Преследвач

• 15 132
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Изгарящата, защо пропускаш всички въпроси на Дорис? Права ли е?

# 181
G&B не, не е права. Опитвам да се дэржа фокусирана върху предприемане на действия. Не е пързалка, но няма как да обяснявам на някой, който не иска да повярва, че нито имам времето, нито желанието да пиша измислени тема. Достатъчно трудно ми бе да потърся помощ (макар и виртуална) и да призная, че с чакане 1година само да отшуми няма да стане.
Дори, аз преди 2години прекратих отношения. От тях първоначално склонявах на срещи с цел изясняване и защото виждах, че човекът трудно се справя с края. Все имаше нещо за доизясняване. Накрая, спрях да отговарям, защото разбрах, че няма смисъл. Понеже не откликвах се започна дебненето. Аз виждах, че е той, но първоначално мислех, че е временно и ще отшуми. После се правих, че не го виждам с надеждата да изчезне като загуби инерция. Откакто отказах контакт дори в стил не ме търси никога,  се започна с появата и около дома ми. При всяка поставена рязко граница имаше вербално избухване от непознати номера. Появи се пречукване от скрит номер, в който се мълчи. Блокирах да не ме търсят скрити номера. Имах съобщение, че ако не излиза пред входа, ще се качи горе при детето да се изясняване пред нея.
 До моментът, в който разбрах, че просто чакайки, нищо няма да стане и няма да изчезне.
Полицаите ми обясниха два пъти, че нищо не могат да направят, защото няма пряка заплаха. Не мога да го заснема, защото колата си движи. Опитах да извадя телефон и той изчезна. А и честно казано само като го видя и изпада в ярост или паника какво да направя и не се сещам да снимам. А той си минава, върти от другата улица и отново минава покрай мен. Аз се движа пеша.  Не е всеки днес. Но е няколко пъти в седмицата и задължително уикендите. Не мога да сэм сигурна, че излизйки ще се случи. През това време напусна работа и разбрах, че е започнал близо до дома ми. Разбрах, защото човек от фирмата, който познавам сподели, че имат нов колега, който се казва еди как си и т.н. за него. Знам, че е той, защото го прави с неговата кола и иска да бъде видян от мен, че го прави. Карал е успоредно до мен по улицата и ме зяпа. За случай с колежката - получих гневно съобщение на следващия ден, че той нон стоп мисли за мен, а аз съм изглеждала твърде добре и не ме ли било срам да разговарям с други мъже и да се усмихвам.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 11:26 от izgaria6tata

# 182
А, пусна ли жалба, наистина? Как се развиха нещата в полицията, нали са ти отказали първоначално?

# 183
  • София
Който не вярва на историята е напълно свободен да не чете темата. Няма нужда обаче да се държи като прокурор и да иска обяснения от жена с проблеми. Айде нЕма нужда да си ги мерим бланките и процедурите точно в такава тема.

# 184
Liola, пуснах, да. Просто ревнах и казах, че не издържам, че накрая аз ще му счупя стъклото на колата. Че ако ми откажат ще подам сигнал, че ми отказват съдействие и ще ги викам нон стоп. Обясни, че се страхувам и ме е страх за детето.  Не знам дали са го викали.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 11:37 от izgaria6tata

# 185
  • София
Не е трябвало ти да отправяш заплахи. В случая все едно той е влюбен, а ти го заплашваш. Не се действа така пред длъжностни лица, защото няма да те приемат сериозно и няма да предприемат действия.

# 186
Февър, права си. Просто пак разговорът тръгна в посока, че няма смисъл и аз ревнах. Обясних, че ме карат да се чувствам безсилна и ми идва да го сторя. След това ми помогнаха да напиша жалбата със съвети. Не искам да влизам в детайли по нея, защото ми дадоха посока за мисъл в темата, че може да се разпознае ако я намери.

# 187
  • София
Как така ти дадоха съвети!?

# 188
Не съм се изразила правилно. Съвети е силно казано. По-скоро откъм структура и какво точно да включа. Аз се бях фокусирана, че ме е страх, че се оглеждам, че се притеснявам за безопасността ми. Те просто казаха да добавя и детето в нея. Останалото пак беше да не очаквам много, защото няма реална опасност. Но ако се яви да звъня на 112 и да изисквам патрулна кола. Дадоха и общи съвети за безопасност.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 12:27 от izgaria6tata

# 189
Все същата песен върви тук и все по-объркано звучи.
Докъде стигна с обясненията към съпружието?

# 190
  • София
... и какво точно да включа. Аз се бях фокусирана, че ме е страх, че се оглеждам, че се притеснявам за безопасността ми. Те просто казаха да добавя и детето в нея. ...

Нямат право. Незаконно е. Длъжни са да ти дадат бланката и да те оставят да пишеш със свои думи. Нарушили са процедурата.

# 191
Февър, не знам каква е процедурата. Написах със свои думи всичко, просто те ми дадоха идея да добавя, че ме е страх и за безопасността на детето освен за моята, което реално е така.

# 192
Значи тук 3 дни ни обясняваш как се притесняваш да не направи нещо на детето и изведнъж отиваш да подаваш жалба и забравяш. Добре, че милите полицаи са те подсетили.

# 193
Ама, разбира се, по -добре е от притеснение да забрави половината и още по-добре, най важното.
Ето, за ограмотяване на всички
https://prb.bg/bg/za-grazhdanite/vprosi-i-otgovori

# 194
  • София
Тя не е подала жалба в прокуратурата, а в районното.

Общи условия

Активация на акаунт