Преследвач

• 15 137
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Разбира се, че е тормоз това. Най-малкото е грубо нарушение на волята и личното й пространство. Нормално е, да не се чувства добре, да се изплаши. Лошото е, че понякога е много трудно да спреш такива. Затова и трябва да се опита да се съхрани емоционално, а не защото това, което й се случва, е "ок" и "нищо особено".

# 166
Нещо, което също може да направи - да пусне пост в социалките, в който обяснява, че някакъв човек я тормози и преследва и моли роднини и приятели да не приемат покани от непознати хора. Без да го споменава поименно в поста - ако някой се интересува за кого става дума, ще посочи в лично съобщение.
Тоталното заключване на профилите в социалките и неприемането на сульо и пульо във френдлиста се подразбира. Желателно е и да не се тагва всяка изпита чаша вода.

# 167
Когато имахме връзка гледаше кой ми харесва снимките и проверяваше профилите им. Знае имената на приятелите ми и навярно гледа какво постват. Никога не си призна за това, но съм сигурна, че е така. Разбира за публичните събития, тъй като работа в организация, която си качва инфо за събитията на страницата и оттам ги вижда. Колкото до камерите. Аз го виждам на публични улици, които не са до дома ми, да кажем, аз излизам и той излиза с колата от улицата срещу блока, знае къде си хващам транспорт и стои отстрани в улицата и после се придвижва по нея. Аз не се тагвам, всичко ми е скрито, не влизам, не приемам покани.

# 168
  • София
Записите от камерите не са доказателство.
Заплахата със жалба също не е, когато няма заплаха в написаното от него. Жалба за любов не приемат.
По-скоро трябва един-единствен път директно да му заяви, че си има семейство и не желае нищо общо с него. И повече никога да не реагира по никакъв повод. Ако я приближи и се опита да я заговори, директно да повиши тон и да му обясни, че не го познава и я притеснява, привличайки внимание на други хора.
Всичко останало са неясни сигнали за един объркан човек.
Отделно, ако някой ме следи, няма да пускам публична информация. Ако не ме следи, също. Не е параноя, но публично не пускам информация в социалните медии никога.

Още при първите подозрения, че ти следи профила е трябвало да ограничиш възможността.

# 169
Скрит текст:
А според мен сама се вкарваш във филм и преиграваш!
Придаваш голямо значение на това, че бивш прави някакъв жест към теб или си го видяла на улицата. Сякаш всяко негово действие е неутолим копнеж към теб, а не проба ще пробие ли.

Същото е и с драмите какво ще направел на детето или на някой си - грам агресия не е показал до сега, но ти вече си във филма.

Как точно разбираш, че те дебне в социалните медии? Че следи теб, познатите ти и т.н.

Мнението ми е, че и двамата сте лабилни и пре драматични.

Света ми е - поздравявай и отминавай. Не ходи по срещи, не показвай, че се впечатляваш че си го видяла и т.н. Относно жалбите в полицията - не виждам точно жалба за какво ще пускаш? Че ти праща цветя? Ами не ги приемай или му ги върни след като са ги взели колегите.  Звъни - не вдигай. В полицията може да каже, че ти го караш да ти се обажда /видял те е на улицата и си му казала да ти се обади защото ..../ или тем подобни и нищо няма да стане.

Още малко няма да е проблем и ако дойде гол по патлак в събота сутрин пред дома й и почука и мъжа й и детето й нямат нищо против и го поканят вкъщи на палачинки....

Абе хора - вие не знаете ли какво е психически тормоз...не е нужно да й отреже 2те уши за да се води психически тормоз. Тоя пич буквално упражнява солиден психически тормоз - преследване, говори с нейни колеги...вие искате ли някъв бай хуй да дойде при колегите ви и да говори за вас. В крайна сметка и заплахата за убийство не е реално убийство и всеки може да каже - абе аз се шегувах - ама се преследва от закона. Явно че този психически тормоз пречи на тази жена да живее спокойно. Ами никой не го заслужава.

Първо - напълно убедена съм, че темата е измислена. Скучаеща дама с нужда от внимание. Чувстаща се и имаща нужда да е жертва в този живот.... Така и не дочаках да каже процедурата по подаване на жалба в полицията, която, отиде "след работа" и пусна за 45 минути. Бланката да каже каква е била, защото е специфична! М? При пускането на жалбата полицая е направил нещо - нещо конкретно - и това бих била доволна и приела за доказателство ако сподели. Размотават ви, а вие се връзвате.

Второ - да приемем, че има нещо подобно случващо се. Не ти ли прави впечатление колко нелогично е всичко, някакви небивалици, усещания, и мистериозни изчезвания докато дойде полицията. Никой не се впечатлява. Мъжа и не му пука, че друг се опитва да му препикае градинката. Полицаите и казват - а бе гледай си работата. Всичко това разбира се е напълно нормално - мъжка солидарност в очите на гледалите много американски филми за психари. ....
ГОДИНА вече отчаяния влюбен тъпо и упорито натиска с либоФ! Ами за година само любовни обяснения не само не е в опасност, а е и в пълна безопасност и си има страж.
Какво беше "Усещали двете с някаква там друга жена, че НЯКОЙ ги наблюдава на концерт, ама не виждали къде е" ... Сериозно ли? Никой ли не усеща на къде отиват нещата?
Цитат - Споделих, че с колежката някой ни е дебнат часове на едно събитие и не сме успели да видим кой е (тогава не бях направила връзката с него и тази случка). 
М да....

