Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 765
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, поредна изненада,  но не добра. Днес си пускахме изследвания за започване на инвитрото и на мен ми излезе положителен резултат за антитела за хепатит С. То вярно, че в последната година и нещо,  то не беше изследвания, хистероскопия,  цветна снимка, в последствие абразио заради мъртъв плод в края на 2мес.от бременност.  В четвъртък съм на друг тест някакъв пср за потвърждение , дали е минала инфекцията или не. Докторката каза, че също наблюдава такива фалшиво положителни резултати при изкарали ковид.  Аз не знам да съм го изкарала, но може и да съм без да съм разбрала. Много съм уплашена и незнам какво да мисля. Предполагам, че ако се окаже че все още имам тая инфекция,  ще трябва да се отложи инвитрото или просто да се отглеждат някакси отделно евентуални ембриони. При мъжа ми са отрицателни резултатите.
  Сблъсквали ли.сте се с нещо такова?
Здрасти Deina_2
Когато започнахме изследванията за инвитро се оказа, че аз съм с положителни антитела на хепатит Б обаче. Съпругът ми е с хроничен хепатит Б. Приложиха ИМСИ при оплождането, а след раждането на бебето в първите 24 часа му поставиха ваксина срещу хепатит Б. След това в 8 седмица. Мисля, че в 12 седмица или в 16 се бие още една ваксина и на годинката се изследва бебето дали е изградило антитела.
Да уточня, че инвитрото ни беше в Турция, а проследяването на бременността и раждането в Англия.
Надявам се при вас всичко да е наред и резултатите да покажат, че можете да продължите процедурата.
Успех!

Лошото е че при С няма васкина. Интересното е ,че досега нито в Плевен, нито в Русе (правихме 2 инсеминации) не са ни пускали за хепатит С. Имаме за сифилис, спин, хепатит Б.  Направо незнам какво да очаквам от теста, който предстои утре, за потвърждение, някакъв пср.  Мисля си дали 3те загуби в края на втори месец , не са заради това, а ни пускаха всичко друго, но не и това.

Радвам се, че детенцето ви е добре. Давате ми надежда.
Благодаря
На мен в Плевен ми пуснаха.Вие в коя клиника сте били?

# 166
  • Русе
Момичета, поредна изненада,  но не добра. Днес си пускахме изследвания за започване на инвитрото и на мен ми излезе положителен резултат за антитела за хепатит С. То вярно, че в последната година и нещо,  то не беше изследвания, хистероскопия,  цветна снимка, в последствие абразио заради мъртъв плод в края на 2мес.от бременност.  В четвъртък съм на друг тест някакъв пср за потвърждение , дали е минала инфекцията или не. Докторката каза, че също наблюдава такива фалшиво положителни резултати при изкарали ковид.  Аз не знам да съм го изкарала, но може и да съм без да съм разбрала. Много съм уплашена и незнам какво да мисля. Предполагам, че ако се окаже че все още имам тая инфекция,  ще трябва да се отложи инвитрото или просто да се отглеждат някакси отделно евентуални ембриони. При мъжа ми са отрицателни резултатите.
  Сблъсквали ли.сте се с нещо такова?
Здрасти Deina_2
Когато започнахме изследванията за инвитро се оказа, че аз съм с положителни антитела на хепатит Б обаче. Съпругът ми е с хроничен хепатит Б. Приложиха ИМСИ при оплождането, а след раждането на бебето в първите 24 часа му поставиха ваксина срещу хепатит Б. След това в 8 седмица. Мисля, че в 12 седмица или в 16 се бие още една ваксина и на годинката се изследва бебето дали е изградило антитела.
Да уточня, че инвитрото ни беше в Турция, а проследяването на бременността и раждането в Англия.
Надявам се при вас всичко да е наред и резултатите да покажат, че можете да продължите процедурата.
Успех!

Лошото е че при С няма васкина. Интересното е ,че досега нито в Плевен, нито в Русе (правихме 2 инсеминации) не са ни пускали за хепатит С. Имаме за сифилис, спин, хепатит Б.  Направо незнам какво да очаквам от теста, който предстои утре, за потвърждение, някакъв пср.  Мисля си дали 3те загуби в края на втори месец , не са заради това, а ни пускаха всичко друго, но не и това.

Радвам се, че детенцето ви е добре. Давате ми надежда.
Благодаря
На мен в Плевен ми пуснаха.Вие в коя клиника сте били?

В КИРМ при доц. Конова. Когато ходехме там все още не бяхме говорили за инвитро, а правихме изследвания, за да се намери причина за неуспехите ни.Намерих изследванията в огромната вече папка ,събрани резултати за 5 години , и там относто вирусни има хепатит Б, спин, сифилис.

