Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 64

• 40 759
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ромите се изнасят сега края на лятото за Германия ... от където мъкнат необложени пари и си строят къщурки, пред които вашите панелки пасти могат да ядат. Я мръднете малко от офисите си.

Къде ги строят тия къщи? Дори в София голяма част от къщите на роми са незаконно построени на частни терени, на които собствениците могат да пият една студена вода! Да не говорим, че част от ромите дори не се връщат тук, а остават да живеят на Запад. Строили къщи. Строят незаконно и никой не ги закача. И имат по 10 деца като започват от 15 годишна възраст.

Щели да станат много сирийците и т.н. на Запад и да се върнат българите тук. Да не стане обратното само. Да станат много ромите тук и българите да заминат на Запад. Защото тука хич не могат да си правят каквото поискат, нали? Някой защо не мине по Константин Величков до Двореца на децата, да ми каже какво незаконно гето вижда. С гащите, дето висят на тротоара и дограмата до тях, подредена за горене!!!

P.S. Защо някой не сметне какъв е процентът на роми тука и този на имигранти на Запад, да видим тенденцията?

Цитат
Двама души са загинали и седем са ранени при масов бой между две фамилии в новозагорския квартал "Шести", съобщиха от областната полиция в Сливен.

По неофициална информация при боя между двата клана е използвано огнестрелно оръжие, включително и автомати "Калашников", съобщава "Сливен инфо". Цялото ръководство на сливенската полиция е в квартала, където са пристигнали и подкрепления от Стара Загора, работят по случая.

Това е от днес. Нашите талибани(роми) включително са въоръжени!
Помните случая от миналата седмица, когато един такъв застреля трима човека с незаконно оръжие.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 18:50 от mitkomitashki

# 616
  • Sofia
Ааа, не знам, аз бих предпочела да плащам нарм или ипотека отколкото да живея в някоя неподдържана панелка насред някое гето (ако такъв е имотът). И познавам между другото няколко човека в София, които точно това правят - плащат си наем, а панелките по крайните квартали са празни.

Ще плащате наем докато сте в работоспособна възраст. За след това мислите ли? Ще можете ли изобщо да си позволите такива суми?

# 617
Цитат
Просто не виждам как такива наеми в близките години ще се плащат в София, и от кого.

По онова време предвид статистиките,че скоро ще сме 50/50 с ромите,предположих,че сигурно ще трябва да отдаваме евтино на тях.Следваха отговори колко чудесен град е столицата и как е пълно с чужденци,които идват да работят тук.....дрън,дрън.
Мда... Имам познати, които продадоха преди години жилището си на роми, т.к. с течение на времето гетото постепенно стигна до тяхната кооперация, в смисъл всяка година се разрастваше. И те решиха да се махнат от квартала( да не кажа направо от населеното място). След като те го продадоха на роми, след време и други собственици направиха същото. Та така.... превзема се територия бавно и сигурно.
Още нещо да допълня. Т.к. отдавна не съм коментирал, бих искал пак да хвърля смут в темата, така за разнообразие. Аз ли съм единствения луд, който смята че не трябва да се купува сега? Струва ми се, че войната в Украйна ще има неочакван развой през есента и опит за въвличане на близките страни, като България( та нали Кирчо затова беше сложен, за да въвлече България във война, добре че си отива) . С две думи: кой е луд да купува сега?!? В тези несигурни времена.

# 618
С две думи: кой е луд да купува сега?!? В тези несигурни времена.

Не, че аз лично съм се юрнала да купувам, но принципно в несигурни времена акциите могат да станат хартийки, инфлацията може да направи същото с парите, може да останем на тъмно и на студено, но тухлите си остават и поне не спиш на студа под открито небе.

# 619
Като вляза в хранителния магазин и видя как всичко, което купувах преди една година, сега е между 50 и 100% по-скъпо, не се чувствам стимулирана да спестявам...
Който има нужда, нека да си купи имот. Едно е инвестиция, друго е задоволяване на нужда и по-качествен живот.

Къде изчезна Томева?

# 620
Като вляза в хранителния магазин и видя как всичко, което купувах преди една година, сега е между 50 и 100% по-скъпо, не се чувствам стимулирана да спестявам...
Който има нужда, нека да си купи имот. Едно е инвестиция, друго е задоволяване на нужда и по-качествен живот.

