Професия учител - 14

• 60 754
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • при моите деца .....
О, прекрасна идея!
No_name, браво!
А когато работиш с такива ученици е наистина трудно!

# 661
  • European Union
И според мен няма смисъл от дискове, но хората предпочитат да получат нещо материално, нещо което да могат да пипнат. А и да им остане идеята, че са получили някакъв подарък.
Според мен обаче записването върху дискове отнема време и повечете хора няма къде да ги гледат. Има много евтини флашки, които биха отнели много по-малко време да се запишат.

# 662
Като ще е гарга - да е рошава. Щом ще се подарява само на колегите - направо персонализирани флашки, с името на колегата. Ама бюджет, дали има...?

# 663
Като ще е гарга - да е рошава. Щом ще се подарява само на колегите - направо персонализирани флашки, с името на колегата. Ама бюджет, дали има...?
То бюджет има ама е друг въпроса дали искат да съдействат.
При разговора ми днес да бъдат записани тея дискове от професионалист ми казаха да се обърна към колегата информатик, който вятър го вее на бял кон.
Така че щом не ми съдействаха за това, не вярвам идеята с флашките да ме огрее...

# 664
Че, колко му е да напълниш едни флашки? По-трудоемко е да се направи клипчето, но пък учениците се справят идеално с тази работа. Приложения - бол, на телефоните, за целта.

# 665
Здравейте, имам нужда от десет методически разработки на уроци по Информационни технологии за 5, 6 или 7 клас! Ако някой може да ми помогне ще съм му изключително благодарна!!!

# 666
Здравейте, имам нужда от десет методически разработки на уроци по Информационни технологии за 5, 6 или 7 клас! Ако някой може да ми помогне ще съм му изключително благодарна!!!
Ето една книга за учителя с примерни разработки, но е по старата програма - https://www.bulvest.com/public/f/uploads/files/05-IT-KNU-old.pdf. Вероятно в интернет, ако потърсите,  ще откриете и за 6 и 7 клас на същия колектив. Със сигурност имат и по новата учебна програма, предметът в 5 и 6 клас вече е КМИТ (компютърно моделиране и информационни технологии).

# 667
Аз мога да помогна с английскич език, ако на някой му трябват да ми пише имам 15 оценени с пълно 6.

# 668
Злодеида, за кой клас? Може ли да ги разгледам?

# 669
Разнообразни са за различни класове и от различни учебници. Дай ми мейл на лични.

# 670
Здравейте!
Млад учител съм и не знам.
Какви права имам като учител срещу ученик, който ме обижда публично пред класа всеки час, говори ми на "ти" и тотално нарушава дисциплината в часа с поведението си!??
Работя в училище, в което няма никакви закони. Два пъти ми отказват в прав текст да накажа ученици от моя клас за отсъствия и ме карат да ги трия!!! Учениците са царе в това училище, а ние търпим. Но мисля повече да не търпя! Отделно друг ученик ми извади нож и го заби в бюрото ми, ако щете вярвайте, защото на контролното има слаба оценка, която нанесох в дневника. Какво да правя ...
Сигнализирах многократно на директор и резултат няма. Само ме предупреди да внимавам родителите на въпросите деца да не пуснат жалба срещу мен, защото тогава 100% аз ще съм виновна. Как да действам? Какви законови правомощия имам да си защитя правата и достойнството? Благодаря!

# 671

Сигнализирах многократно на директор и резултат няма. Само ме предупреди да внимавам родителите на въпросите деца да не пуснат жалба срещу мен, защото тогава 100% аз ще съм виновна. Как да действам? Какви законови правомощия имам да си защитя правата и достойнството? Благодаря!

