Преследвач

• 15 099
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
единственото адекватно според мен е жалби до откат в полицията, плюс събиране на доказателства за контакти и следенето.. има всякакви луди, но ако им се бездейства стават още по-смели в лудостите си..

# 46
Чакай ся - ква е разликата между това да плати на някой да му счупи краката и мъжа й да го заплаши. Ако само устно го заплаши, оня пич ще каже - и що, кво ще ми направиш. Тук вече мъжът й ако иска думите му да се покрият с действия, трябва да пристъпи към физическа саморазправа - а това е като да наеме някой да му счупи краката. Само че в единият случай ще да професионалисти, които няма кой да ги намери, а и ще си свършат работата, а в този случай или мъжът й ще иде в затвора за побой, или ще го пребият.

Така че щом отхвърлихте варианта да плати на някой да го пребие, тогава този вариант е още по-тъп.

# 47
  • София
Ако изрично не я заплаши пред свидетели и/или писмено, не я нарани или не я нападне, трудно може да докаже нещо. Не е забранено хората да си карат колите по улицата, дори и близо до бившите си.
Ако има доказателства и свидетели, жалбата е добро решение, но няма да получи ограничителна заповед или нещо подобно. Единствено ще го предупредят и то ако има изрични доказателства, че той е човекът - 3 имена, адрес, номер на кола, телефонен номер и подобни.

# 48
наивница на средна възраст, не знам за негови бивши, знам, че предишната му приятелка след края на отношенията им е заминала за Англия. Сега се чудя дали не е била в моята ситуация.
delia, входът е с автоматична брава, спрей имам. Полицаите дават съвет да звъня на 112 и толкоз. Казват, че нищо не могат да направят докато няма пряка заплаха. На това с подаръците казаха - ми какво, взимай ги, като е луд да изпраща на някой, който не ги иска. Накараха ме да се чувствам неловко.
Колкото до снимките - той като види, че вадя телефон и дава газ и изчезва (опитах да снимам номера, за да не се налага да го помня). Лошото е, че се случва неочаквано за мен, което ме хвърля в емоциите - или в дива ярост или в паника и действам не особено рационално. Когато се правя, че го няма и не се случва се прави демонстрация за да е сигурен, че е видян. Един път, слизайки от колата с мъжа ми и детето видях колата му, която върна назад, после бавно мина покрай нас и спря в съседната пряка за да гледа. Побързах да се прибера вкъщи с детето и се притесних то да не стане свидетел на нещо.
Fever Ray и на мен полицаите това ми обясниха. Че реално нищо доказуемо не прави, това са обществени улици.

# 49
  • София
Не въпросът е за колко време се сменя телефон....а че той си постига целта и тя става роб.
Тя и в момента е роб на страха  и раздразнението си. Напротив - така тя се освобождава поне от един начин да й влияе.
За другия град - ясно, че не става така лесно, но и това е краен вариант, ако мъжът й не направи нещо.

Авторке, на първо време си напрегни мозъчето да запомниш номера на колата му. Знаеш къде живее, може някоя сутрин да осъмне с изпуснати гуми.

# 50
  • София
Авторке, усещаш ли, че си се вкарала в ролята на жертва и сама се затормозяваш повече, отколкото е нужно? Не ме разбирай погрешно, ситацията е супер неприятна, но ти трябва емоционално да изплуваш от нея, иначе ти ще полудееш заради някакъв ненормалник. В момента ти го следиш не по-малко, отколкото той теб, филмираш се със страхове, че нещо си ще стане, обсебила си се от неговото обсебване... Остави лудия да си лудува и го приеми за част от фона. Междувременно се увери, че всички знаят за него, за да не се чувстваш сама и уязвима. Накратко казано, направи нужните стъпки, но не взимай ситуацията толкова навътре. Изобщо не е нужно той да направи нещо повече от това, което прави в момента, но теб притесненията и сценариите, които си разиграваш в главата, ще те изядат отвътре. Живей си живота.

# 51
  • Варна
Щом мъжът ти се е навил да си дадете втори шанс заради детето, значи няма да му е безразлично, че то може да бъде потърпевшо по някакъв начин, дори и като наблюдател на неприятна случка. Така че при разговора с мъжа ти наблегни на това. Не вярвам да остане безразличен.

# 52
  • Бургас
Kaзваш, че няма заплахи, само любовни обяснения.
До колкото го познаваш склонен ли е да реагира агресивно? Защото част от тези психари са доста страхливи и мъж или полиция би ги стреснал.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 16:54 от Мария

# 53
  • София
Нали казват, че омразата не е обратното на любовта.
Когато такава любов е отхвърлена, се случва да се превърне в равна по сила омраза.

# 54
Сериозно ли побързахте да се приберете, след като те е дебнал с детето, вместо да пратиш мъжа си?!?!?!

# 55
Хубаво те е страх за детето.
Ами ако той те изпревари, заговори мъжа ти, мъжа ти ще ти повярва ли?
Щото ако съм на неговото място, така бих действала. Да създам дразги в рая.
А че е пъзльо, спор няма.
Много се шашкаш.
Като го видиш не бързай да се криеш като мишка. Отиди до колата, заплаши, почни уж да звъниш на 112. Ще изчезне с 200. Льольо.
Знаеш ли къде работи? Sunglasses

# 56
Значи ние предполагаме, че той не знае закона - щото реално полицията казва, че нищо не може да му направи, но тя да иде да звъни на 112 и той ще хвръкне да бяга. Щом я преследва, явно е достатъчно луд и не го е страх. Това мисля аз де.

# 57
Аз не прочетох досега тя да го е сплашвала с нещо.

# 58

Консултирах се с полицаи, които казаха, че предвид това, че няма преки заплахи, че не стои на едно място, а обикаля около адресът, нищо не могат да направят, защото щял да се оправдае, че си минава по улицата и не се знае след това какво ще направи.

# 59
В момента ти го следиш не по-малко, отколкото той теб, филмираш се със страхове, че нещо си ще стане, обсебила си се от неговото обсебване...
Даа, авторката е доста лабилна и точно затова мъжа ѝ не я изслушва, както съм почти убедена че няма да ѝ повярва. Нито пък ще предприеме нещо.

Общи условия

Активация на акаунт