# 167
Здравейте дами!
В подготовка за ЗЕТ съм.
Та в началото на август ми отмениха трансфера-висок прогестерон на 11 ден.
Цикъла ми дойде, бях на преглед на 2ри ден и днес на 9ти. Не ми взеха кръв за прогестерон.
Лекаря ме вика директно на 07.09 за изследване на прогестерон и преглед.
Не е ли много дълго времето без преглед и изследване на профестерон, та това е 16-ти ден.
Щом миналия път се покачи на 11-ти какво остава за 16-ти Ден.
При някой друг процедирали ли са по два различни начина и конкретно по втория и да е имал успех?
Благодаря предварително!❤️

# 168
Здравейте дами!
В подготовка за ЗЕТ съм.
Цикъла ми дойде, бях на преглед на 2ри ден и днес на 9ти. Не ми взеха кръв за прогестерон.
Не е ли много дълго времето без преглед и изследване на профестерон, та това е 16-ти ден.
При някой друг процедирали ли са по два различни начина и конкретно по втория и да е имал успех?
Благодаря предварително!❤
всеки различно процедира. На втори ден изследвания правих,днес вече на 6 ден пак ми взеха кръв и в неделя (10 ден)пак ще вземат кръв.После ще се разбере какво ще е.А вие пиете ли нещо за прогестерона?Аз в момента пия естрофем,защото пък естрадиола ми е нисък.

# 169
Здравейте дами!
В подготовка за ЗЕТ съм.
Благодаря предварително!❤
всеки различно процедира. На втори ден изследвания правих,днес вече на 6 ден пак ми взеха кръв и в неделя (10 ден)пак ще вземат кръв.После ще се разбере какво ще е.А вие пиете ли нещо за прогестерона?Аз в момента пия естрофем,защото пък естрадиола ми е нисък.
Само Естрофем пия- 3х1

# 170
Здравейте, имам един неуспешен опит при доктор, който се оказа, че се учи да прави трансфери и доста трудно минаваха трансферите, от една страна, защото доктора не видя на ехограф, че съм с обърната матка, но не знам дали няма и друга причина и преди нова процедура искам да ми направят пробен трансфер, за да видят дали, след като знаят, че съм с обърната матка, ще има проблем при вкарването на катетъра.
Има ли някоя с правен пробен трансфер?  Още избираме доктор, минали сме консултация при двама и единия иска да го направи с подготовка с медикаменти, както преди нормален трансфер, а другия казва, че ще бъде без медикаменти тъй като реално няма да вкарват ембриони.
Аз лично предпочитам без медикаменти, тъй като предишния "доктор" ме е предозирал и по време на стимулацията и преди първия трансфер.
Моля за съвет от тези, които са минали такава процедура.
Благодаря предварително!

# 171
Здравейте, аз съм с обърната матка и на досегашните ми два трансфера не съм имала никакви проблеми, нито са ми правили пробен.

# 172
Малко ми е странно какви са тия пробни трансфери,все пак не сме в училище или опитни мишки някой да си тренира пробно... Просто изберете лекар,който знае какво прави...

# 173
Малко ми е странно какви са тия пробни трансфери,все пак не сме в училище или опитни мишки някой да си тренира пробно... Просто изберете лекар,който знае какво прави...
Не е идеята някой да тренира. Идеята е да се види дали има крив канал или някаква пречка по пътя на катетъра.

# 174
Здравейте, на 33 години съм,  следя темата отскоро и пожелавам на всички ви успех по този труден път. Ние имаме вече едно чудо на 8 години, а отскоро започнахме и отново борбата за братче/сестриче Simple Smile За съжаление първия опит приключи   след пункцията, защото всички яйцеклетки се оказали некачествени и според биолозите това е причината за неуспешно делене. Чакам сега срещата с док. но междувременно искам да проуча на вас предписвали ли са ви добавки или нещо за подобряване на качеството на яйцеклетките, дали е имало добър ефект и изобщо ако нещо сте пробвал в тази посока ще ми бъде полезно.

# 175
Здравейте, на 33 години съм,  следя темата отскоро и пожелавам на всички ви успех по този труден път. Ние имаме вече едно чудо на 8 години, а отскоро започнахме и отново борбата за братче/сестриче Simple Smile За съжаление първия опит приключи   след пункцията, защото всички яйцеклетки се оказали некачествени и според биолозите това е причината за неуспешно делене. Чакам сега срещата с док. но междувременно искам да проуча на вас предписвали ли са ви добавки или нещо за подобряване на качеството на яйцеклетките, дали е имало добър ефект и изобщо ако нещо сте пробвал в тази посока ще ми бъде полезно.

