Преследвач

• 15 141
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Авторката писа, че е подала жалбата сега (след като 20 човека ù казахме, че полицаите не могат да я връщат, ако иска да подава жалба, както жената вярваше). Не е сменяла версия.

# 151
Не е филми, аз си ходя служебно в РПУ, но по друг ред. Все има хора и полицаите излизат да ги посрещнат, за да ги въведат вътре. Не ми се вярва да е голямата работа да се срещнеш с полицай и в качеството си на оплакващ се гражданин.
Е, не при който полицай си харесаш, естествено. Има си хас. Joy

# 152
G&B, нямам скрийншотове. Аз пазя всички разговори, но те са в любовен стил и "Трябва да те видя. Избирайки между еди къде си и еди къде си, защото има много въпроси за изясняване", после следват пак любовни съобщения и това как съм. Заплахи няма.
Снимки също нямам, само едно видео как минава покрай блока. Не сэм си поставяла за цел да ги събирам, а и той не ме заплашва директно.

# 153
  • София
След като няма директна заплаха, ти защо се вкарваш във филми? И в какво точно го обвини в жалбата? За минаването с колата възможно ли е обяснението да е в това, че работи близо до вас, както написа?

# 154
Хора, не се опитвайте да давате наклон на случая, че авторката да изпитва съмнения и/или вина. Разделили са се, не е задължена непрекъснато да трепери Ромео откъде ще се появи и какво ще направи. В БГ  жертвите не могат да се чувстват подкрепени нито от близки, нито от властта, не си знаят правата, а когато добият кураж, все се намира някой, който да ги разубеждава, "че какво толкова е станало". Първо трябва да си променим нагласата в самите себе си, после да се отстояваме. Тя , самата си има терзания, а и всеки би имал, до колко случаят е за полиция, до колко е застрашена, трябва ли да търпи обсесиите на някого и т.н. Между другото, тя търпи насилие и от баща си и има право най-накрая да се възпротиви. Иначе, какво излиза, че трябва да търпим,  да не е наранен някой друг много чувствителен, който не ни е никакъв.

# 155
А според мен сама се вкарваш във филм и преиграваш!
Придаваш голямо значение на това, че бивш прави някакъв жест към теб или си го видяла на улицата. Сякаш всяко негово действие е неутолим копнеж към теб, а не проба ще пробие ли.

Същото е и с драмите какво ще направел на детето или на някой си - грам агресия не е показал до сега, но ти вече си във филма.

Как точно разбираш, че те дебне в социалните медии? Че следи теб, познатите ти и т.н.

Мнението ми е, че и двамата сте лабилни и пре драматични.

Света ми е - поздравявай и отминавай. Не ходи по срещи, не показвай, че се впечатляваш че си го видяла и т.н. Относно жалбите в полицията - не виждам точно жалба за какво ще пускаш? Че ти праща цветя? Ами не ги приемай или му ги върни след като са ги взели колегите.  Звъни - не вдигай. В полицията може да каже, че ти го караш да ти се обажда /видял те е на улицата и си му казала да ти се обади защото ..../ или тем подобни и нищо няма да стане.

Още малко няма да е проблем и ако дойде гол по патлак в събота сутрин пред дома й и почука и мъжа й и детето й нямат нищо против и го поканят вкъщи на палачинки....

Абе хора - вие не знаете ли какво е психически тормоз...не е нужно да й отреже 2те уши за да се води психически тормоз. Тоя пич буквално упражнява солиден психически тормоз - преследване, говори с нейни колеги...вие искате ли някъв бай хуй да дойде при колегите ви и да говори за вас. В крайна сметка и заплахата за убийство не е реално убийство и всеки може да каже - абе аз се шегувах - ама се преследва от закона. Явно че този психически тормоз пречи на тази жена да живее спокойно. Ами никой не го заслужава.

# 156
  • София
liola, въпросът е точно в самоувереността й. Тя трябва да се изправи първо срещу собствените си страхове и после срещу човека. Тя вижда заплаха, а директна няма. Затова е добре да намери доказателства за заплахата, а не да си втълпява още страх. И да се научи да е открита. Когато казва нещо (примерът с мъжа й), да го казва изцяло и открито. Когато къса с някого (примерът с безкрайните разговори и обяснения с "преследвача"), да реже твърдо и окончателно, без да влиза в последващи контакти и така да дава (погрешни) илюзии. Когато затвори една врата, защото с нея са постъпили несправедливо (примерът с баща й), да не се връща назад от жалост. Да има самочувствие и да промени себе си, за да излезе от този кръг с отровните мъже в живота й.

# 157
Продължавам списъка на Fever Ray: Да не е с някого, само за да не е сама; да не държи на всяка цена някой да я обича, а да обича на първо място сама себе си и тя самата да обича; да не търси реванш, изясняване, а да си изяснява за себе си нещата...

# 158
Напълно права си. Трябвало е да спре да комуникира с него. Обаче, се съмнявам, че той е щял да спре да обикаля около нея.Трябвало е да изисква помощ от мъжа си, а не да мисли той как си изразява чувствата. Тук тя не е посмяла да си признае, че е имала връзка с преследвача. Нейното неуверено поведение, донякъде , е дало възможност и двамата да реагират, както на тях им изнася.

