Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 64

• 40 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Как да има логика на пазара на имоти в България, като има хиляди като този, дето са усвоявали, усвоявали, усвоявали. Т.е. крали са обществените средства. Да го кажа още по-простичко, крали са от нас и пак ще крадат, като почнат да продават тези имоти...

P.S. Най-жалкото е, че подобни никой никога няма да ги разследва...

Цитат
Бивш ректор изуми с внушителния брой имоти в декларацията си, подадена пред КПКОНПИ за календарната 2021 г. Сред всички повече от 50 ръководители на университети, висши училища и академии по този показател се откроява името на проф. Борислав Янков Борисов - бивш ректор на Висшето строително училище "Любен Каравелов", който със съпругата си Румяна има 37 имота и над един милион лева в банковите си сметки.

Всички имоти – без един парцел във Варна на площ 567 кв. м. – са в София.

Част от тях са даренивключително два апартамента, ресторант, къща с двор и парцел. За останалите са декларирани скромни цени: например 13 лева за апартамент от 39 квадрата в София, придобит през 1992 г. от семейството. Парцел от 760 кв. м. пак в столицата е купен за 15 лева, а друг – 740 кв. м. – за 45 лв. Парцел и сграда на 300 кв. м. площ (147 кв. м. разгъната застроена площ) излезли също доста икономично – 59 лв. Вписани са две години на придобиване - 1995 и 1997 г.

За втора къща с двор в София семейството декларира цена 3000 лева. Тя е купена през 1993 г. и е на площ 1873 кв. м. (застроена – 189 кв. м.).

Най-високата декларирана цена на придобиване на имот от семейството е 54810 лева, но в тази графа е вписан повече от един апартамент. Съкращението е: „2ап.,2ст.,2Г,1ПМ“ – вероятно два двустайни, две гарсониери, едно паркомясто.

Отделно семейството има две гори във Варна по 1 декар, едната от които е дарена. Двамата имат автомобили „Нисан“ и „Тойота“.

В 16-те им банкови сметки има близо милион и триста и осемдесет хиляди лева.

Бившият ректор е пропуснал да декларира заплатата си и тази на съпругата си.

# 526
Имаме свръхпредлагане на леглова база. Легловата база на Черноморието е 1 милион и ако се запълни на 100%, то тогава туристите, не само няма да могат да седнат на плажа, те ще трябва да стоят прави"

https://www.bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/109441-problemat … e-samiyat-produkt

Явно и по морето има много заключени имоти Simple Smile.

# 527
  • София
Имаме свръхпредлагане на леглова база. Легловата база на Черноморието е 1 милион и ако се запълни на 100%, то тогава туристите, не само няма да могат да седнат на плажа, те ще трябва да стоят прави"
https://www.bloombergtv.bg/a/19-svetat-e-biznes/109441-problemat … e-samiyat-produkt

Няколко пъти написах, че само в Слънчев бряг се продават повече имоти в момента, отколкото в няколко области на България взети заедно! Satisfied
Но това е без значение, защото щели да свършат, затова всеки следва да побърза и да си купи!

# 528

Няколко пъти написах, че само в Слънчев бряг се продават повече имоти в момента, отколкото в няколко области на България взети заедно! Satisfied
Но това е без значение, защото щели да свършат, затова всеки следва да побърза и да си купи!
Ще свършат тези, които са на първа линия. За другите кой твърди, че ще свършат? Моля за конкретен отговор.

# 529
Как да има логика на пазара на имоти в България, като има хиляди като този, дето са усвоявали, усвоявали, усвоявали. Т.е. крали са обществените средства. Да го кажа още по-простичко, крали са от нас и пак ще крадат, като почнат да продават тези имоти...

P.S. Най-жалкото е, че подобни никой никога няма да ги разследва...

Цитат

Всички имоти – без един парцел във Варна на площ 567 кв. м. – са в София.

Най-високата декларирана цена на придобиване на имот от семейството е 54810 лева, но в тази графа е вписан повече от един апартамент. Съкращението е: „2ап.,2ст.,2Г,1ПМ“ – вероятно два двустайни, две гарсониери, едно паркомясто.

