Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 64

• 40 741
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Оф. Не ми напомняй, че като се сетя къде и как живеехме при комунизма...Sad
Август винаги е бил мъртъв месец за сделки. Пазарът обикновено се раздвижва през есента.
Но е нормално да има и забавяне в сделките заради несигурната ситуация. Ще спрат да купуват, ще се оглеждат и ослушват, след 2-3 години ще започнат пак, животът си върви, все някъде трябва да се живее...

# 691
Като спрат да купуват, правят щастливи наемодателите. За един минус, са друг плюс.
Все пак аз се надявам по-дълго време повече частни лица да могат да купуват, не бързам да дойде времето на вечните наематели.

# 692
Ех,колко е сложно при капитализма! А колко беше хубаво при комунизма,където "даваха" жилищата! Laughing

Тъпата стратегия да се затапва недоволството от обирджийството , която непрестанно се включва .
Който е недоволен и критикува нещо е червена бабичка. В Германия веднага е десен екстремист и т.н. ... Предварително си го знаем и да ти кажа вече изобщо ми е все едно как ме наричат. От какво да сме доволни? Карах това лято из България и направих колата на нищо , то не са дупки то не са кратери и магистралата по-цялото си продължение е на вълни. Населението в колата получи морска болест. Наречи ме сега червена бабичка или си прехапи езика.

# 693
Моите наблюдения също не са представителна извадка, но тримата ми познати нотариуси не съобщават за намаляване на броя на сделките. Единият прави по 18 на ден...

# 694
  • София
Само казвайте кой ден ще е срива. Залегнал съм и чакам на нисък старт. BicyclistSurferSnowboarder
Скрит текст:

# 695
Тук всичко извира от извор - имоти, купувачи, наематели. Има от всички по много. Извора никога не секва. Хората имат повече имоти отколкото деца.
Сега си як комунозъм ако питате мен. За най-малкото се дават помощи, всеки бизнес се подкрепя, държавата контролира енергийни политики и петрол. Това ако не е централна планова икономика + “има за всички щото всички сме равни”, не знам какво е. Липсва само ДС и наблюдение и бой над населението, но все пак това е типично само при някой комунисти, не всички.
Живеем в илюзия задемокрация и капитализъм, пък вие си мислете и мечтайте както си искате.

# 696
  • Бургас
Всеки бизнес се подкрепял, пълни глупости. Подкрепят се определени бизнеси. Другите се спасяват кой както може, включително и с изнасяне извън Бг и с фалити. Пак приказки на едро от хора, които никога не са се занимавали с бизнес, а само гледат отстрани.
Помощи също има само за някои. И привилегии от държавата - отново само за някои.
Така че в това отношение си прав - пак имаме известна доза комунизъм, защото и там бяхме уж равни, ама някои бяха по-равни.

# 697
  • София
Всеки бизнес се подкрепял, пълни глупости. Подкрепят се определени бизнеси. Другите се спасяват кой както може, включително и с изнасяне извън Бг и с фалити. Пак приказки на едро от хора, които никога не са се занимавали с бизнес, а само гледат отстрани.
Помощи също има само за някои. И привилегии от държавата - отново само за някои.

Аз за 7 години дейност и 28 служители не съм видял стотинка от държавата. Но на година си внасям 400-500К лева данъци и осигуровки като поп.

Дет се вика, всички сме равни, но някои са по-равни.

# 698
Ех, някой неподготвен като вземе да говори, че другите са неподготвени ми прилошава. Нали като раздават помощи на народа, народа отива при местния бизнесмен и ги изсипва тея пари там. Ако не бяха му ги дали какво щеше да изсипе? Грънци?
А сега специално, няма бизнес с промишлен ток, който да не е подпимогнат. Даже някои плащат по-малко ток от преди. Многознаете.
Тинтита, нали си рентиерка. Ако не бяха подпомогнали бизнесите 2020/21 наематели щеше да видиш през крив макарон.

# 699
Ех, някой неподготвен като вземе да говори, че другите са неподготвени ми прилошава. Нали като раздават помощи на народа, народа отива при местния бизнесмен и ги изсипва тея пари там. Ако не бяха му ги дали какво щеше да изсипе? Грънци?
А сега специално, няма бизнес с промишлен ток, който да не е подпимогнат. Даже някои плащат по-малко ток от преди. Многознаете.
Тинтита, нали си рентиерка. Ако не бяха подпомогнали бизнесите 2020/21 наематели щеше да видиш през крив макарон.
Интересно кои са тия някои плащащи по-малко ток? Моето производство далеч не е от енергоемките. Допреди две години не броях енергията за разход, а сега приближавам 6 цифрени месечни суми и съм се хванал за главата.

# 700
  • Бургас
Гого, моите наематели са от сто години. Само последните двама са нови, едната работи в неподпомогнат бранш, а другият си отвори сам малко магазинче и помощи не е взимал.

Аз също имам малък бизнес извън рентиерството, който трябваше да реформирам основно, за да не го затворя последните три години.   Съпругът ми също има бизнес и от държавата сме видели както се казва "един гол". Да не говорим, че държавата с една ръка дава, а с другата взима десеторно. НАП се опита да ме глоби за един ден закъснение в подаването на една декларация. Осъдих ги и глобата падна. Но колко са хората, които съдят, разправят се и се търсят правата?
Пробвай и ти да вземеш някоя помощ, ако мислиш, че е толкова лесно.

# 701
Ще спрат да купуват, ще се оглеждат и ослушват, след 2-3 години ще започнат пак, животът си върви, все някъде трябва да се живее...

Що сега тия дето ще купуват след 2-3 години къде живеят сега? Под мостовете ли? Едни се раждат други умират... Нали имотите били вечни и ще пребъдат!

# 702
Ще спрат да купуват, ще се оглеждат и ослушват, след 2-3 години ще започнат пак, животът си върви, все някъде трябва да се живее...

Що сега тия дето ще купуват след 2-3 години къде живеят сега? Под мостовете ли? Едни се раждат други умират... Нали имотите били вечни и ще пребъдат!

При мама, под наем, в малко жилище, в лоша локация. Има много причини човек да иска да си купи имот, не е задължително да живееш под мост... Даже е съвсем човешко и естествено да искаш да подобриш средата си на живот.

# 703
Че то 50-60% от жилищата в София са с лоша локация..

# 704
Хайде бе. Доскоро се пишеше колко реалистични били ... в тази тема, не в друга.

И най евтино и изгодно било да си купиш имот от тука  Grinning Grinning Grinning

И вече не ти стигат едни 120 000 евро за 2 стаен и след тия пари пак не може да влезеш да живееш в него и трябва да изсипеш още пари Grinning

При нас нещата в сектора на НИ отдавна са извън логика и контрол. Все още в Скопие/Македония имат някакъв шанс, преди да са влезли в ЕС. Взеха да ескалират с прехода към Демокрация - някой да го оспори този факт?

Хората са импулсивни и това също е причина за неразумни инвестиции или разходи.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 22:45 от Нърд

Общи условия

Активация на акаунт