# 159
доказателство щяха да са съобщенията, ако тя му беше отговорила - не искам да ми пишеш и притесняваш повече , а той продължи… ако тя само мълчи на тези обяснения, дори не загатва, че ѝ неприятно..

# 160
Авторке, първо подкрепа и прегръдка.
Двамата мъже са диаметралните противоположности, затова и береш толкова проблеми.
Няколко неща обаче не разбирам -първо за закачането- не се хващам толкова за израза, колкото за самите взаимоотношения с преследвача- вземала ли си пари от него във връзката ви, има ли вероятност да си му по някакъв начин задължена и той да го знае?
Прави ми впечатление, че продължава с подаръци, вече нежелани.. Е, тези подаръци все си имат подател, ако са в куриерска фирма има история на пратките, отказваш пратката - даже може да й платиш обратно доставката, за да имаш и бележка, че очевидно си я отхвърлила.
Виждам, че мъжът ти не е емоционално топъл човек, приема те за даденост, това те наранява като жена и те е хвърлило в лапите на другия, където първоначално всичко е било предполагам хубаво. Нещо не ми се връзва обаче той все да следи, а само ти да го виждаш, най- вероятно е така, но вместо да говориш непрекъснато на мъжа си за него, покажи му го реално 2-3 пъти като го видиш, толкова бързо едва ли ще успее да изчезне, че да не може да го види и мъжът ти, за да ти повярва. Покажи и на близък член на семейството/ приятел, когато го видиш да го прави, важно е да имаш свидетели. И друго- след като все не може да го снимаш, сложи камера на самата улица, там където паркира, може и близко около самия ти вход- така няма къде да се скрие.
И още нещо, аз съм от по- мнителните хора, но предвид, че става въпрос за параноик, е възможно да открие и тази тема, щом те следи навсякъде. Не пиши твърде лични неща.

# 161
Fever ray, няма директна заплаха. Има дебнене в улицата, до контейнерите за боклук, каране паралелно с мен по улицата докато се движа пеша, изпратени подаръци с любовни обяснения, дебнене около дома ми, следене на профили на близките ми и даване на покани за приятелство на хора, които да кажем знае, че са ми по-бризки. Следене на техните профили (разбирам за това защото в някое любовно обяснение тип аз гасна по теб, а ти си с еди кой си някъде ...което е видяно от неговия профил в социална мрежа). Появява се на публични места, където знае, че ще съм просто като публика да кажем или стои отстрани и наблюдава събитието). Имам много съобщения, в които му казвам да престане да ми пише и не искам никога и по никакъв повод да комуникираме, което е водило до търсене от непознат номер и безумни брътвежи в ярост.
Не съм му задължена с нищо. Никога не ми е давал пари за каквото и да е.
Притесняваше ме също и това, че подаръците преди да ги откажа бяха за мен и детето ми в едно. Отказвам ги, но понякога колегите ми са приемали нещо от куриер, който не е куриерска фирма. Тип цветарница, която доставя  цветя. Казах им никога да не приемат нищо без мен.
Колежка, с която пътувам след работа знае за ситуацията и също го е виждала.
Колкото до баща ми - този въпрос е решен още по времето на поста за него и колкото и да опитва не му позволявам да прекрачва границата.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 10:00 от izgaria6tata

# 162
Значи, имах подобен, не чак толкова психарски случай, и съм от сравнително стабилно семейство, и пак се бях изплашила. Обаче аз никога не съм мълчала, нито съм търпяла някой да ми обяснява, че си внушавам - бия тъпана доста бързо и се разделям с хората. С криене на тази 'кореспонденция' и подаръците, прибиране на прибежки, премълчаване и оправдаване на дървото-половинка с несъществуващи емоционални особености няма да се реши проблемът.

# 163
  • София
Разбирам те, но това е добре да го изговориш с близките и познатите си и да не присъстваш в социалните мрежи. Той откъде знае за близките и познатите ти? Пренастрой си профила да не може да се виждат приятелите ти и твоите данни. Предупреди ги да не го приемат. Ти хем отчиташ действията му като притеснителни, хем продължаваш да му реагираш, вместо напълно да го изолираш и близките ти да реагират в твоя защита. Ако те бяха наясно със ситуацията, щяха да дадат също отпор. Докато му отговаряш, той ще живее с илюзията, че не ти е безразличен, това имам предвид.
Той откъде знае ти на кои публични събития ще присъстваш, за да дойде? Да не би да си чекваш във ФБ "ще присъствам"?

# 164
Да не би да й гледа снимките, които са публични кой ги е лайквал/ коментирал, и оттам да е намерил хората?
Чудя се за съобщенията, не е ли по- добре на всяко лигаво да отговаря с ще подам жалба в полицията, ако продължиш да ме притесняваш! Така като представи кореспонденцията, ще си личи, че на нея не й е приятно, а той въпреки всичко я тормози..
Но основното е според мен камера около жилищния блок и улицата, по която минава, за да я следи. Както и камера в самата кола. Със сигурност ще почне да го хваща- въпросът е да има доказателства.

Общи условия

Активация на акаунт