Стар учител съм и мога да ти кажа, че възрастта в тази ситуация значение няма. Това, което води до тези проблеми има комплексен характер. На първо място - делегирания бюджет, съчетан с абсолютно неправилната и неадекватна политика на препълване на едни "престижни" училища с ученици и обезлюдяването на други. По тази причина, ако си попаднала в училище, което е с малко ученици и директорът се бои да не вземат да се разбягат и те, то тогава не е за чудене, че учениците са "царе" и им се угажда всячески. Щом шефът нареди, не се пишат нито отсъствия, нито двойки и се търпи и най-безобразното им поведение. Ако искаш честно и почтено да си вършиш работата, нямаш никаква възможност за това, ако пък решиш и да си потърсиш правата, просто ставаш опасна за статуквото и много бързо намират начин да те уволнят. Лошото е, че веднъж като ти лепнат етикета "конфликтна", трудно ще си намериш работа като учител оттук нататък. Директорите имат отвратителния навик да звънят в предишното ти училище и да разпитат що за човек си. Оттам ще те "похвалят" и ще си дотам. Ако си наистина голяма късметлийка, може и да успееш да се преместиш и да попаднеш на свестен директор в свястно училище, което ти пожелавам от сърце.

# 672

Стар учител съм и мога да ти кажа, че възрастта в тази ситуация значение няма. Това, което води до тези проблеми има комплексен характер. На първо място - делегирания бюджет, съчетан с абсолютно неправилната и неадекватна политика на препълване на едни "престижни" училища с ученици и обезлюдяването на други. По тази причина, ако си попаднала в училище, което е с малко ученици и директорът се бои да не вземат да се разбягат и те, то тогава не е за чудене, че учениците са "царе" и им се угажда всячески. Щом шефът нареди, не се пишат нито отсъствия, нито двойки и се търпи и най-безобразното им поведение. Ако искаш честно и почтено да си вършиш работата, нямаш никаква възможност за това, ако пък решиш и да си потърсиш правата, просто ставаш опасна за статуквото и много бързо намират начин да те уволнят. Лошото е, че веднъж като ти лепнат етикета "конфликтна", трудно ще си намериш работа като учител оттук нататък. Директорите имат отвратителния навик да звънят в предишното ти училище и да разпитат що за човек си. Оттам ще те "похвалят" и ще си дотам. Ако си наистина голяма късметлийка, може и да успееш да се преместиш и да попаднеш на свестен директор в свястно училище, което ти пожелавам от сърце.
Съгласна съм със Samt! Аз лично бях в твоето положение и все още съм! С дисциплинарно предупреждение за изгонване и от цяло училище съм само аз на 4 часов работен ден, имам две деца и заплатата която  вземам, а НЕ аз не вземам заплата, защото заплата от 500 лева за учител не е заплата. Стоя сега, защото съм бременна и ще си търся друго работно място на 4 часа, че да си докарам майчинството. Млад учител съм и си исках нещата, които ми се полагат. Пари за облекло, за храна, 2 допълнителни дни в годината, които ми се полагат за децата, ДТВ, лекторски часове. Може ли моята заплата с ДТВ да е 1000 лева, а на друга колежка 2500 на фиша.... И не само започнаха да се месят и в личния ми живот със съпруга и децата ми.... Отидох, подадох жалба 2 пъти до РУО, но началничката и директорката са приятелки, кръсници, съседки и т. н ( това го разбрах в последствие)

# 673
Много съжалявам за случващите ви се неща. Може ли да попитам нещо - на младите учители как им се помага в училище? Е, аз напуснах. Не изтърпях колектива на училището. Като млад учител от никого не получих помощ за нищо. В класа имах дете,което си им проблем и цял ден тормозеше целия клас. Повярвайте ми - нищо не помогна. Е, не го местят. А на мен ми се набива канчето как нивото на класа било ниско, не можели да пишат и да четата и за това съм виновна аз. Макар че няколко пъти повтарях,че не може да се проведе нормален учебен процес, но видиш ли никой не пожела да влезе в часовете ми и да види. Какво ги интересува, нали са мои часове. Във всички училища ли е така? Никаква помощ за младите учители?

# 674
Не във всички училища е така.
Аз започнах в малко училище на село, където бях най-младата. Всички колеги ми помагаха с каквото могат, отговаряха ми на всички въпроси, най-вече за работата с документация, за която бях крайно неподготвена от университета.
След година се преместих в градско училище, за пръв път станах класен ръководител, което доведе до още много въпроси. Там също получих огромна помощ не само от преподавателите, но и от педагогически съветник, психолог и ресурсен учител.

Общи условия

Активация на акаунт