Къде изчезна Томева?

Е как не си стимулирана, ако нямаш спестени пари и нещо се случи с доходите ти, как ще посрещаш тези високи разходи? Именно заради високите цени аз предпочитам да харча по-малко вече.

# 621
Ако ми трябва имот и имам парите - ще го купя. Няма да държа парите в банката, защото се топят ежеминутно.
Това имам предвид.

# 622

тя е активна при стагнация, т.е. като й паднат клиентите се появява, набирателно-небрежно
човечето ще ме изтрие, ама да си кажа Simple Smile

# 623

но тухлите си остават и поне не спиш на студа под открито небе.
Тухлите остават, но понякога за друг човек. Твоите думи ми припомниха думите на жена от Украйна, с която разговарях. Та тя ми каза, че техните тухли вече са превзети от нови заселници, а роднините ѝ в крайна сметка успяха да избягат зад граница благодарение на парите в брой, а не на тухлите, в които са вложили. Просто в днешните необичайни времена ми се въртят едни философски мисли в главата, а имено: какво е по-добре да имаш сега, тухли или пари в брой( респективно други бързо ликвидни активи)?

# 624
Това с апокалиптичните сценарии е интересен въпрос. Сега ако е както казва ЧС студено, недоимък естеатвено, че е добре да имаш покрив. Ако покрива ти е под обстрел и бягаш ти трябват пари конвиртируеми. Всякакви криптовалути също ако се намират на борса на другия край на света. Четох за бежанци които използват т. Н. Биткомати.
П. П. Как точно го виждате този обрат есента и въвличане на България. Съжалявам не издържах да попитам.

# 625

но тухлите си остават и поне не спиш на студа под открито небе.
Тухлите остават, но понякога за друг човек. Твоите думи ми припомниха думите на жена от Украйна, с която разговарях. Та тя ми каза, че техните тухли вече са превзети от нови заселници, а роднините ѝ в крайна сметка успяха да избягат зад граница благодарение на парите в брой, а не на тухлите, в които са вложили. Просто в днешните необичайни времена ми се въртят едни философски мисли в главата, а имено: какво е по-добре да имаш сега, тухли или пари в брой( респективно други бързо ликвидни активи)?
Това са толкова редки случаи, че няма смисъл даже да се коментират. Който има нужда от жилище е по-добре да купи (дори с кредит) вместо да чака да му се обезценят спестяванията.
Скрит текст:
И аз говорих с украинка (етническа рускиня), която ми каза, че нейни близки живеят точно в териториите, за които говориш. Никой не им е взел жилищата и никой не ги гони.

# 626
Цитат
Просто не виждам как такива наеми в близките години ще се плащат в София, и от кого.

По онова време предвид статистиките,че скоро ще сме 50/50 с ромите,предположих,че сигурно ще трябва да отдаваме евтино на тях.Следваха отговори колко чудесен град е столицата и как е пълно с чужденци,които идват да работят тук.....дрън,дрън.
Мда... Имам познати, които продадоха преди години жилището си на роми, т.к. с течение на времето гетото постепенно стигна до тяхната кооперация, в смисъл всяка година се разрастваше. И те решиха да се махнат от квартала( да не кажа направо от населеното място). След като те го продадоха на роми, след време и други собственици направиха същото. Та така.... превзема се територия бавно и сигурно.
Още нещо да допълня. Т.к. отдавна не съм коментирал, бих искал пак да хвърля смут в темата, така за разнообразие. Аз ли съм единствения луд, който смята че не трябва да се купува сега? Струва ми се, че войната в Украйна ще има неочакван развой през есента и опит за въвличане на близките страни, като България( та нали Кирчо затова беше сложен, за да въвлече България във война, добре че си отива) . С две думи: кой е луд да купува сега?!? В тези несигурни времена.
България беше въвлечена в момента, който активираха дългият псевдо партиот да бутне правителството( гледащо тъпо към САЩ) и възпитаният ни да милее за Русия президент да завие към Азия.
Във военно отношение армията ни е голямо нищо, не може да спре един самолет нарушител, който кацна , зареди от туби и продължи необезпокояван. Всички да се съберат на куп не могат да напълнят един стадион в София.
Като цяло всичко се решава от бивши комунисти, мутри и ченгета, които усвояват евро фондове и взимат комисионни от руски проекти за сметка на “лошият матрял”. Никои от тези хора няма интерес да ни въвлече във военен конфликт.Ще седим разкрачени и застинали във времето защото така е най-лесно да се правят далавери.

