Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 660
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Някой може ли да обясни каква е разликата между дълъг и къс протокол , тъй като ми предстои да поема по този път....

# 661
Някой може ли да обясни каква е разликата между дълъг и къс протокол , тъй като ми предстои да поема по този път....

дълъг протокол – инжектира се медикамент, с който се цели потискане на яйчниковата функция, като продължителността му е около 20-25 дни. Обикновено започва от 21-ви ден на предходен менструален цикъл.
къс протокол – процедурата е по-кратка, като продължава между 10 и 12 дни, а стимулацията започва от втори или трети ден на менструалния цикъл

# 662

дълъг протокол – инжектира се медикамент, с който се цели потискане на яйчниковата функция, като продължителността му е около 20-25 дни. Обикновено започва от 21-ви ден на предходен менструален цикъл.
къс протокол – процедурата е по-кратка, като продължава между 10 и 12 дни, а стимулацията започва от втори или трети ден на менструалния цикъл
Много благодаря !

# 663
По принцип докторите преценяват по какъв протокол да бъдете. Ако единият не даде резултат следващият път могат да го сменят. При дългият протокол се бие блокираща инжекция, която спира производството на вашите хормони и се разчита само на тези, които получавате от инжекциите. Предимство е равномерното им нарастване и по-лесния контрол от доктора. При късият протокол се разчита на вашите хормони и на инжекциите заедно. При всеки човек е различно кой протокол ще е по-добрият. При мен се оказа, че късият е по-добре. Успех и бързо да стигнете до пухкав финал!

# 664
И при мен дългият протокол не сработи. Фоликулите стигнаха до 14-15 мм и спряха да растат въпреки 18 дневната стимулация и трябваше да прекратим опита.

# 665
Здравейте момичета! И аз се записвам с един неуспешен опит. Бях по къс протокол имах 13 яйчица от които 8 качествени, но сме с тежък мъжки фактор и на 3-ти ден имахме 3 със лошо качество и 3 със средно качество. До 6-ти ден нямаше никакво развитие на ембрионите и се наложи да ги унищожат. Та търся добър уролог/андролог във Пловдив от който сте останали доволни.

# 666
Здравейте момичета! И аз се записвам с един неуспешен опит. Бях по къс протокол имах 13 яйчица от които 8 качествени, но сме с тежък мъжки фактор и на 3-ти ден имахме 3 със лошо качество и 3 със средно качество. До 6-ти ден нямаше никакво развитие на ембрионите и се наложи да ги унищожат. Та търся добър уролог/андролог във Пловдив от който сте останали доволни.

Колко тежък е мъжкия фактор ?

# 667

Олигоастенотератозооспермия!
Морфологията ни е най зле 0,5

# 668
Проф. Башар в Турция.

Олигоастенотератозооспермия!
Морфологията ни е най зле 0,5

# 669
Здравейте, момичета! Предстои ми стимулация по дълъг протокол, на 4-ти ден от прилагане на ДЕКАПЕПТИЛ съм и се чудя, как да намаля кафето, цепи ме главата, дайте някакъв “пиниз”, как се справихте вие?

По плавно ли да го намаля или да го “кръцна” рязко! Как ви се струв?

# 670
Плавно го намали, рязко кат го кръцна ми се взривява мозъка, намали на 1 ден и след това пий мляко с мъничко кафе. Аз така направих този път.

# 671
Здравейте, момичета! Предстои ми стимулация по дълъг протокол, на 4-ти ден от прилагане на ДЕКАПЕПТИЛ съм и се чудя, как да намаля кафето, цепи ме главата, дайте някакъв “пиниз”, как се справихте вие?

По плавно ли да го намаля или да го “кръцна” рязко! Как ви се струв?
Може и с безкофеиново да пробвате. Иначе това е  начина, намалявяте го постепенно.

# 672
Плавно го намали, рязко кат го кръцна ми се взривява мозъка, намали на 1 ден и след това пий мляко с мъничко кафе. Аз така направих този път.

Нина, много благодаря! ❤Така ще направя!

# 673
Здравейте момичета! Някоя от Вас правила ли е свеж трансфер на четвърти ден? Прогестерона ми в деня на тригера беше 1,42 и според репрудуктивния не е много ОК и евентуално предлага да върнем изоставащ ембрион (ако има такъв) или да замразяваме ембриончетата. Евентуално според мен причината е, че 5 ти ден се пада в неделя:confused: Имали ли сте успех със свеж трансфер на 4 ден. Мислех, че се прави на 3 или 5 ден, но ....

# 674
  • София
На миналия ми трансфер през март ми върнаха 1бр. 4 дневен и беше успешен.

Общи условия

Активация на акаунт