Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 64

• 40 750
  • 745
  •   1
Отговори
# 675

Бе ти купи ли си хотел на морето или още те топли тази мисъл? Там има други проблеми - с наводненията, мръсните плажове, изяждане на плажовете и т.н. Може, но не се строят. И Перник е генератор на БВП, ама имаше драма и там.
Аз от морето съм тръгнал. Имам си. Купувам земя, върху която да строя нови хотели.
Изядени плажове не знам.

https://money.bg/economics/ikonomikata-na-sofiya-silno-vazstanov … -pandemiyata.html
Не знам какъв Перник ти дрънчи в главата, но София дава 50 МИЛИАРДА на година доход. Горе долу 50% от дохода на България. Това 2019та. През 2023 може и до 60-70 млрд да го докара.

Абе дано не си се надрънчал с кредити, че незнам кой ще ходи до 2050 на нашето бетономорие.. За къде нови хотели?!? В Гърция срещнах варненци на лятна почивка :-х
Какво странно виждаш в това? Хората обичат да пътуват. Варненци има както в Гърция и Испания така и в Созопол, Лозенец и т.н. Миналата година в Созопол се запознах с испанци от Барселона. Нищо, че живеят на море си пътуват хората. В България идват за втори път. В момента  съм в Испания и тук също някои от хората, с които се запознавам, се оказва, че са ходили в България.

# 676
Много бавно взе да върви тая тема Grinning

Явно който търси в момента е онемял от високите цени на нашия пазар Grinning

Може да са много скъпи жилищата в момента но хора, които следят пазара са забелязали, че има доста хубави апартаменти на пазара по групите. Имоти, които нямаше как да видиш преди време а сега се предлагат но дали някой ги купува на тия цени?

# 677
Аз започнах да забелязвам лек спад в цените на жилища, особено при новите обяви в групите, които следя. Освен това все повече се чува, че сделките особено в София са намалели драстично, много драстично. Струва ми се, че пазарът е стигнал в такъв момент, който не зная как точно да определя: точка на пречупване или точка на затишие пред буря. Някак си се осеща някакво напрежение от несигурността в бъдещето и от пределно високите цени. Аз очаквам, че скоро ще се случи нещо( до 2-3 месеца). Ще поживеем, ще видим.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 00:20 от Inspired-by-life

# 678
само да не е война.

# 679
  • София
Сделките може да са намалели заради  отпускарския сезон.

# 680
Подкрепям горното. Мога да посоча поне 2-3 продадени сгради, които предстои да бъдат изповядани целите в това 3-месечие.

# 681
Аз започнах да забелязвам лек спад в цените на жилища, особено при новите обяви в групите, които следя. Освен това все повече се чува, че сделките особено в София са намалели драстично, много драстично. Струва ми се, че пазарът е стигнал в такъв момент, който не зная как точно да определя: точка на пречупване или точка на затишие пред буря. Някак си се осеща някакво напрежение от несигурността в бъдещето и от пределно високите цени. Аз очаквам, че скоро ще се случи нещо( до 2-3 месеца). Ще поживеем, ще видим.
Аз Осещам, че някой има нужда от буквар....
Все пак идва и 15 септември....

# 682
Аз Осещам, че някой има нужда от буквар....
Все пак идва и 15 септември....

Осещам.. :-х

А дали пък някой няма нужда от очила и да му се повтаря по няколко пъти, защото чете между редовете и не осмисля казаното? Сделките с имоти в София "замръзнаха". Самозабравиха се с цените. Инфлация, стагнация, стагфлация. Тайната на оцеляването при стагфлация е в нововъзникващите пазари т.е. покупка на НИ  вразвиващи се извън България пазари, други инвестиции, пестене за черни дни, повишаване на доходите или изчакване на по-добри времена за покупка.

https://money.bg/property/sdelkite-s-imoti-v-sofiya-zamraznaha.html

https://www.bloombergtv.bg/a/4-analizi/109565-taynata-na-otselya … ikvashtite-pazari

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 09:31 от Нърд

# 683
Хайде бе. Доскоро се пишеше колко реалистични били ... в тази тема, не в друга. Буквара да го чете този, който не е доволен от резултатите си. Останалите имат каквото им трябва.

# 684
В сащ сделките са със спад -40%, в китай са -90%, у нас няма ръст т.е 0% и вече се бие тревога Grinning

# 685
Аз имам познати, които вече се отказват да купуват за собствено ползване заради цените. Не че това е определящо за нещо, просо казвам. Вдигнаха ли вече лихвите, че май нищо не съм чувала напоследък?

# 686
Въртят се и се опитват да измислят как да го направят, но да не го направят ... т.е. на 2 то половината се опитват да намерят. Защото изобщо не трябваше да оставят Драги да започва тази политика . .

# 687
Moonriver - не са почнали да вдигат лихвите тук, чакат последната кокошка да снесе.

И аз забелязвам раздвижване откъм обяви и не виждам да бъдат сваляни, явно има забавяне откъм покупките. Също и излизат офери на акт 14, предполагам от сроители, които са ги бавели, че на едната обява пишеше - едностайни, двустайни и тристайни. Както и да е, локациите ми идват все шитти, така или иначе.
Според мен точно в разгара на имотния пик, сделките едва ли са намалели точно заради отпускарския сезон. По-скоро цените вече им идват солени на потрнциалните купувачи.

# 688
Хайде бе. Доскоро се пишеше колко реалистични били ... в тази тема, не в друга.

И най евтино и изгодно било да си купиш имот от тука  Grinning Grinning Grinning

И вече не ти стигат едни 120 000 евро за 2 стаен и след тия пари пак не може да влезеш да живееш в него и трябва да изсипеш още пари Grinning

# 689
Ех,колко е сложно при капитализма! А колко беше хубаво при комунизма,където "даваха" жилищата! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт