Камъни в жлъчката - тема 9

• 45 168
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 915
Сините сливи са от забранените при проблеми с жлъчката така, че е напълно възможно
Да, но изобщо не съм предполагала, че ще ми раздразнят жлъчката...

# 916
Сините сливи и всичко с този цвят дразни жлъчката. В никакъв случай не пийте лимон и зехтин на гладно, защото може да ви докара повече неприятности. Ако не сте бременна можете да експериментирате, но във вашия случай аз не бих. Артишок помага, но не знам дали може да се пие при бременност. По добре се консултирайте с лекар. Пробиотик може да си пиете, на мен лично ми помагаше, пък и няма какво да ви навреди.

# 917
Здравейте, да няма да рискувам утре сутринта да пия зехтин с лимон.
Чакам в 8:30ч да ми звъннат за час, така че ще издържа за прегледа.
Иначе взех пробиотик БиоБаланс на обяд и сега имах и 1 ОмниБиотик Панда, че вечер е доста зле положението откъм газове. Мисля, че ме успокоиха малко.
Утре сутринта, мога ли да закуся с кисело мляко и бисквити (обикновени)?
Тази вечер хапнах картоф от гювеч със сирене и хляб и това беше.  На обяд препечен хляб със сирене. И вода гледам да пия.
Сините сливи и всичко с този цвят дразни жлъчката. В никакъв случай не пийте лимон и зехтин на гладно, защото може да ви докара повече неприятности. Ако не сте бременна можете да експериментирате, но във вашия случай аз не бих. Артишок помага, но не знам дали може да се пие при бременност. По добре се консултирайте с лекар. Пробиотик може да си пиете, на мен лично ми помагаше, пък и няма какво да ви навреди.

# 918
Кисело мляко с обикновени бисквити е супер при такива проблеми - аз вътре слагам и ябълка, овесени ядки.

При бременност плодът наистина натиска повече вдясно, може би затова не се реших на трето дете - първо-възрастта, второ - имам само десен бъбрек.

Roxxy94, все пак трябва да се храните пълноценно. Можете да видите в мрежата диета номер 5 и да консултирате с лекаря.

Geri1122, ужас... Но е така. Аз нали първо правих ЕРХПГ, после премахнаха жлъчката и на трета процедура вадиха стента от ЕРХПГ. При ваденето му докторът сподели, че е премахнал още 2 камъчета от каналите. Явно са слезли от жлъчката в периода от ЕРПХГ и премахването й. Въобще... Дано не правим в каналите - аз лично уж си промених и хранене, и движение, и нервите Simple Smile... пък да видим.

# 919
  • София
Здравейте,
От доста време ми се случва да ме подпира или боли в дясно подребрие, точно в областта на жлъчката. Ходила съм при трима различни гастроентеролози и единствено ми изписват медикаменти срещу образуване на газове и пробиотици. Имам подут корем и газове, когато започне да ме боли. Единственото, което единия гастро вижда е холестеролни отлагания в жлъчката, няма камъни или други изменения. Интересува какви изследвания бих могла да си пусна при евентуална болна жлъчка. Забелязвам, че ме дразни при прием на пържено или люто. Благодаря предварително.

# 920
Здравейте,
Вчера бях на преглед, всичко е наред с жлъчкат и другите органи.
Може би е рефлукс или киселини и със сливите, кайсиите, динята и прасковите съм раздразнила нещата.
Пуснах тази сутрин изследване с проба от фецес за Хеликобактер, Ешерихия Коли, Салмонела, Шигела, за да се видят там нещата как са.
Изписа ми НеоБианацид, защото става за бременни. Както и каза да спазвам режим + пробиотиците, които пия БиоБаланс и ОмниБиотик Панда.
Каза, че може от плодовете ябълка и банан, без мъхести и домати (самата ципа да я махам).
Ще се радвам за коментар, какво мога да хапвам от зеленчуците, че сега има и тиквички. Аз съм скарана и с месото и трявба да хапвам често.
Поздрави!

Кисело мляко с обикновени бисквити е супер при такива проблеми - аз вътре слагам и ябълка, овесени ядки.

При бременност плодът наистина натиска повече вдясно, може би затова не се реших на трето дете - първо-възрастта, второ - имам само десен бъбрек.

# 921
Здравейте!
Днес ми излезе и МБ и изследването за Хеликобактер.
Всичко е отрицателно.
Явно съм раздразнила и с тези сини сливи нещата. Може и да съм си създала и дисбактериоза.
Докторката каза да си взема МезимФорте и да продължавам с пробиотиците и режим на хранене + много вода.
Стомаха ми започна да се регулира, но има още какво да се желае. Гледам да съм на по-течна и лятна храна и повече вода.
Благодаря на всички, които се включиха!
Желая на всички здраве!
Здравейте,
Вчера бях на преглед, всичко е наред с жлъчкат и другите органи.
Може би е рефлукс или киселини и със сливите, кайсиите, динята и прасковите съм раздразнила нещата.
Пуснах тази сутрин изследване с проба от фецес за Хеликобактер, Ешерихия Коли, Салмонела, Шигела, Стаф.Ауреус за да се видят там нещата как са.
Изписа ми НеоБианацид, защото става за бременни. Както и каза да спазвам режим + пробиотиците, които пия БиоБаланс и ОмниБиотик Панда.
Каза, че може от плодовете ябълка и банан, без мъхести и домати (самата ципа да я махам).
Ще се радвам за коментар, какво мога да хапвам от зеленчуците, че сега има и тиквички. Аз съм скарана и с месото и трявба да хапвам често.
Поздрави!

# 922
Здравейте, питам оперираните - имате ли повече газове от преди? И дали това означава  лошо храносмилане? Дали е нормално за безжлъчните?

# 923
Аз нямам и непосредствено след операцията не съм имала.

# 924
  • ВАРНА
Здравейте, питам оперираните - имате ли повече газове от преди? И дали това означава  лошо храносмилане? Дали е нормално за безжлъчните?
Не, нямам аз. Мина година и 2 месеца от операцията ми.

# 925
Аз и преди имах (главно от липса на движение), и сега имам по същия начин при същите условия.
Газовете възникват от ферментация или твърде много поглъщане на въздух от начина на хранене. До диета е.

# 926
  • Пловдив
6 месеца след операцията,точно днес-оперирана съм на 18.01. нямам нито газове,болки и пр.,дори белезите по корема ми избледняха от слънцето на плажа,ям всичко.

# 927
Здравейте нямам газове повече от преди операцията.

# 928
Да споделя накратко как се спасих аз от холецистит, жлъчни камъни, операции и проблеми.

Ехография откри 4 сравнително малки камъка като най-големият беше около 7-8мм. Нямам проблеми с жлъчка при хранене. Нито мазно, нито т.н. 'забранени' храни.

Всичко се реши с Урзофалк. 3 таблетки дневно. 1х през деня 1 час преди ядене и 2х точно преди лягане. За има няма месец камъните намалиха на наполовина размера си. Гастрото каза, че ако продължа ще ги стопя изцяло. Така и смятам да направя и да ми се махат. Вероятно при мен са се образували поради драстичното отслабване, което предприех.

Споделям, ако на някой тази информация му е от полза.

# 929
Привет,
А като се смалят не се ли увеличава риска да тръгнат по канал и да запушат?

Общи условия

Активация на акаунт