Професия учител - 14

• 60 779
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • Стара Загора/Бургас
Ако директор назначи "неправоспособен" , а е налице правоспособен кандидат, то последният може да обжалва съвсем законово. Поради тази причина се предпочита дори и пенсионер, но с диплома.  Ако няма други кандидати, то това вече е различен  казус.

# 121
  • Пловдив
Как ще се рзбере обаче, назначения кандидат какъв е? В смисъл, мен ако примерно не ме назначат, аз как да знам назначения с какво образование е, че да обжалвам? РУО следят ли ги тези неща или всичко си зависи от директора?

# 122
  • Стара Загора/Бургас
РУО са наясно с назначените лица - всичко се вписва и се представя. Ежегодно училищата подават справки за квалификацията на своите специалисти към РУО- тата. Обикновено има и разговори между двете страни ( училище и инспекторат), когато се стига до назначаване на неправоспособен (законово заплатата е по- малка), но пак казвам - -всичко е поносимо, ако няма други кандидати за позицията. Ако все пак са налице редовни такива - то рядко са директорите, които "си слагат таралеж в гащите".
Колкото до това как да разберете кой кандидатства , с каква диплома е и е назначен за дадена позиция - или имате съмнения (една жена каза) , или някой от "кухнята" е дал информация (което не бива да се случва), или познавате човека и знаете със сигурност ( варианти има).  Дори и да не сте убедена, пак може да пишете до РУО, а те са длъжни да извършат проверка и да установят истината щом има жалба.

# 123
РУО са наясно с назначените лица - всичко се вписва и се представя. Ежегодно училищата подават справки за квалификацията на своите специалисти към РУО- тата. Обикновено има и разговори между двете страни ( училище и инспекторат), когато се стига до назначаване на неправоспособен (законово заплатата е по- малка), но пак казвам - -всичко е поносимо, ако няма други кандидати за позицията. Ако все пак са налице редовни такива - то рядко са директорите, които "си слагат таралеж в гащите".
Колкото до това как да разберете кой кандидатства , с каква диплома е и е назначен за дадена позиция - или имате съмнения (една жена каза) , или някой от "кухнята" е дал информация (което не бива да се случва), или познавате човека и знаете със сигурност ( варианти има).  Дори и да не сте убедена, пак може да пишете до РУО, а те са длъжни да извършат проверка и да установят истината щом има жалба.
Това отдавна не е така.

# 124
Това отдавна не е така.

Точно така е все още! Заплатата е с 20% по-ниска, ако все още учителят не е завършил и е неправоспособен. Говоря от личен опит.

# 125
Здравейте! Помолиха ме да редактирам анализа на колежката по БЕЛ за НВО 7.клас, но нямам никаква допълнителна информация, а срокът ме притиска. Искам да помоля, ако някой от вас е правил анализ на НВО по БЕЛ за тази година и има информацията кой върпос/коя задача на коя тема от учебната програма отговаря да ми го изпрати. В интернет намирам информация само за миналогодишния тест, а аз си пазя рамката от 2020г.  Благодаря предварително!

# 126
Здравейте, ако искам да кандидатствам за позиция преди да ми е издадена дипломата (след месец ще я имам), как се процедира?

# 127
  • Бургас
Със служебна бележка от университета, че сте завършили семестриално.

# 128
Със служебна бележка от университета, че сте завършили семестриално.

Студентската книжка с оценки няма ли да ми свърши същата работа? Или все пак да помоля за такава бележка

# 129
  • Бургас
Трябва за има изричен текст, че сте завършили семестриално, те си имат образци. Оценките само нищо не значат.

# 130
Здравейте, ако искам да кандидатствам за позиция преди да ми е издадена дипломата (след месец ще я имам), как се процедира?

Ако сте дипломирана, служебна бележка, че сте дипломирана и предстои издаване на диплома.

# 131
Какво беше..., когато една обява се пуска само за 3 дни, че е съмнителна и вече си имат нагласен човек ли?

# 132
  • Добрич
Какво беше..., когато една обява се пуска само за 3 дни, че е съмнителна и вече си имат нагласен човек ли?

Най-често, да. Законовият срок е най-малко 5 дни.

Споделям линк към публикация за свободните места в детските градини в Добрич. И за учители и за помощник възпитатели по над 25 кандидата за място.

Линк

# 133
В Бургас е по-зле,  за 1 място се борим 70-80 човека.

# 134
В Бургас е по-зле,  за 1 място се борим 70-80 човека.
И в Сливен е така. И го взема този с най-много връзки. Чух за прахтика, че на директорите на селски училища купували 1 прасе, за да им обърне внимание. Не знам дали е истина, но ако е така... ужас.

Общи условия

Активация на акаунт