Отделно семейството има две гори във Варна по 1 декар, едната от които е дарена. Двамата имат автомобили „Нисан“ и „Тойота“.

В 16-те им банкови сметки има близо милион и триста и осемдесет хиляди лева.

Бившият ректор е пропуснал да декларира заплатата си и тази на съпругата си.

По-скоро "два апартамента, две студиа, два гаража, едно паркомясто". Не ми изглеждат на хора, които ще пояснят без нужда колко стаен е имотът.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 02:03 от Mollica

# 530
Здравейте! Какво мислите за този тип къщи? Със закупуването на парцел в Банкя, например - този, цената е доста ниска, но се чудя, какви биха могли да бъдат евентуалните недостатъци на този проект? Нещо не ми се връзва.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 13:59 от Гърне без похлупак

# 531
Каква търговска заигравка "Стоманени къщи" Simple Smile. Стоманена е само конструкцията на външните стени. Иначе са си стандартни сглобяеми къщи. Аз лично не ги харесвам, всеки път се сещам за един познат, който имаше такава 10-12 год. къща, сглобяема (но дървена, с дървена вертикална конструкция), иначе стените му, външните са като сандвич пакета и на тези "стоманени къщи" - мазилка (някакво влагозащитно покритие), OSB, минерална вата за изолация, между конструкцията, и от вътрешната страна - гипсокартон. Та той казваше, че след толкова години е на + защото се разширила с 3-4 квадрата къщата - просто са се издули панелите и се беше разкривила. Много трябва да се внимава и да се поддържат покривите, влагоизолацията, да не прониква вода, защото OSB то си е OSB. На какъвто ще профил да го закачите. Други пък има доволни хора. Явно зависи как се поддържа.

# 532
  • София
Някой знае ли дали освен тримесечна статистика за сделките с недвижими имоти, има и такава по месеци?

# 533
Здравейте! Какво мислите за този тип къщи? Със закупуването на парцел в Банкя, например - този, цената е доста ниска, но се чудя, какви биха могли да бъдат евентуалните недостатъци на този проект? Нещо не ми се връзва.
Банкя е курортна зона, а изискванията за строителство съгласно ЗУТ са: В курортните населени места – повърхност 500 кв.м и лице най-малко 16 м;

# 534
Някой знае ли дали освен тримесечна статистика за сделките с недвижими имоти, има и такава по месеци?
Аз само тримесечна съм виждал.
https://www.registryagency.bg/bg/registri/imoten-registar/statistika/

# 535
Здравейте,
От повече от година не следя темата и вече не съм особено в час.
Та много разчитам да ми помогнете с нещо- много ми е интересно кой е този строеж в Лагера, в момента на етап с Акт 14 и срок за завършване до края на 2023г. ; уж сравнително близо до метростанцията- на  3-4 минути  Предлагат се имоти на сравнително добра цена в момента, но  само от Континентал пропъртис, като аз лично попаднах на един безумен брокер,. Наду ми главата с безподобен 30 - минутен монолог. Но съвсем ме издразни, че нямало никакъв начин да разбера кой е строителят и да ги заобиколя дори да се разходя в Лагера Simple Smile А за гугъл хич и да не си помислям- толкова са про , че всичко са предвидили. Ако искам оглед, да се подготвя да подпиша 10 дикумента в деня преди огледа.

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 12:42 от Polikseni

# 536
И аз съм имала лошия късмет да говоря със същия - безумен непоносим психопат, отказа ме напълно от всякакви предложения от тази агенция.

# 537
Сюоред мен това е Лагера Тюлип. За какви цени на квадрат става на въпрос?

# 538
1250 евро на кв., нещо подобно. 12 000 евро паркоместа. Струва ми се странно, че повече от година ще им отнеме до Акт 16. Аз до един момент следях всичко в Лагера, затова се учудих какво може да е ново.
Ще разгледам сега сайта на Лагера Тюлип.

# 539
Лагера Тюлип 2 отдавна има Акт 16, а последните 2 входа в момента тече строежа им и са далеч от Акт 14. Освен това не е на 3-4 минути от метростанцията. Разходи се из Лагера в частта към Красно Село, строежите се броят на пръстите на едната ръка.

Общи условия

Активация на акаунт