Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 732
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 315
Сега стана ясно че хемоглобина ми е доста нисък. При вас случвало ли се е? Колко време беше престоят ви в болницата-преди и след операцията? Аз след 10 дни имам час за хематолог и хирург и да насрочим операция. Какви изследвания ви правиха? Доста съм прочела, но личния опит е друго.

# 316
Здравейте, ходих днес на ехограф заради жлъчката че напоследък си я усещам . Оказа се че има възпаление, а камъкът е станал 3 см. Казаха строга диета, печени филийки, макарони с малко сирене, никакви сурови плодове и зеленчуци. Моля кажете какво мога да ям или пия, защото в интернет си противоречат. Сега прочетох че било хубаво при възпалена жлъчка малко сурови плодове или зеленчуци преди яденето! А лекарката забрани.Тотално се обърках вече. Ще бъда благодарна ако ми напишете някакви позволени храни...че то па и глад не се препоръчва.

# 317
Охх,какво да ти кажа - аз карах на бебешки пюрета и нектари.

# 318
Охх благодаря, това е идея все пак защото аз тотално изключих. А какви точно бебшеки пюрета, предполагам без месо, нектарите от всичко ли може? Чудя се бебешките каши Слънчо дали стават? Банан дали може...все паке  суров плод..
Предполагам, че и варен картоф с малко сол става?

# 319
Взимах и със заешко, телешко, нектарите с преобладаващи моркови, варени картофи, ориз, каши не съм пробвала, но хапвах овесени ядки.

# 320
Найстина е много противоречива информацията, защото попринцип казват че трябва да се ядат предимно пресни плодове и зеленчуци. Аз при възпаление ам предимно варени картофи с малко сол и много малко олио. Препечен хляб, рядко и по малко печено на сух грил тиган пилешко. От доста време насам пия само вода и чай. Личния лекар ми каза че мога да пия чай от лайка или мента.

# 321
Аз вече почвам да обмислям въпроса за операция...сега ще видя като пазя строга диета дали ще има някакъв ефект, но...с 3 см камък как ще да работи тая жлъчка? Е, верно, че никаква диета не пазя но и преди не съм, а нямах никакви проблеми, от 20 г съм с голям камък. Но е нараснал.
Който е правил операция живо ме интересува слага ли се катетър, защото съм с хроничен цистит и изпитвам ужас от катетаризиране.

# 322
  • Sofia
На мен не ми слагаха катетър.

Аз също при възпаление съм яла бебешки каши.

# 323
Купих си сега 2-3 бебешки пюрета и изядох едно със сухар. Толкова са безвкусни как ги я дат горките бебета не знам.
Не знам сухар или препереча филийка с извара дали може.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 13:47 от pandorina

# 324
  • Между Пирин, Рила и Родопите
След последната криза, времето до операцията пазех диета от страх.
Говоря за август и септември.
С камъни от по 2 см и задебелни стени на жлъчката се хранех с всякакъв вид плодове и зеленчуци /без патладжан, синя слива и смокини/. Това, което не консумирах беше - яйца, кашкавал, шоколад, пържено, меки тестени, тлъсто и мазно.
При мен оплаквания нямаше, изкарах си без кризи и болки до операцията.

# 325
Мисля, че се прецаках от любимите мекици. Преди това не бях имала проблеми, кризи, дискомфорти, но като подпуках тия мекици всяка сутрин по 3..в продължение на сигурно месец..и ей го на, доказах закона ГГЗ. Дано успея сега с диета да върна положението, но...се съмнявам, щом и камъкът ми е нараснал с половин сантиметър.

# 326
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Мисля, че се прецаках от любимите мекици. Преди това не бях имала проблеми, кризи, дискомфорти, но като подпуках тия мекици всяка сутрин по 3..в продължение на сигурно месец..и ей го на, доказах закона ГГЗ. Дано успея сега с диета да върна положението, но...се съмнявам, щом и камъкът ми е нараснал с половин сантиметър.
Да, и моите кризи тръгнаха след питка и домашна сладка баница на един повод.
А всъщност само ги пробвах.
Но тестото при мен беше проблема.

# 327
Аз вече почвам да обмислям въпроса за операция...сега ще видя като пазя строга диета дали ще има някакъв ефект, но...с 3 см камък как ще да работи тая жлъчка? Е, верно, че никаква диета не пазя но и преди не съм, а нямах никакви проблеми, от 20 г съм с голям камък. Но е нараснал.
Който е правил операция живо ме интересува слага ли се катетър, защото съм с хроничен цистит и изпитвам ужас от катетаризиране.
.  Здравейте! Да слагат катетър, моя близка се оперира преди 20дена и първите два дена беше с катетъра. А аз,  съм понеделник на планирана операция за премахване на жлъчката. Притеснявам се, но няма как. Преди една година направих криза и си мислех,че е от стомаха, тази година преди месец отново криза. С два по големи камъка съм, 10мм и18мм, както и други малокалибрени. Пожелавам на всички ,на които им предстои операция , всичко да бъде нормално и бързо оздравяване!

# 328
Не не са ми слагали катетър, а само дрен.Дано да не ги бъркате.Не виждам ,защо е нужен катетър.И аз си карах 4 г с
камъните, но бяха станали   2,5 см и ми казаха,че жлъчката работи 30% и няма смисъл да я държа.Пробвах 4м с диета, но все си имаше някакъв дискомфорт.И дали не е от това или от друго ми омръзна да мисля и затова се оперирах.

# 329
Едва ли ги бъркат. Аз бях и с двете - катетър и дрен. Но пък сега от дистанция на времето си давам сметка, че е било нужно. Упойката доста ме държа, а и бях почти непрекъснато със система. Като си взех епикризата се оказа, че съм имала възпаление и сраствания, та явно доста са поработили.

Общи условия

Активация на акаунт