Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 566
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 105
Моят камък единият беше 2,5 см,другия 1,5 см ,2 бяха около 1 см и още 16  малки.Операцията беше лапароскопска.

# 106
Само да уточня, че не се вади само  камъка, а целият жлъчен мехур. Коремната операция е сложна, с много дълъг и труден възстановителен период, търсете друг хирург.

# 107
Благодаря на всички. Да, трябва да се извади и жлъчния мехур. Не уточних,съжалявам. Ще търсим и други мнения. Ще пиша какво е станало.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 14:46 от raf11

# 108
Мамо Барба - цвекло (да, гадост е това със силимарина, ама...)

raf11, присъединявам се към мнението на останалите. Успех!

# 109
Знам, че темата е за камъни в жлъчката, но понеже често този проблем е свързан с омазнен черен дроб, ще споделя малко информация. От една от групите във фб научих, че се препоръчва Средиземноморската диета за постепенно отслабване и обръщане хода на болестта. Ако искате, пробвайте.

Мечка малинарка, да, купувам си червено цвекло. Правя го на сок или на салата. Постепенно се превръща в част от ежедневната ми рутина.

# 110
Знам, че темата е за камъни в жлъчката, но понеже често този проблем е свързан с омазнен черен дроб, ще споделя малко информация. От една от групите във фб научих, че се препоръчва Средиземноморската диета за постепенно отслабване и обръщане хода на болестта. Ако искате, пробвайте.

Мечка малинарка, да, купувам си червено цвекло. Правя го на сок или на салата. Постепенно се превръща в част от ежедневната ми рутина.

Имам спомен, че морските храни - октопод, миди, калмари, скариди и т.н. бяха противопоказни при диетата №5.

# 111
Може би е заради риска от хепатит, знам ли... А и в крайна сметка диетата нали е временна след холецистектомията и постепенно се разширява?

# 112
Няма временни диети за жалост

# 113
Много хора ядат всичко, просто внимават с количествата. И аз засега, пък да видим...

# 114
КЪДИ, ти в момента, месеци след операцията на жлъчката, спазваш диета № 5, така ли?

# 115
КЪДИ, ти в момента, месеци след операцията на жлъчката, спазваш диета № 5, така ли?

Почти 6м. след операцията пазвам следното - не ям свинско, пържено, не пия алкохол и газирани напитки, не ям бобови, н животински мазнини - масло, бекони и т.н. , не ям шоколад /сумарно до момента да съм изяла три бонбона/, не ям нищо пикантно, сушени плодове, ядки, яйца, субпродукти. Пия кафе обаче, понякога ям баница, чат пат си позволявам меки сирена. Тренирам 4 -5 пъти седмично и ходя на преходи. След операцията се чувствам много добре, фитнах се, изследванията ми холестерол, триглицерити, чернодробни и ПКК са ми идеални.

# 116
Другите неща са ми ясни. Но ще питам за сушените плодове и бобовите. Сушените плодове заради захарта ли избягваш? И бобовите колко време мислиш да не ядеш?

# 117
Другите неща са ми ясни. Но ще питам за сушените плодове и бобовите. Сушените плодове заради захарта ли избягваш? И бобовите колко време мислиш да не ядеш?
[/quote
Заради захарта, а и са описани в противопоказните храни. Бобови мога да не ям дълго още, просто не са ми изкушение. Пропуснах, че не ям никакви туршии и гъби. Чат-пат лютеница, но много рядко.

# 118
  • София
Момичета, привет! Не съм чела темите,ще наваксам обещавам!
   Ако може само да ми кажете опасни ли са тренировките на бягаща пътека/ходене предимно/ при жлъчка за премахване/предстоящо/. Днес доктора каза,че има мн. камъни и почти не функционира жлъчния мехур,задебелени стени и пр. и трябва да се оперира. Странно,че няма кризи и не знаехме за този проблем.А належащо е друго лечение на бял дроб и жлъчката трябва да изчака ред. Сложно става и опасно може би, но нямаме избор.

# 119
Момичета, привет! Не съм чела темите,ще наваксам обещавам!
   Ако може само да ми кажете опасни ли са тренировките на бягаща пътека/ходене предимно/ при жлъчка за премахване/предстоящо/. Днес доктора каза,че има мн. камъни и почти не функционира жлъчния мехур,задебелени стени и пр. и трябва да се оперира. Странно,че няма кризи и не знаехме за този проблем.А належащо е друго лечение на бял дроб и жлъчката трябва да изчака ред. Сложно става и опасно може би, но нямаме избор.
Незнам как се отразяват тренировките,но аз имах тежест при физическо натоварване .И аз имах много камъни и задебелена стена и жлъчката ми функционирала 30%.И аз нямах кризи,но след 2г. започна един дискомфорт в началото от време на време,но после стана ежедневно.И накрая се реших на операция.

Общи условия

Активация на акаунт