Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 734
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 345
С лапароскопска съм. Жлъчката ми беше изключително възпалена със силно разрехавени стени (в рамките на месец беше ад докато ме оперират). Ако има някакви проблеми по време на операцията и има риск тя да премине в отворена, или очакват усложнения, ще сложат катетър, иначе не (аз изрично питах). Никакви клизми, никакви очистителни. Само има изискване да си обезкосмен в областта на гениталиите (поне в Пълмед, но то е логично при коремни операции от хиг.гледна точка). При мен е имало абсцес в черния дроб до жлъчката ( разбираемо), успели са да го изчистят и промият при лапарото (поклон на д-р Горанов и екипа му)

За храната - индивидуално е. Аз ядях макарони с малко извара или сирене и нямах никакъв проблем с тях. Картофи и моркови - варени или на пара. Пилешкото ми правеше кризи, без значение как е приготвено, а свинското (филе готвено) - не...
Пресни зеленчуци - кризи при мен. Плодове - без кризи.
Газообразуващи - боб, леща, зеле и т.н. не съм си и помисляла да пробвам.

При цистит, особено провокиран от катетризация - хомеопатично стафизагрия в 30 СН няколко приема ще свърши добра работа.

# 346
Мечка, а колко време си била с възпалена жлъчка и какво усещаше? Аз онзи ден буквално дръпнах дявола за опашката с боб, и то купен готов кой знае как готвен, пържени картофи и пържен дроб + червено вино. Сега съм готова и само на вода да мина, но май и това не е много ок. Ям пресечен хляб, варин картоф и морков, аерян и бебешко пюре. Дали мога да пия натурален сок? Обожавам сок от ананас но не посмях..Дали ще ми мине само с диета..

# 347
Мечка, а колко време си била с възпалена жлъчка и какво усещаше? Аз онзи ден буквално дръпнах дявола за опашката с боб, и то купен готов кой знае как готвен, пържени картофи и пържен дроб + червено вино. Сега съм готова и само на вода да мина, но май и това не е много ок. Ям пресечен хляб, варин картоф и морков, аерян и бебешко пюре. Дали мога да пия натурален сок? Обожавам сок от ананас но не посмях..Дали ще ми мине само с диета..
Абсолютно избягвай пържено, алкохол, боб, леща и т. н. Пази диета и насрочи дата за операция, не се мотай.

# 348
От първата криза до операцията ми мина около месец и половина. Първата беше слаба, прекалих с едни пуканки, джипито каза гастрит (стомахът ми винаги е бил бетон, така че абсурд, но нейсе...). Втората след седмица без да съм прекалила с някаква храна или количество, беше доста силна, мина с обезболяващо. От там се почнаха на 2-3 дни. Болките при мен бяха в епигастриума, стягащи, дъх не можех да си поема. Не ме е боляло вдясно, нито вляво, нито гръб, а целия корем горе (от пъпа 4 пръста нагоре). Повръщане силно. Запушването обаче на жлъчния канал е предизвикало във времето възпалението на жлъчката и абсцеса в черния дроб, може би защото соковете са се връщали. Като се замисля, около 6 месеца преди първата криза имах повече усещане за умора, тук-там лека тежест в дясно и повече газове. То рядко нещо започва рязко като ракета от космоса Simple Smile, но пък на дребните сигнали рядко им обръщаме внимание. След като отпушиха канала (ЕРХПГ) кризите въобще не спряха, даже едва устисках седмица след процедурата да дочакам операция. Честно казано въобще не бих се мъчила години да търпя такива болки (дори да са по-леки). Бих родила още две деца с удоволствие, само и само да не преживявам отново жлъчна криза Simple Smile...

За сока от ананас не мога да кажа нищо, пробваш и разбираш. Не си го дръпнала дявола за опашката, ами направо си го прегърнала с тези бобови, пържени, алкохоли Grinning. (Аз ядях ориз без проблем и хек филе на пара заедно с картофите и морковите)

# 349
Благодаря ти за отговора:four_leaf_clover:

Чудя се ако мина сомо на чай и вода зя няколко дена дали ще е добре..

