Професия учител - 14

• 60 858
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Ако толкова много искаш да си учител би ли се съгласила да отидеш  в малко селище например ,да навъртиш поне една година стаж. Да не би стажът да е причина ?
 Уж не им достигат учители, пък теб точно не приемат, чудно.
 Но кандидатствай поне  където има транспорт  към школото, виж къде се търсят учители, опитай ...
 Една учебна година би могла да изкараш на квартира дори в малко селище заради стажа. И да се провериш дали наистина точно това искаш, вземи неплатен от работата си и опитай.

# 211
Става дума за БЕЛ, 5-12. Също мога и на занималня. В 2 града съм кандидатствала. Търново и Габрово.
 Явно Господ е милостив към теб и те пази. Simple Smile Защо искаш да работиш като учител по най- тежкия предмет, след като имаш добре платена работа? Надявам се не е заради свободното време/ каквото няма въобще, ще се налага да работиш по нощите и в събота и неделя/. Наистина искам да разбера мотивите, освен ако не са много лични. Flowers Bouquet
   В моя град/ сравнително голям/ учител по БЕЛ се става само с връзки, а вече и по околните села е така. Има прекалено много учители с български език.
   В Търново има университет, нормално е там да има изобилие от учители.

# 212
По мои наблюдения има много кандидати за  свободните учителски места. В нашето училище ( квартално ОУ в  областен град) са обявени 2 места за начални учители и само за първите два дни са подали документи около 30 човека.

# 213
Става дума за БЕЛ, 5-12. Също мога и на занималня. В 2 града съм кандидатствала. Търново и Габрово.
 Явно Господ е милостив към теб и те пази. Simple Smile Защо искаш да работиш като учител по най- тежкия предмет, след като имаш добре платена работа? Надявам се не е заради свободното време/ каквото няма въобще, ще се налага да работиш по нощите и в събота и неделя/. Наистина искам да разбера мотивите, освен ако не са много лични. Flowers Bouquet
   В моя град/ сравнително голям/ учител по БЕЛ се става само с връзки, а вече и по околните села е така. Има прекалено много учители с български език.
Абсолютно същото и в моя град!

# 214
  • Добрич

....

Точно това си помислих и аз.

# 215
В Сливен има сериозна липса на кадри по БЕЛ и математика, но пък начални учители колкото щеш.

# 216
Здравейте! Има ли учители по БЕЛ, които тази учебна година ще са в 8. клас или пък са били?
Над какво наблягате най-вече при преговора на материала от седми клас? Какво включвате във входното ниво?

# 217
  • Бургас
Ето един нов фаворит за бързина и официален отговор от мон имам ,че не им пука.
Ако имам конкретна жалба да опиша, ако не нищо няма да правят.

# 218
Ето един нов фаворит за бързина и официален отговор от мон имам ,че не им пука.
Ако имам конкретна жалба да опиша, ако не нищо няма да правят.

Малко е като да вярва човек в Дядо Мраз, но все пак, предвид непълния щат, е възможно в последния момент да им се налага да намерят човек да запълва часове.

# 219
  • Балчик
За нагласените работи да Ви кажа, не че не знаете. На моя позната, в малък град директор на СУ ѝ се обадил за място, пълна катедра. Уговорили всичко и казал, че на другия ден ще обяви мястото. Тя се притеснила и попитала, ами ако се яви по-подходящ кандидат? Отговорът бил-" щом съм ти се обадил, ти ще си! "
Жената си е правоспособна, с опит, работи на постоянно място в друго училище, извън града. Преди е оставяла cv в това училище, но е нямало място.
Изводът е, че понякога и да няма свободен щат, отивайте и се представяйте лично на директорите.

# 220
Ако нямате връзки, създайте си ги! 😀😀😀

Шегувам се, Джемма, да не се засегнеш! 🙂🙂🙂🙂

А аз утре, 12:00ч съм на интервю! Дано ме харесат и получа обаждане! 🙏

# 221
За нагласените работи да Ви кажа, не че не знаете. На моя позната, в малък град директор на СУ ѝ се обадил за място, пълна катедра. Уговорили всичко и казал, че на другия ден ще обяви мястото. Тя се притеснила и попитала, ами ако се яви по-подходящ кандидат? Отговорът бил-" щом съм ти се обадил, ти ще си! "
Жената си е правоспособна, с опит, работи на постоянно място в друго училище, извън града. Преди е оставяла cv в това училище, но е нямало място.
Изводът е, че понякога и да няма свободен щат, отивайте и се представяйте лично на директорите.
В конкертния случай не виждам нищо лошо. Все още има директори, които държат на качеството на учебния процес и за тази цел искат да имат добри преподаватели в екипа. Явно някой от учителите напуска или е освободен и директорът е предпочел да вземе човек с опит, който ще вдигне нивото на преподаване.

# 222
  • Добрич

Скрит текст:

В конкертния случай не виждам нищо лошо. Все още има директори, които държат на качеството на учебния процес и за тази цел искат да имат добри преподаватели в екипа. Явно някой от учителите напуска или е освободен и директорът е предпочел да вземе човек с опит, който ще вдигне нивото на преподаване.

Става въпрос за това, че конкурсите са нагласени за определен кандидат. Той може да е наистина много добър, но това не променя факта, че конкурсът е проформа. В същото време другите кандидати подготвят документи, подават ги, притесняват се, надяват се и чакат за резултат. За това говорим.

# 223
  • Балчик

Разбира се, че не! Стискам ти палци!

Да, Вела е права, лошото е нагласеният конкурс. В случая се радвам за приятелката ми, тя наистина е добър преподавател, преподавала е и на сина ми в нашето училище преди години. Но да се договаряш с някого и после да обявяваш мястото, не мога да кажа , че е редно!

# 224

А аз утре, 12:00ч съм на интервю! Дано ме харесат и получа обаждане! 🙏
Успех утре!
А как протича интервюто, какви въпроси Ви задават?

Общи условия

Активация на акаунт