Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 739
  • 740
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Аз пък се радвах, че ме насочиха към ин витро.
Това лутане, секс по график, мерене на температури, следене на овулация и инсетата се много по натоварващи отколкото една стимулация.
Аз почнах с опитите за бебе на 24г., сега съм на 34г. И не се отказвам, но напредъкът е огромен... млад или не, ако докторите са казали, че е по-добре този начин, направо се хвърляйте и дано стане от първият път.

# 136
АЗ пожелах ин витро и не съжалявам и за миг.При нас причината е с неизяснен произход.Нищо,че сме с мъжки фактор по фонда,има си вратички за всичко.След три години неуспешни опити,аз лично казах на доктора “искам да пробваме ин витро”.Все още вървим по-този дълъг път,но за миг не съм си казала “не трябваше”.За него нещата можеха и да станат по нормален начин,но аз бях решила да не чакам “Божата работа”,а да действам. Запаметиха ми се всяка игла,всяко едно хапче,всички изследвания,всички прегледи и всички думи на док. “Един ден ще те направя майка”Не мислете,а действайте.Дерзайте и се борете.Животът е борба.

# 137
След 1 година опити, следене на овулация, секс по график и доста изпити скъпи добавки за по голям шанс да се получат нещата естествено, което не стана, вече бях сигурна че ще правим ин витро, не съм се притеснявала изобщо, а исках да започнем час по скоро и не съжалявам изобщо. Исках всичко да се случи много бързо, а знам че тръгнеш ли по този път, бързи неща няма. Ноо, не знам късмет ли е или Бог се намеси, след  няколко рутинни изледвания, 2 контролирани опита за естествено забременяване в къщи, 2  инвитро процедури в 2 последователни месеца на наптълно естествен цикъл (това се случва периода от края на номеври 2021 до началото на март 2022) съм бременна в 26 г.с . Има много дами които се борят с години за рожба, има и такива като мен на които нещата им се случват бързо. Не се плашете от ин витрото, действайте сега и пожелавам да имате моя късмет, да ви се получат нещата бързо Wink

# 138
Момичета дайте малко светлина тези, които скоро за правили ЗЕТ. Днес ми е 5 ден(последен) от дуфастон. После трябва да дойде цикъл и на втори ден изследвания. (лх, естрадиол и прогестерон). А след това как се процедира и колко време е подготовката за ЗЕТ.?Благодаря мили момичета.

# 139
Момичета дайте малко светлина тези, които скоро за правили ЗЕТ. Днес ми е 5 ден(последен) от дуфастон. После трябва да дойде цикъл и на втори ден изследвания. (лх, естрадиол и прогестерон). А след това как се процедира и колко време е подготовката за ЗЕТ.?Благодаря мили момичета.
Привет Мария при мен е следното...на 09.08 ми дойде на 10.08 бях на преглед  изследвахме само прогестерона но беше 5.70 и за това на 11.08 повторен беше окей 1.20 и започнах лекарства витамини,1х аспирин, 1х фолиева киселина 1х климара на 5 дни и 2х1 естрофен  на 22.08 съм на преглед и ако всичко е нормално на 25.08 ще правим трансфера

# 140
А как ви падна прогестерона за 1 ден? И каква мерна единица е? Почнахте ли вече прием на допълнително такъв и изследвахте ли го преди това? При мен подготовката за ЗЕТ беше на естествен цикъл, следяхме овулацията, имах прегледи на 11 и 14 ден,като на 14 пуснахме естрадиол и прогестерон. Вечерта си бих хориомон и след 36 часа почнах прием на циклогест до трансфера.