# 627
ЧС, Мъфин сериозно ли все още продължавате да мислите, че основния купувач е “нуждаещ” се. Хайде слезте на земята вече. Масовия купувач е инвеститор/спекулант или такъв, който идея нямам какво прави, но има пари и иска да ги паркира някъде, за да не му се обезценели. Това не е нужда, тези хора вече имат покрив над главата си.
В смисъл, понякогаси противоречите, уж масово били кешови купувачи, пък били с нужди. Интередно, този кеш изведнъж ли се появи и нуждата и тя ли изведнъж се появи? При 25-30% празни имоти се съмнявам, че има хора с тежка нужда. По-скоро се спасяват пари.

ЧС - права си, някои акции могат да станат хартийки, но си има сигурни и стабилни бизнеси с дългогодишна история, които са минали през много рецесии и сътресения. Те хартийки няма да станат. Защото ако станат, това значи че всичко друго също е умряло и безработицата е 100%. Няма как да се случи това, дори и по време на война такива бизнеси оперират, защото хората имат базови нужди освен покрив над главата си.

Ако БГ бъде въвлечена във война ефективно и ни нападнат, то много хора ще се изнесат намомента и вероятно няма да се върнат. Но това едва ли ще стане. По-реална опасност е на изборите, властта да се вземе от някоя крайна проруска партия.

Ако настане някаква луда анархия, инфлация и война, просто хората с “нужда” ще се самонастанят някъде без да плащат.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 08:12 от Gogo1979

# 628
Просто в днешните необичайни времена ми се въртят едни философски мисли в главата, а имено: какво е по-добре да имаш сега, тухли или пари в брой( респективно други бързо ликвидни активи)?

И бира, чадо, и бира Wink
(Надявам се вицът да се знае от всички)

Но един добър дом за живеене никога не е в повече, а войната е супер крайно нещо, надявам се да не се случи. Но също толкова крайни неща могат да се случат и с парите в брой - конфискация, обмяна... Не е като да не се е случвало.  Та затова и бира, и ракия, и вино, и коняк...

ЧС, Мъфин сериозно ли все още продължавате да мислите, че основния купувач е “нуждаещ” се. Хайде слезте на земята вече. Масовия купувач е инвеститор/спекулант или такъв, който идея нямам какво прави, но има пари и иска да ги паркира някъде, за да не му се обезценели.
Аз не съм твърдяла такива неща. И винаги съм писала, че за собствено жилище винаги е време, а спекулантите да му мислят.

ЧС - права си, някои акции могат да станат хартийки, но си има сигурни и стабилни бизнеси с дългогодишна история, които са минали през много рецесии и сътресения. Те хартийки няма да станат. Защото ако станат, това значи че всичко друго също е умряло и безработицата е 100%. Няма как да се случи това, дори и по време на война такива бизнеси оперират, защото хората имат базови нужди освен покрив над главата си.
Тук си прав като цяло. Всяка акция може да стане на хартийки, даже и на най-голямата фирма, но не и на всички фирми и при достатъчно диверсифициран портфейл никога няма да си на нула. Но може този портфейл да спадне и с 30%, а за някои хора това е много.

Ако БГ бъде въвлечена във война ефективно и ни нападнат, то много хора ще се изнесат намомента и вероятно няма да се върнат. Но това едва ли ще стане. По-реална опасност е на изборите, властта да се вземе от някоя крайна проруска партия.
Да, съгласна съм, тъпият народ с овче въодушевление ще доведе на власт някоя руска марионетка.
ю

Ако настане някаква луда анархия, инфлация и война, просто хората с “нужда” ще се самонастанят някъде без да плащат.
Това вече не се знае, има много неизвестни да не се стига до там.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 11:02 от Черна станция

# 629
Нали се сещате, че тези инвеститорите, дето си паркират кеша в имоти, не го паркират до последната стотинка. Като почне войната, ще имат с какво да се изнесат. Колко кеш можеш да носиш в куфар, да не ти го вземат по пътя и да минеш граница с него? Точно покрай Украйна се видя, че в банката ни ти върши много работа.

Общи условия

Активация на акаунт