доста неприятно

# 907
Здравейте, бременна съм в 5ти месец и от 21 година си знам че имам камъни в жлъчката. Бяха малки и никога не бях правила кризи а си ядях каквото искам. Преди няколко дни направих криза, отидох в спешност и лежах 4 дни на системи и инжекции.От изследванията и ехографа не видяха да е възпалена жльчката или някакви други опасни индикации освен че камъните за 2 години са се увеличили с по половин мм.Да обаче вьпреки всички системи и лекарства продьлжава да си  се обажда примерно през деня почти не боли вечер пак почва по силно и така около седмица вече така Казаха че е от бременноста плюс си позволявах много храни какви о не трябва и от самото начало на бременноста до 5тич месец нон стоп утрогестан което сьщо е влошило положението.. Казаха да спазвам режим но можело в последните месеци и по зле да стане защото матката се надигала.Много сьм наплашена, никак не ми се иска да ми се маха жльчка докато сьм бременна ако се наложи, страх ме е за бебчето:(((Дали ще отшуми с подходящ режим докато родя поне, някой случвало ли му се е

# 908
Здравейте групата. Три месеца и малко след премахването на жлъчката и пак бях в болница. След кризите от предходните седмици, решиха да ме хоспитализират за изследвания. Направих нов скенер, показва леко уголемен черен дроб, според гастрото съм направила инфекция на жлъчните канали следствие на преминало камъче, което вероятно не е било премахнато или е образувано след премахването на жлъчката.
Вече не знам на кой да вярвам. Направиха ми 5 дена курс на антибиотици, два паралелно - цефтриаксон и флажил венозно. За пет дена три пъти ми взеха кръв, до сега не знам какви са ми изследванията. Утре ще ходя за епикризата и ще споделя.
Пазете се, пазете си диетата, защото сме уязвими и след премахването на органа.
Бъдете здрави!

# 909
Geri1122, много неприятно се получи при теб. Сега върнах назад в темата да си припомня какво си писала и видях, че си писала за болка на мястото на жлъчката 3 седмици след операцията. Вероятно е имало останало камъче което не са видели. Дано всичко вече е преминало и да нямаш повече проблеми.

# 910
Roxxy94 трябвало е да вземете мерки преди забременяването. Мен изрично ме предупредиха и гастроентеролог и хирурга, да я махна преди бременността.
Не са ви излъгали, че ще става по-лошо. Спазвайте диета и ще видите. Дано не се наложи операция. Моя хирург му се е налагало да оперира бременни и ми сподели, че е голямо напрежение. Реално пазиш два живота.
При мен се появиха кризите с първата бременност около 4-ти месец. Аз така и не стигнах до 9-ти по други показатели, но до 7-ми месец нямах кризи. При мен почнаха след аборта. (Пак казвам, не е жлъчката причината за него).

# 911
Roxxy94 трябвало е да вземете мерки преди забременяването. Мен изрично ме предупредиха и гастроентеролог и хирурга, да я махна преди бременността.
Не са ви излъгали, че ще става по-лошо. Спазвайте диета и ще видите. Дано не се наложи операция. Моя хирург му се е налагало да оперира бременни и ми сподели, че е голямо напрежение. Реално пазиш два живота.
При мен се появиха кризите с първата бременност около 4-ти месец. Аз така и не стигнах до 9-ти по други показатели, но до 7-ми месец нямах кризи. При мен почнаха след аборта. (Пак казвам, не е жлъчката причината за него).

Да знам че е трябвало, но не правих кризи преди, имах и други проблеми с здравето и лежане по болници... Сега сьм в болница на системи и се овладява положението... Почнах и строг режим, моля се поне да го износя и да не се наложи операция преди да родя Sad(много сьм се сдухала

# 912

Да знам че е трябвало, но не правих кризи преди, имах и други проблеми с здравето и лежане по болници... Сега сьм в болница на системи и се овладява положението... Почнах и строг режим, моля се поне да го износя и да не се наложи операция преди да родя Sad(много сьм се сдухала

Щом си в болница ще направят всичко възможно да подобрят състоянието. Аз също преди това не съм правила кризи. Просто бременност много допринася за тях, тъй като матката пристика всички органи нагоре. Дори нз, че имам камъни. Година и половина ме мотаха със съмнения за друг проблем. Докато съвсем случайно не отидох на гастроентеролог с мъжа ми, та ме прегледаха и мен. Стискам палци да удържиш фронта. Най-добре е максимално да изчистиш храна от мазното. От моя опит ще ти кажа, че колото и да се притесняваш и сдухваш, какво си е отредено това ще се случи. На някой неща сме безсилни да въздействаме, можем само да приемм случващото се със спокойствие и вяра в най-доброто и позитивното към момента!

# 913
Здравейте,
Бременна съм в 6 месец.
Възможно ли е да съм раздразнила жлъчката си от сушени сини сливи, предварително накиснати във вода от вечерта, които консумирах сутрин на гладно, заради запека? От 3 дни ме боли в дясно, под ребрата, газовете ми се увеличиха стократно и имат ужасна миризма, а се храня с леки храни. Много рядко консумирам пържено, газирано, тлъсто, мазни храни, гъби, бобови, лук, чесън, пакетирани храни и сладко, непушач съм и не пия алкохол, слаба и висока съм, храня се с домашно сготвена храна: печена или на варена, не пържа. От всичко, което е изброено като признаци за жлъчна болест е бременността и по-големия стрес и напрежение. Храната я изключвам като причина, защото винаги съм се хранила с едно и също.
Никога не съм имала проблеми с жлъчка.
Утре съм на лекар, но ще бъда благодарна за коментар и отзиви от лекове, които сте прилагали успешно.
Знам за зехтин с лимон на гладно и артишок ( знам, че това само лекар трябва да ми го предпише).
Ензимите и пробиотиците, дали се препоръчват в такива случаи?
Благодаря.

# 914
Сините сливи са от забранените при проблеми с жлъчката така, че е напълно възможно

Общи условия

Активация на акаунт