Трето - защо приемаш, че лудичкия е бившия? Ами то всеки шизофреник е дълго преследван, следен, усещащ, ще го затриват ... И все няма доказателства.... все нещо се случва и никой освен него не ги вижда.
Дори и да е не е нещо толкова сериозно като шизофрения не се ли усещаш, че нещо в цялата постройка на ситуацията е скалъпена и небивала. Нещо като филмче .... и пак казвам, за мен си е за забавление някому.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 10:32 от the Дорис

# 170
Не съм съгласна, че жалба за любов не приемали. Ами, ще започнат да приемат, особено нашите ченгета, които го дават яваш-яваш. Никой не може да гарантира какви ще бъдат следващите му действия. Те, хубаво са й казали да не се занимава с него, че можел да агресира, но странно- не са се затърчали поне да го предупредят официално. Може пък, да го хване шубето и да спре. Това е непрофесионално. После ," ама тя се оплакала 2 пъти, но не пожелала да пусне жалба". Напоследък има няколко такива случаи. Например, на онзи дето избяга в Италия, след като я зарови извън София. Имали са връзка и общ бизнес, разделили се, следи  я, държи й сметка, причаква я, а тя се опитва да се разбере по някакъв миролюбив начин, не казва на близките си.Оплакала се 2 пъти в полицията, но не пожелала да пусне официална жалба.
 Знаем от многобройни психопатски случаи завършили със смърт на жената , обикновено, че жертвата е следена продължително и е събирана всякаква информация.

# 171
Февър, аз съм ограничила и не пускам никога публична информация нито сега, нито преди. Просто работата ми е свързана с организация и провеждане на публични събития и кампании, за които разбира от страницата на компанията.
Надявам се да има ефект от жалбата. Но честно казано се съмнявам. Пуснала съм и номера на колата към нея, макар че, тя не се води на негово име.
Сега чакам реакция (не знам след какво време от входирането на жалба се издирва човекът). Обмислям при агресивна проява или заплаха да му обясня, че мога да го зле поставя пред шефа му и приятелите му ако не спре. Предвид, че е с огромно самочувствие може пък да подейства...

# 172
За полицаите от втора точка - мен ме блъскаха на улицата и ми казваха, че ще ще пребият и убият, защото съм била тормозела тогавашното си гадже, викнах полиция, идва полицаят и ми вика той сигурно е искал да ви ограби просто. Никаква връзка с това, за което съм се обадила.
Такива заплахи имаше няколко пъти, докато бях с оня, но реално физически наранявания нямах, писмени доказателства нямах, никой нищо не беше видял. И да ме бяха намерили с разбито в бордюра слепоочие, никой нищо не можеше да направи, макар че имах жалби от всяка случка срещу неизвестно лице.

# 173
  • София
Дай сега да идат да го предупредят да не изпитва чувства.
Има закони и жалба се подава след реална заплаха с думи или с действия, а не при обяснения във вечна любов и за присъствие на публични места. По същата логика той може да подаде срещу нея.
При споменатия случай е имало физическо насилие и заплахи, вкл. нараняване и нахлуване в дома на жертвата, доколкото помня.

Изгарящата, колата за какво я пусна? Моля те да споделиш какво точно написа в жалбата. Имаш ли доказателство, че той я управлява и с нея извършва неправомерни действия?

Нарциса, полицаят се е опитал да ти подскаже по-лесен метод за справяне просто.

# 174
Да полицията в България реагира винаги много бързо и адекватно. Само някой да те заплаши и те те спасяват. Даже не полицията, те действат реално пичовете, ами прокоратурата исках да кажа - много бързо съди хората...

Доколкото си спомням преди година две една жена многократно подавала жалби в полицията си за тормоз от бившия. Резултата - той я застреля посред бял ден.

Има закони и жалба се подава след реална заплаха с думи или с действия, а не при обяснения във вечна любов и за присъствие на публични места. По същата логика той може да подаде срещу нея.

Да ти се обясняват в любов, когато е споделено е мило. Да го правят многократно след като си отказал - е тормоз. Искаш ли аз да почна да ти звъня всяки ден и да ти казвам колко те обичам. Да ти пращам СМСи, цветя. Ако искаш - дай да пробваме за месец. Прати ми телефона си и адреса си на лично.

# 175
Той да си изпитва чувства, ако иска още 20 години. Въпросът е да не осъществява контакт с нея.

# 176
Както казах, има и фатални случаи след многобройни жалби. Но, това не значи, че не трябва да се пишат жалби и да се очаква помощ след тях. Ако нищо не правим, как да очакваме нещо да се промени? Аз имам принцип за важните ми неща "Направи каквото трябва , да става каквото ще". Нали всички се опитваме по някакъв начин да управляваме живота си. Да, понякога пада и нещо от небето, ама рядко.

# 177
  • София
Това е ясно, но по закон полицията не може да го предупреди това, когато той не проявява агресия. За съжаление, това са фактите.
При липса на доказателства единствено завеждат дело срещу неизвестен извършител и след известно време изпращат уведомление, че не са го открили.
Единствено тя и близките й (съпругът й) могат да прекратят това. Вече след това, ако наистина агресира, може да предприемат съответните законови действия. Стига да не ги подведе тях да агресират, което често е целта на откаченяците.

# 178
Абе и неговото си е форма на агресия, но тук явно сме много назад с материала. В други страни, отдавна да са го изяли с парцалите.

# 179
Е, хайде сега, не могат да го намерят. Мен много лесно ме намери полицията по телефона и ме привика за справка, например, по повод на мой роднина. Даже, мисля, е не по телефона, а от справка от Есграон.  Кварталните знаят всички клюки за живущите. В конкретния случай, аз разчитам, че на индивида няма да му е приятно да го привикват в полицията, могат да се явят за справка и при работодателя му, може роднините му да разберат, ако живее с родители, например. Това, евентуално, може да му въздейства.
Като чета мненията, оставам с убеждението, че сами си отказваме помощ. "Поискай и ще ти се даде"

Общи условия

Активация на акаунт