Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 607
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 840
И аз все това си представям - ще съм някъде сама с детето, ще се случи и не ми се мисли. После се зачудих дали пък трябва да я пипам,след като не е имало кризи. После започна да ме подпира. Доктора каза, че това е като заспал вулкан може да се активира, може и не. Но може ако се активира да нанесе щети и да се наложи по-сериозна операция. Та затова влезнах в тия мисли и чудене

# 841
Здравей vl какво стана с ехографа дето все обясняваш, че ще го правиш за да видиш как са намалели камбаните и все не ти дават направление. Нещо подобно беше доколкото си спомням. Радвай се, че не правиш кризи, ама така като гледам и почти нищо не ядеш.

От комбинация зехтин+лимонов сок на братовчедка ми и правиха операция по спешност и едва я спасиха. Оперираха я няколко месеца преди мен, т.е преди 5г някъде с отворена операция за да могат да изчистят всичко хубаво, започнали са като лапароскопска операция, но се е наложило да я отворят. Възстановяването и беше дълго и тежко. А заради дълго отлаганата операция имаше и усложнения и все още има много храни, който не може да яде.

Дали Или това подпиране е предвестник на кризи. На мен ми помагаше цинарикс, но съм го пила след консултация с лекар.

На мен преди години личната, а също и друга моя близка докторка ми препоръчваха цинарикс, но с нищо не ми помогна! Една позната аптекарка ми измисли ровахол и улучи! Посъветвах се и с личната. Тя го одобри и уточни дозата.

Ти преди време злоупотребяваше с моите думи и пишеше неверни неща! Сега правиш същото! Върни се в предишните теми и чети моите резултати! Последното изследване е от по-миналата година, а за миналата не получих направление. През тази ще искам отново.

Как почти нищо не ям? На постни храни съм непрекъснато, защото от дете не мога да понасям месото. И така безпроблемно изключвам мазните месни яденета.

Може би е редно тук всеки, който има камъни в жлъчката или е имал и са махнати да споделя как се е хранил, а не само да се говори за операцията.......

За твоята братовчедка не пишеш какви количества лимонов сок и зехтин е пила, а това е важно! Моята докторка приятелка като даде тази идея ми каза по една чаена лъжичка от двете неща. А не цял лимон изцеден например и няколко големи лъжици зехтин! Миналата година или по-миналата мой близък правеше жлъчни кризи и е пил сока от цял изцеден лимон! Полза никаква и му махнаха жлъчката.......Щом се е стигнало до кризи явно, че нищо не помага. Освен това той сподели, че често е преяждал с пилешки шницели купени от магазин СВА! А при мен толкова много години няма кризи.......По-назад писах, че преди 19г. италиански лекар в Генуа като ме гледа с ехографа си ми каза, че имам условия за образуване на камъни в жлъчката и позна.

И аз все това си представям - ще съм някъде сама с детето, ще се случи и не ми се мисли. После се зачудих дали пък трябва да я пипам,след като не е имало кризи. После започна да ме подпира. Доктора каза, че това е като заспал вулкан може да се активира, може и не. Но може ако се активира да нанесе щети и да се наложи по-сериозна операция. Та затова влезнах в тия мисли и чудене

Какво е това подпиране не ми е ясно. При мен понякога има съвсем слаби болки.

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 14:50 от vl

# 842
Все вдно някой те е боднал с пръст, там под ребрата. Не е болка, подпира сякаш нещо

# 843
Все вдно някой те е боднал с пръст, там под ребрата. Не е болка, подпира сякаш нещо

Категорично при мен не е такова. Възможно е това да е по-лошо от моя вариант. Не зная.......

# 844
  • у дома
Месец от операцията,болки от нея няма,но има дни,в които ме побърква разстройство.Някой бил ли е така? Още не съм вкарвала нови храни,не смея.От пусти страх се вталих хахах Дали не е "урзофалк"а.?Предписан ми е сутрин 2,вечер 1.

# 845
За цинарикса - гастрото при което ходих ми го предписа, но СЛЕД операцията. Специално при мен имаше голям ефект при възстановяването. Вече не го пия.

# 846
Здравейте! На 7.04. ми беше операцията. Много леко мина всичко, още след седмица бях вече съвсем добре откъм справяне с ежедневието. Диета пазих 1 месец, после пак внимавах но не толкова строго. Включих тестени закуски (не пържени), кафе, сладки неща чат пат. Разстройство нямам. Преди няколко дни си пуснах кръвни изследвания. Алат и Асат ми бяха малко над нормата. Като преди операцията. Примерно при норма 34  показва 43. Нещо такова. Да се тревожа ли? Дали да ходя на гастро..? Дали трябва повече време? Или по-дълга диета?

