Преследвач

• 15 149
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Е, кой нормален човек дори няма да попита " Какво те навежда на мисълта, че някой те преследва?" и ще те сиктирдоса?!
Той си я познава по-добре, а и тя него.

# 136
Познавам наистина уникални филмари, но не бих поставила под въпрос точно това. Не и преди да проверя.

# 137
А според мен сама се вкарваш във филм и преиграваш!
Придаваш голямо значение на това, че бивш прави някакъв жест към теб или си го видяла на улицата. Сякаш всяко негово действие е неутолим копнеж към теб, а не проба ще пробие ли.

Същото е и с драмите какво ще направел на детето или на някой си - грам агресия не е показал до сега, но ти вече си във филма.

Как точно разбираш, че те дебне в социалните медии? Че следи теб, познатите ти и т.н.

Мнението ми е, че и двамата сте лабилни и пре драматични.

Света ми е - поздравявай и отминавай. Не ходи по срещи, не показвай, че се впечатляваш че си го видяла и т.н. Относно жалбите в полицията - не виждам точно жалба за какво ще пускаш? Че ти праща цветя? Ами не ги приемай или му ги върни след като са ги взели колегите.  Звъни - не вдигай. В полицията може да каже, че ти го караш да ти се обажда /видял те е на улицата и си му казала да ти се обади защото ..../ или тем подобни и нищо няма да стане.

# 138
Не мисля, че може да се пренебрегне и че не е тормоз обикалянето му, без да има работа там. Неговата работа е, да й напомня непрекъснато за връзка им и че я чака. Тя се дразни, а вече и стои нащрек какво още следва, дали няма да прекрачи здравословните граници, да й създаде проблеми с мъжа й или с детето. Цветя във фирмата е доста излагащо, когато не е желано. Не всеки желае колегите му да са осветлени по интимни му въпроси. Ето, сега трябва и да се обяснява с настоящия/ бивш, който не се знае до каква степен ще прояви разбиране за това, че е имала връзка, независимо че са били разделени тогава.
Смятам, че обсебеният бивш я тормози директно. Ако ще да си преживява , колкото иска, да не я тормози нея.
Имах приятелка, която всеки ден изпращаше телеграма до поделението на момче, с което си мислеше , че има връзка с " Обичам те, Едикойси" . Еми, аз смятам, че цялата казарма го е спуквала от майтап и още го помни.

# 139
И защо трябва да се заключва темата? Аз лично съм любопитна да разбера какво ще направи полицията. Как ще се разреши тази ситуация. Може да е от полза и на други.

# 140
  • Тра-ла-ла
За съжаление психическият тормоз е трудно доказуем. Но е добре да има жалби черно на бяло, че знае ли се в тия жеги преследвачът как може да доизпатка?! Жалбите са си вид доказателство, ако се наложи, недай си Боже. Иначе в новините мине се не мине и пише за някоя убита жена, която викала полицията, но не подала жалба. Или по-зле - никой не й е повярвал, не я е подкрепил, вкл. близки и полиция. Какъв по-голям коз за насилниците е - жертвата да няма кой да я подкрепи.

Аз имам позната, която много си изпати от бивш мъж. С години се влачи по полиция и всякакви други служби. Бившият се циркосваше, изкарваше се жертва. Все намираше служителки, които да му се вържат. Тормозът МУ започна от словесен тормоз, жалби срещу нея, следене, облъчване на общото им дете и завличане на дъното. Премина в директни заплахи как ще я пребие, убие и т.н. И завършиха физически...за новия й мъж, който тя се осмели да допусне години след като се раздели с бившия. На финала успяха да осъдят бившия за всичко...защото бая му се беше насъбрало черно на бяло.

# 141
Изгаряща, ако мъжа ти не знае за връзката ти с преследвача събери смелост и разкажи всичко ясно. Не позволявай да те обвинява, ти вина нямаш!
В полицията след подадената жалба казаха ли нещо, посъветваха ли те?

# 142
Рози и Бодли, казаха, че нищо няма да стане, ще го предупредя, но той винаги може да се оправдае, че не знае за какво става дума и просто си минава. Посъветваха ме да не се сяморазправям с него, защото им казах, че ми иде да му счупя с камък предното стъкло или да отида директно към колата от безсилие. Понеже моята агресия щяла да предизвика негова и можело да ми посегне. Да гледам да има хора винаги около мен. Куп безполезни неща, които са ясни. Но поне ми взеха жалбата.

# 143
Повечето са страхопъзльовци и се впечатляват от привикване в полицията. Сега, вече , дали като отиде там, полицаите ще го респектират или ще го ударят на майтап от мъжка солидарност, друг въпрос. Защото, има значение, по какъв начин ще му въздействат или ще се лигавят заедно. От което, още повече да го мотивират.
За нещастие, има пълни психопати, за които това е без всякакво значение. Мисля, че тази нежна душа, може да се впечатли.
А, ти избягвай да си споделяш мечтите с полицаите, които ви разследват.

# 144
  • Тра-ла-ла
Ти с какъв акъл казваш пред полицаите как мислиш да се разправяш с него? Бъди малко умна и хитра....

# 145
Джулая, това беше пример за това колко безсилна се чувствам и че игнорирането не работи, тъй като първоначално отново опитаха да ме откажат и да ми кажат, че няма смисъл и да не обръщам внимание

# 146
Имаш ли някакви доказателства за преследването и нежеланото внимание, което получаваш? Скрийншотове на комуникация между вас, снимки, видео? Опис на подаръците, които изпраща и т.н

# 147
В тази тема малко ще го давам Тома неверни.
Значи от няколкото поста на авторката за 24 часа се установи, че се е "консултирала с полицай - после била ходила 2 пъти до полицията в някакви моменти - страхува се да подаде жалба, за да не агресира - вече е подадена жалбата!"
Брех, че скоростно развите на комуникацията с полицията в разгара на лятото.
Бих и повярвала, че това е истина ако разкаже каква е била процедурата по подаване на жалбата - къде е отишла, с кого е говорила и каква БЛАНКА и дадоха да попълни?

Но все повече си мисля, че някой има време за губене и бъзик със съфорумките .... 

# 148
Че то хич не е трудно да отидеш в някое РПУ и да си подадеш жалбичка. Гледам там постоянно има граждани, а полицаите са доста и всеки си посреща по някой.
А отношението на полицията, което описва, ми изглежда... автентично. Joy

# 149
Че то хич не е трудно да отидеш в някое РПУ и да си подадеш жалбичка. Гледам там постоянно има граждани, а полицаите са доста и всеки си посреща по някой.
А отношението на полицията, което описва, ми изглежда... автентично. Joy

Да, по филмите е така, но реално в РПУ си има ред кой и какво трябва да се случи. Не е отиваш и подаваш "жалбичка" при което полицайче си хванеш. За това моля авторката да ни сподели процедурата по подаването на сигнал и жалба.

Общи условия

Активация на акаунт