Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 64

• 40 787
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Права сте, не е същият комплекс, разгледах обявите на агенцията. Проект "Лагера" на Ваклин Груп е другото ми предположение.

Към апартамента в Лагера им възможност за покупка на подземно паркомясто, но не се продава отделно. Скоро във фейсбуук група на квартал Лагера имаше обява за гараж под наем. Искате ли да я потърся?
.

Ваклин имат акт 16 и всичко е разпродадено отдавна. А и те си движат сами продажбите, никакви брокери няма замесени.

# 556
  • София
При долар = 1 евро, София се нарежда в средата на класацията.

Това сме го предъвквали в различни вариации.
София е столица, Детройт е столица на нищото.
Освен това, София е компактна, имотите за продан са на добри локации, близо до комуникации и центъра. Средните цени на Маями и Детройт са на талашитени бараки нейде из полетата, на 9 дена път с камили от цивилизация.
Средната цена за София ще трябва да се състои от цените в Мало Бучино или Перник, за да е обективно сравнението.
На разстояния до 5-10км от супер центъра на Маями, няма как да видиш цени по 2000Евро на кв.

# 557
Тази средна цена която са дали за Сиатъл ми се струва нереална. Там в топ 5 квартал ценита са около 6000 долара/квадрата за къща която има нужда от ремонт, а за чисто нова къща над 7000.
В същия квартал миналата седмица се продаде един апартамент с една спалня плюс малък офис около 100 квадрата чисти, с едно паркомясто, добра сравнително модерна сграда, завършен без обзавеждане за около 470 хил долара. Същия апартамент ще се отдаде под наем моментално за около 2500 долара на месец.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 19:14 от Neymar09

# 558
При долар = 1 евро, София се нарежда в средата на класацията.

Това сме го предъвквали в различни вариации.
София е столица, Детройт е столица на нищото.
Освен това, София е компактна, имотите за продан са на добри локации, близо до комуникации и центъра. Средните цени на Маями и Детройт са на талашитени бараки нейде из полетата, на 9 дена път с камили от цивилизация.
Средната цена за София ще трябва да се състои от цените в Мало Бучино или Перник, за да е обективно сравнението.
На разстояния до 5-10км от супер центъра на Маями, няма как да видиш цени по 2000Евро на кв.

Не, просто цена на квадратен метър не е нещо което може да се използва за сравнение между Китай и САЩ, а да включим България съвсем. Американците, дори и в големите метрополиси живеят в къщи, които с мазета, гаражи, предни и задни дворове са огромни по китайските (и българските) стандарти, съответно цената на квадратен метър е ниска. Едните са в апартаменти 90%, другите в къщи 90%.

# 559
  • при него
Здравейте, може би въпроса ми не е точно за тук, но ще съм благодарна за съвет.
Искам да продам къща, която се намира в малък, но "жив" град, който се намира на 40 км от областен център. Въпроса ми е, искам да избегна агенциите, поне за сега, къде е най-подходящо да пусна обявата?
Друго, някъде тук бях чела, че разни агенции взимат снимките и ги представят от тяхно име. Доколко се случва това? Как да го избегна?

# 560
Наскоро продадохме къща в село, хем затихващо, но още живо все пак. Преди да се впуснем с обявите пуснахме новината по селската клюкарска мрежа и кандидати веднага се появиха. Общо взето намерихме купувач за няма и седмица. После вече беше досадно с документите, защото къща строена преди над 50 години по едни правила и с едни документи сега искаше бая търчане, ама стана.
Та пробвайте така - кажете на съседите, залепете листчета на местата за обяви...

# 561
  • при него
Черна станция, благодаря ти, но го пробвахме вече. Иначе, ние за документите, понеже скоро продадохме друг имот пак там, използвахме адвокат, който подготви всичко. Пак си отне време, но поне не търчахме по институции, дадохме му пълномощно. Та документите са ОК. Хората, които купуха другия имот, за съжаление преживяха неочаквано и изключително трагично събитие, иначе щяха да вземат и този, но...
Та така... въпросната къща е на 70 години, но как е строена, леле, като влезеш в мазето и видиш дебелината на стените, направо... някога е била (строена е за) държавен имот, та не са жалили материали.

# 562
Черна станция, благодаря ти, но го пробвахме вече. Иначе, ние за документите, понеже скоро продадохме друг имот пак там, използвахме адвокат, който подготви всичко. Пак си отне време, но поне не търчахме по институции, дадохме му пълномощно. Та документите са ОК. Хората, които купуха другия имот, за съжаление преживяха неочаквано и изключително трагично събитие, иначе щяха да вземат и този, но...
Та така... въпросната къща е на 70 години, но как е строена, леле, като влезеш в мазето и видиш дебелината на стените, направо... някога е била (строена е за) държавен имот, та не са жалили материали.

Може ли да ми дадете повече информация на лично съобщение? Къде се намира къщата и снимки? Аз търся такъв имот на до 1 час път от София.

# 563
  • при него
За съжаление не е близо до София. Близо до Пловдив е. Ако беше на до 1 час от София, щяхме да го запазим. Мъчно ни е, но ни е далече и не можем вече адекватно да се грижим за него.

# 564
  • София
Пиши в пловдивските групи тук и във ФБ.  Ако има и ФБ група на селцето - пиши и там. Отделно и кажете на съседите, на кмета. Може да има мераклии за селски имот и да избегнете брокерите.

# 565
Сложете телефона си върху снимките. Аз така направих и засега никой брокер не го е махнал и не е пуснал обявата.
Е, скъсват се да ми звънят, макар да съм написала, че комисионна няма да платя.
Обявата пусни в олх, групите за имоти без посредник, а може и в имот.бг.

# 566
Ние бяхме обявили селската си къща в агенция в близкото градче. Не видяхме голяма полза. За 2 г. Един оглед. Но пък от  комшиите и роднините ни се обаждаха доста желаещи. Но предлаганата цена не ни устройваше. И в един момент се отказахме да я продаваме, ще опитаме да я стегнем някой ден

# 567
Много заглъхна тази група, що така 😀 аз вече чувам за рецесия и че хората вече си ограничават харчлъка. По бтв казаха, че догодина се очаква намаляване цените на стоките поради ограничени лични бюджети на хората. Май скоро новините ще почнат да бутат надолу.

# 568
Аз имам обаждания, от брокери, само за апартаменти панел. 6 за 2 дни.
Апартаменти, които са стояли празни, но имат парно и явно, новите цени не излизат на сметка (последното е мое разсъждение).
Цените са все още безумни. Но факта, че брокери на продавачи, звънят на купувачи е нещо съвсем различно нещо от дълго време.

# 569
Много заглъхна тази група, що така 😀 аз вече чувам за рецесия и че хората вече си ограничават харчлъка. По бтв казаха, че догодина се очаква намаляване цените на стоките поради ограничени лични бюджети на хората. Май скоро новините ще почнат да бутат надолу.

Хората не издържат на тези високи цени. Отделно заради инфлацията остават по-малко пари в бюджета за странични разходи и цените е нормално да тръгнат надолу.

Общи условия

Активация на акаунт