# 847
Здравейте! На 7.04. ми беше операцията. Много леко мина всичко, още след седмица бях вече съвсем добре откъм справяне с ежедневието. Диета пазих 1 месец, после пак внимавах но не толкова строго. Включих тестени закуски (не пържени), кафе, сладки неща чат пат. Разстройство нямам. Преди няколко дни си пуснах кръвни изследвания. Алат и Асат ми бяха малко над нормата. Като преди операцията. Примерно при норма 34  показва 43. Нещо такова. Да се тревожа ли? Дали да ходя на гастро..? Дали трябва повече време? Или по-дълга диета?

Наднормено тегло имате ли? Ако е така с отслабването те се нормализират. Учудва ме тази норма 34, коя е лабораторията?

# 848
Нямам наднормено. Може да не е точно 34 нормата, не са пред мен, но нещо такова. Цибалаб.

# 849
Нямам наднормено. Може да не е точно 34 нормата, не са пред мен, но нещо такова. Цибалаб.

Нормата в Синево е 40.

# 850
Vl , храните се изключително полезно. Факт. Холестеролът в кръвни изследвания не е задължително обвързан с наличието на хол.камъни. По принцип се образуват, ако не се храни човек редовно, тъй като се задържа съдържимото в жлъчката и се утаява. Тоест жлъчката трябва да работи редовно. Най-много камъни се правят от фастинг , непълноценно и най-вече нередовно хранене. Ако има и наследственост, допълнително се увеличава рискът.

Урзофалк върши работа, но често има страничен ефект разстройство и черни изпражнения. С храните е специфично - сливи, шоколад черен, кафе - не ме дразнят. Цвеклото обаче (на пара или варено) предизвикваше криза. Спанак - суров - никакъв проблем. Да готвите със зехтин е, разбира се, в пъти по-добре от обикновената рафинирана мазнина, просто споменах, че след термична обработка се губят доста от ценните свойства на зехтина, но поне не става толкова вреден като олиото.

Хората в болниците, които аз гледах, всички с кризи, спешни, пред операция или ЕРХПГ процедура, немалко от тях след опити за лечение с народни средства. Един с билки, друг с лимон-зехтин. Няма лошо, въпросът е, че ако се свръхстимулира жлъчката, заложено е в организма всеки орган или система да има начини за самопочистване/възстановяване. Няма нищо по-нормално от това -  жлъчката - стимулирана - да се опитва да изхвърли това, което й пречи. И понеже никой не знае точно колко голям стимул трябва на жлъчката, е рисково. Няма кой да прецени точно количество за приемане мазнина-киселина. Възможно е при вас да образувате повече киселина на периоди, в които камъните да се топят, предполагам е доказуемо с периодични изследвания, но това е излишна разправия според мен.
Иначе в многократно използваното олио, а и дори да не е многократно, навсякъде може да се намери какви точно процеси се случват при пържене и вредата.

# 851
Вегетарианците не са склонни да образуват камъни.Това става само ,ако си бил вегетарианец от много млади години без прекъсване.Има организми,които са склонни да образуват камъни.

# 852
Никой не може да избяга от гените си, така е. Но както споменаваш, Lavaca, епигенетичните фактори именно са тези, които спомагат за отключване и заключване на лоши гени, както и на протектори.
Ето например, аз месо почти не ям, не го мразя, но не е моето. И въпреки това отключих жлъчно-каменна болест, но първо ми е наследствено (баща ми и той остана без жлъчка на 50 години), второ - цял ден глад, улисана в работа и вечер тъпчене; трето - период на лични проблеми, свързани с обида и злопаметност (жлъчката от това страда по китайската медицина). Та не камъни, ами цяла кариера да си образувам по тези 3 фактора ))))

# 853
И аз сле операцията имах често разстройство. Например сутрин и по някое време пак. А иначе съм си сутрин само.

# 854
Нямам разстройство но ми е много трудно да устискам. Доходи ли ми се трябва незабавно и ако се случи да няма тоалетна наблизо е ужас. И то без разстройство. Представям си със. И не знам това какво общо може да има с операцията, но е факт, че преди не беше така.

Общи условия

Активация на акаунт