# 350
С лапароскопска съм. Жлъчката ми беше изключително възпалена със силно разрехавени стени (в рамките на месец беше ад докато ме оперират). Ако има някакви проблеми по време на операцията и има риск тя да премине в отворена, или очакват усложнения, ще сложат катетър, иначе не (аз изрично питах). Никакви клизми, никакви очистителни. Само има изискване да си обезкосмен в областта на гениталиите (поне в Пълмед, но то е логично при коремни операции от хиг.гледна точка). При мен е имало абсцес в черния дроб до жлъчката ( разбираемо), успели са да го изчистят и промият при лапарото (поклон на д-р Горанов и екипа му)

За храната - индивидуално е. Аз ядях макарони с малко извара или сирене и нямах никакъв проблем с тях. Картофи и моркови - варени или на пара. Пилешкото ми правеше кризи, без значение как е приготвено, а свинското (филе готвено) - не...
Пресни зеленчуци - кризи при мен. Плодове - без кризи.
Газообразуващи - боб, леща, зеле и т.н. не съм си и помисляла да пробвам.

При цистит, особено провокиран от катетризация - хомеопатично стафизагрия в 30 СН няколко приема ще свърши добра работа.
И аз имах гной на черния дроб и проблем със стената, но не съм имала кризи, а само дискомфорт.Др Горанов ми обясни,че това е станало вследствие възпалението,въпреки,че нямаше симптоми, а само камъни.Не ми беше казано за обезкосмяването преди, но аз си помислих, че е нужно ,след като е коремна операция и се бях подготвила.Да,др.Горанов е голям професионалист от Пълмед и най-хубавото е, че се държи като с приятел и няма никаква дистанция между него и пациента му.

# 351
Ужас, гной в черния дроб, това звучи ужасно! Аз също нямам кризи, но от известно време дискомфорт, тъпа болка вдясно, къркорене, а от няколко дена ме болят костите - гръб, таз, бедрените кости...и си въобразявам ужасяващи сценарии. Защото с тоя огромен камък жлъчката ми от години не е функционирала нормално, а аз проявих небрежност. Сега се чудя къде да ходя на пеглед. Доста хора се похвалиха от Проф. Владов от ВМА. Дали е лесен достъпът до него?

# 352
Мечка Малинарка го е написала абсцес на черния дроб, защото така е написано в епикризата(в моята също),но под това пише, че е имало 50 мл.гной,която е промита с някакъв разтвор.Така,че това за абцеса-гной си е самата истина.

# 353
С личния лекар говорехме за операцията и тя ми беше казала че ако е възпалена жлъчката няма да ми разрешат лапаро, но от това което чета тук явно не е съвсем така. Аз съм ужасена от каквато и да е процедура, какво остава за обикновенна операция. Предстои ми преглед при професор  Драганов в Токуда, някой бил ли е там?

# 354
Момичета, утре ми предстои планирана лапороскопска операция на жлъчка. Притеснена съм леко, но....стискайте ми палци всичко да приключи благополучно! Flowers Four Leaf Clover  Ще пиша допълнително след няколко дни, охх...дано всичко мине успешно! Rolling Eyes

# 355
N.U.A, успех! Всичко ще е наред.  Пиши после. Neffenka, за операция ли си? Имаш ли възпаление? Какви симптоми имаш?

# 356
  • Пловдив
N.U.A.,пожелавам Ви успешна операция и бързо възстановяване!

# 357
N.U.A -Всичко ще е наред!

# 358
N.U.A., присъединявам се към пожеланията! Стискаме палци!

(То абсцес без гной няма... Simple Smile)

# 359
Момичета, утре ми предстои планирана лапороскопска операция на жлъчка. Притеснена съм леко, но....стискайте ми палци всичко да приключи благополучно! Flowers Four Leaf Clover  Ще пиша допълнително след няколко дни, охх...дано всичко мине успешно! Rolling Eyes
Всичко ще е наред!

Общи условия

Активация на акаунт