Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 64

• 40 811
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
затова има лаф, вода гази, жаден ходи!

Всеки втори с милиони в София, ама кал и мизерия до шия, а в топ квартали-села няма и канал още, като преди 1000 години и  ходи  лайнарката да изпомпва.

това е до манталитет, масово на хората не им правят впечатления тези неща, просто не ги забелязват дори и си свиркат.

Малко както на свинята й харесва кочинката, без значение дали е бедна или богата.

Дори има тема, защо било толкова мръсно в България!

Или някои се надяват циганките по програмата за заетост, влачещи метлата зад тях да изчистят..

# 661
Е то има пропуски във възпитанието на хората, но пък и въпросните циганки би трябвало да си вършат съвестно задълженията и да чистят, в крайна сметка. Все едно аз да си викна чистачка в нас и тя да ми направи забележка, че съм голяма свиня. То не че е хубаво да съм свиня, но пък нейното задължение е да изчисти. Даже не смятам, че проблемът тук е толкова мръсотията, колкото липсата на поддръжка на тротоари, улици, зелени площи, ГТ, стари сгради и тн..

# 662
те нямат задължения, това не работа, а програма по заетост, демек да дойдат и да им дадат пари. Ако събере нещо, ще е плюс.
Вижте в Европа кои и как чистят, малко разлика има с нашите ..

# 663
Е не знам какво е и колко им плащат, ама би трябвало да е задължение на общината да чисти обществените места, сега циганки ли ще са, машини ли ще са, тяхна си работа

# 664
  • София
Отговорът е очевиден, чудя се, защо го пиша.
Данъците от тия 50 млрд БВП отиват в държавния бюджет, а не в общинския софийски бюджет. В момента ги ползват за друго, което е по-спешно. Но ако въпросът е "или-или"; дали да съществува София или не, едва ли някой ще се поколебае да спаси "златното яйце" на държавата.

# 665
Следващата криза май идва от Китай, четете какво се случва там. Не знам защо нашите медии не го отразяват.. или може би знам. Черният лебед може тази зима от там да се излюпи.

Миналия месец централната банка на Китай е понижила лихвите с 10 пункта, за да се опита да подкрепи имотния сектор. Пукне ли се имотният балон там, е вероятно да се стигне до нова финансива криза. Защо ли ми е познато…

# 666
Следващата криза май идва от Китай, четете какво се случва там. Не знам защо нашите медии не го отразяват.. или може би знам.
Ами не са много българите на китайския имотен пазар, че да се интересуваме от новините.

# 667
Жалко, че не се интересувате от новините.

# 668
Следващата криза май идва от Китай, четете какво се случва там. Не знам защо нашите медии не го отразяват.. или може би знам. Черният лебед може тази зима от там да се излюпи.

Миналия месец централната банка на Китай е понижила лихвите с 10 пункта, за да се опита да подкрепи имотния сектор. Пукне ли се имотният балон там, е вероятно да се стигне до нова финансива криза. Защо ли ми е познато…
Ако Китай се разклати ще стане лошо за всички по света. Всеки спад от 1 процентен пункт в БВП на Китай води до спад от 0,3 процента в световния БВП. В момента положението в имотния сектор там е тежко, но китайците имат едни от най-добрите управници. Не ми се вярва да позволят на имотите да потънат. Вече започнаха да взимат мерки, а се нядявам, че това е само началото. За момента са арестували над 200 банкови чиновници виновни за проблемите и правителството първоначално е подсигурило десетки милиарди за подпомагане на сектора. Очаква се на по-късен етап сумите да станат още по-сериозни. Строителството допринася с немалък процент за БВП на Китай и няма как да се остави да потъне в блатото. С пазарни и непазарни мерки китайските управници ще се оправят (искрено се надявам, ще е добре за всички нас).

# 669
Жалко, че не се интересувате от новините.

Динамиките и икономическата ситуация са тотално различни в сравнение с GFC. Какво Ви кара да мислите, че от всички фактори, които могат да ни докарат дотам, точно китайския имотен пазар ще го направи? Доколкото разбрах от новините, а и от колежката китайка, с която се разделихме преди малко на метрото, причините са тотално различни и несравними?

# 670
Китайският срив на имот е от месеци и надали ще ни повлияли, но виж политиката на ФЕД и други неща, които се случват в света ще ни повлияят.

Но да се хващаме за главата е безмислено. Който е могъл си е направил сметката. Това са естествени процеси, които наместват пазара.

# 671
Много станаха апокалиптиците Simple Smile

# 672
Аз съм абсолютен апокалиптик, просто не смятам, че ще тръгне от китайския имотен пазар апокалипсисът 😄

# 673
Отдавна трябваше да не сме силно зависими нито от руснаци нито от китайци, защото дърпат и нас, време е да тръгне и заработи нашето производство, а не само търговията и имотния пазар, ЕС стана твърде зависим
И Гого гербавите крадци 12 г само крадат, не ги хвали и рекламирай преди избори

https://www.mediapool.bg/bulgaria-e-chetvarta-v-es-po-nai-golyam … i-news338850.html

# 674

Бе ти купи ли си хотел на морето или още те топли тази мисъл? Там има други проблеми - с наводненията, мръсните плажове, изяждане на плажовете и т.н. Може, но не се строят. И Перник е генератор на БВП, ама имаше драма и там.
Аз от морето съм тръгнал. Имам си. Купувам земя, върху която да строя нови хотели.
Изядени плажове не знам.

https://money.bg/economics/ikonomikata-na-sofiya-silno-vazstanov … -pandemiyata.html
Не знам какъв Перник ти дрънчи в главата, но София дава 50 МИЛИАРДА на година доход. Горе долу 50% от дохода на България. Това 2019та. През 2023 може и до 60-70 млрд да го докара.

Абе дано не си се надрънчал с кредити, че незнам кой ще ходи до 2050 на нашето бетономорие.. За къде нови хотели?!? В Гърция срещнах варненци на лятна почивка :-х

Общи условия

Активация на акаунт