Здравейте,
Бих могла да Ви препоръчам да прочетете книгата на Ребека Фет - Всичко започва с яйцето. Лично аз я намирам за изключително полезна, включително приложих някои от препоръките и съветите в нея.
Успех пожелавам! 🍀🍀🍀

# 176
И аз четох книгата, също я препоръчвам. Дава доста информация.
Момичета, аз искам да си допълня поста, скоро не бях се включвала. Виждам че има и нови сладурки. На всички желая възможно най-скоро да видите желания положителен тест. И честито на всички успяли!!! Надявам се, че си спомняте моята история, с ваша помощ успях да стигна до тук. Всички тук ми дадохте голяма подкрепа и помощ в борбата ни. Простете ми, че не писах по-рано(просто от суеверие, надявам се да ме разберете)Последно ви казах че имаме една годна яйцеклетка. Е тя се оплоди, а сега вече съм бременна. Благодаря на всички ви! Не съм ви забравила, винаги ще съм ви благодарна и ако мога дори със съвет ще помогна на всяка от нас, защото знам вече какво е да не виждаш изглед за положителен резултат.
Това което променихме накрая беше, че опитахме на естествен цикъл, бях започнала добавката Овабууст за жени, и спазих някои от съветите в книгата "Всичко започва от яйцето". И силно се надявах, просто вече друго не знаех какво мога да направя. Е сега пак не е лесно, защото пак треперят всичко да е наред до края... Надявам се да е така... После ще треперим за друго... Оставам в темата и стискам палци за всички!!! ❤️❤️❤️

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 23:44 от funn

# 177
И аз четох книгата, също я препоръчвам. Дава доста информация.
Момичета, аз искам да си допълня поста, скоро не бях се включвала. Виждам че има и нови сладурки. На всички желая възможно най-скоро да видите желания положителен тест. И честито на всички успяли!!! Надявам се, че си спомняте моята история, с ваша помощ успях да стигна до тук. Всички тук ми дадохте голяма подкрепа и помощ в борбата ни. Простете ми, че не писах по-рано(просто от суеверие, надявам се да ме разберете)Последно ви казах че имаме една годна яйцеклетка. Е тя се оплоди, а сега вече съм бременна. Благодаря на всички ви! Не съм ви забравила, винаги ще съм ви благодарна и ако мога дори със съвет ще помогна на всяка от нас, защото знам вече какво е да не виждаш изглед за положителен резултат.
Това което променихме накрая беше, че опитахме на естествен цикъл, бях започнала добавката Овабууст за жени, и спазих някои от съветите в книгата "Всичко започва от яйцето". И силно се надявах, просто вече друго не знаех какво мога да направя. Е сега пак не е лесно, защото пак треперят всичко да е наред до края... Надявам се да е така... После ще треперим за друго... Оставам в темата и стискам палци за всички!!! ❤❤❤
Честито Fun!❤❤❤
Моят син вече е на 4 месеца и още съм в темата, точно заради такива вдъхновяващи истории. Естествена бременност и асистирана такава нямат нищо общо. Изпитала съм ги и двете. С втората бременност чрез инвитро беше голям страх и притеснения. Всеки път когато си помислех и помечтаех за бъдещето с бебо все си казвах “Ох, дано всичко е наред”. Сякаш не можех да се зарадвам с цяло сърце! Положителното беше, че от тревоги как ще минат тези месеци не се тревожех за самото раждане 😅
Успех, момичета!
Не се предавайте!
Всичко си заслужава!
🍀🍀🍀

# 178
Момичета не съм писала отдавна... Бях си дала почивка лятото уж да позабравя за неуспехите...и сега ми предстои нов опит на Зет.
Не знам въпроса ми дали е в правилната тема..
Получи ми се инфекция на кътен зъб и се оказа, че нервите на два зъба не са изкарани докрай ще ми предстои ходене при ендодонт( да се изчистят добре) и ме е страх да почна опит с трансфера.

# 179
Аз първо бих оправила проблема със зъбите и след това да действам.
Момичета не съм писала отдавна... Бях си дала почивка лятото уж да позабравя за неуспехите...и сега ми предстои нов опит на Зет.
Не знам въпроса ми дали е в правилната тема..
Получи ми се инфекция на кътен зъб и се оказа, че нервите на два зъба не са изкарани докрай ще ми предстои ходене при ендодонт( да се изчистят добре) и ме е страх да почна опит с трансфера.

Общи условия

Активация на акаунт