# 141
  • Русе
Здравейте, момичета.
Предстои ми първо инвитро и съм много.... нетърпелива и объркана. Аз съм на 36год. От 5години правим опити за бебе  ,успявах да забременея естествено вече 4 пъти,  но бременноста не продължаваше повече от 2месеца. След тях пък вече и не забременявах. Правихме какви ли не изследвания, 2 инсеминации -неуспешни. Хистероскопия, където се оказа че имам сраствания следствие от кюртажите. Дълъг път.....при последното абразио изпратихме материал за гинетично изследване и се оказа ,че има тризомия 22 , аномалия несъвместима с живот. Ние с мъжа ми сме си правили гинетични изследвания и всичко ни е наред.  Затова като единствено решение, доктора ни предложи инвитро с предварително гинетично изследване на ембрион на 5ти ден.  
  Това, което се чудя обаче е , ако отново има аномалия и не се препоръчва трансфер, ще може ли да продължим по фонда, който вече ни е одобрил или ще трябва наново кандидатстване.  Или ако няма качествена яйцеклетката или е оплодена, но  не продължи развитие,брои ли се тая пункция?
 Аз съм с ПКЯ, така като гледам какво покрива при стимулирана овулация имам 1 пункция.

Извинявайте за дългия пост.

Успех на всички.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 13:30 от deina_2@abv.bg

# 142
  • София
Фонда покрива изследвания на хормони, лекарства, прегледи, пункция, ин витро/икси и трансфер ( 1 свеж, ако няма свеж то 1 ЗЕТ). Ако няма ембриони, се кандидатства за нова стимулация.

# 143
  • София
Една пункция само се покрива с една заповед и един ЗЕТ, те вадят повече яйцеклетки и зависи вече колко ще оцелеят до 5 ден, но обикновено няколко оцеляват. Можете да направите ПИД на всички, може и на този с най-добро качество само, вие си решавате. Следващите трансфери от тази пункция си ги плащаме сами. Ако не ви устройват (примерно са с ниско качество), можете да кандидатствате пак, което се води нов опит (имате право на 4), но пак ще ви стимулират и следва пункция. Може да има някоя общинска програма, която евентуално да поеме следващите трансфери, но за жители на София няма (има и изискване от колко време да се живее в съответния град).

Ние сме с четири замразени, съответно фондът ще ни поеме първия, но следващите три ще си платим сами. Дано имаме успех още на първия и не стигаме до следващите!

# 144
  • Русе
Благодаря  за бързите отговори, момичета.
Изясниха ми се нещата
Niya дано имате късмет от първия път.

# 145
Здравейте момичета.При тези стойности може ли да се прави пункция или зет.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 14:28 от Elena.P.

# 146
  • гр. София
Елена, ЕГН-то ви се чете!

Не става ясно кога , на кой ден са пускани изследванията с или без стимулация?!

# 147
Елена, ЕГН-то ви се чете!

Не става ясно кога , на кой ден са пускани изследванията с или без стимулация?!

На 13 ден без стимулация.Доки каза, че не може да правим пункция при този прогестерон,но утре съм на преглед за евентуален зет.

# 148
Здравейте, момичета! Тъй като ми се случи нещо поне за мен доста странно, бих искала да разбера дали някой се сблъсквал с подобен случай. Става въпрос за стойностите на хормоните, на естествен цикъл щяхме да правим инвитро, на 13-ти ден от цикъла с два фоликула 17 и 14 мм, стойностите на Е2-426, Лх 25, прогестерон 5. В същия ден бих цитротид и на следващия ден бях извикана на преглед. Фоликулите 20 и 15 мм. Хормоните Е2-186, лх-10 и прогестерон 1.6. Кенселирахме заради "лошите" резултати. Въпроса ми е на някой да се е случвало такова нещо, чак такава разлика в изследванията за има - няма 24 часа? Мислех да не е лабораторна грешка, но уви няма как да разбера.

# 149
И сега опитът провален ли се води? Да не би да е свързано с прием на храна, кофеинови напитки или алкохол? Не съм запозната, но най-неприятно е, че сте отменили пункцията доколкото разбирам? Какъв е успехът горе-долу на естествен цикъл? Все още не съм започнала с процедурата и не знам дали ще съм на естествен или на стимулация но сякаш искам на естествен да опитам, въпреки че знам, че не е толкова голяма успеваемостта.
Аз искам да попитам относно килограмите.. Как е като тегло 52-53 кг и височина 170 см? Изобщо не се смятам за толкова слаба, но все пак оказва ли влияние теглото на процедурите?

Общи условия

Активация на акаунт