Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 676
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Сега си погледнах - моят естрадиол, в този период (9 ден) в същите мерни единици е бил 1600. Извадихме 15 зрели яйцеклетки. Ако си спомням правилно, една зряла яйцеклетка е между 300 и 400, поне по спомен.. това е в момента на пункция. Миже би ще нарастне, за съжаление не намирам по-ранните резултати.
На 3 ден от цикъла е бил 28

# 646
Моят естрадиол на 9ти ден беше около 600 единици. Имах 6 яйцеклетки.

# 647
Не знам кой е лекрят ви, но според мен е длъжен да ви дава разяснения на разултатите. Поне така беше в моята клиника.

# 648
Включвам се с надежда да успокоя момичето, знам че когато фоликулите са още малки не отделят много естрадиол, примерно под 12мм. Може изведнъж да се вдигне, щом са видели повече фоликули. Пожелавам успех 🤞🤞🤞

# 649
Здравейте!
Вчера започна моята първа стимулация по къс протокол-засега 5 дни на инжекции Мериоферт 150 IU х 2 ампули наведнъж (общо 300 IU). Някой друг да е имал такава стимулация и как я понесохте?
С неизяснен фертилитет сме, единственият установен проблем при мен е нисък АМХ-при последното изследване 0.47 ng/ml. С 4 неуспешни инсеминации.

# 650
Включвам се с надежда да успокоя момичето, знам че когато фоликулите са още малки не отделят много естрадиол, примерно под 12мм. Може изведнъж да се вдигне, щом са видели повече фоликули. Пожелавам успех 🤞🤞🤞
Благодаря ти много
Докторката каза ,че още са 11мм .

# 651
В петък ми беше пункцията на 2 фоликула имаше 2 яйцеклетки една от които незряла.Вчера ми се обадиха,че едничката коята остана не дава признаци на оплождане.Казаха ми че ще я задържат за още 24часа но аз май не се надявам на чудо.Вие как мислите въобще има ли шанс.

# 652
Изчакайте, може и да се оплоди. На каква възраст сте и по какъв протокол, че имате само 2 яйцеклетки?с ИЯР ли сте?

# 653
Момичета, здравейте!
На 20 октомври имах пункция, имах и цикъл в началото на ноември (малко по-дълъг от обикновено), но все още имам тежест ниско в корема и яйчниците още са чувствителни. Коремът ми е подут, все още се боря със запек, въобще картинката е пълна. Някоя от имала ли е подобен опит и как сте се справили?
По време на стимулацията (дълъг протокол, високи дози) бях непоносима, като триглав змей! Ламята Спаска ряпа да яде! Имах симптоми на хиперстимулация след пункцията.
Сега започвам и втори цикъл стимулация и съм доста объркана. Самият факт, че не мога да спортувам (изобщо!) и не мога да вдигам каквото и да било, ме побърква - малко да кривна и веднага започват болки, задъхване, коремът се подува и просто трябва да си легна...
Знам колко сте вещи и ще съм благодарна да споделите опит.

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 16:07 от Tsvetiful

# 654
Момичета, здравейте!
На 20 октомври имах пункция, имах и цикъл в началото на ноември (малко по-дълъг от обикновено), но все още имам тежест ниско в корема и яйчниците още са чувствителни. Коремът ми е подут, все още се боря със запек, въобще картинката е пълна. Някоя от имала ли е подобен опит и как сте се справили?
По време на стимулацията (дълъг протокол, високи дози) бях непоносима, като триглав змей! Ламята Спаска ряпа да яде! Имах симптоми на хиперстимулация след пункцията.
Сега започвам и втори цикъл стимулация и съм доста объркана. Самият факт, че не мога да спортувам (изобщо!) и не мога да вдигам каквото и да било, ме побърква - малко да кривна и веднага започват болки, задъхване, коремът се подува и просто трябва да си легна...
Знам колко сте вещи и ще съм благодарна да споделите опит.
Започвате втора стимулация по-малко от месец от предишната и с видимо хиперстимулация? На какво се дължи това решение? Ако вие самата не се чувствате добре говорете с лекаря и да прескочите.
Аз също бях с хиперстимулация. Изписаха ми дуфалак за запека. Лекарят направо ми се накара, че съм чакала много време и ходенето до тоалетната е много важно за възстановяването. Така че вземете мерки.

# 655
@Misha_ благодаря Ви за отговора!
Док казва, че всичко е наред. Затова исках да разбера как е при други момичета в същото положение. За запека пия фибри, също по негово предписание. Сега започвам с прогестерон за 12 дни и със следващия цикъл започвам реалната стимулация, с подобен протокол на първия - Мериоферт 225 + Фостимон 225, Зомактон, Cetrotide, а тригъра Гонаси ще го съчетаят с нещо друго, защото дозата ми дойде в повече миналия месец.

# 656
Не съм лекар, но трябва да минат поне 3 месеца за започване на нова стимулация. Поне аз така знам. Аз не бих се съгласила. Скоро ми предстои стимулация по дълъг протокол и много се тревожа и се чудя дали да не настоявам за къс.

# 657
Не съм лекар, но трябва да минат поне 3 месеца за започване на нова стимулация. Поне аз така знам. Аз не бих се съгласила. Скоро ми предстои стимулация по дълъг протокол и много се тревожа и се чудя дали да не настоявам за къс.

Това не е вярно. В много случаи се започва нова стимулация още на следващия месец и се вадят повече яйцеклетки.
Вече в случай на хиперстимулация е хубаво да се изчака,но няма универсално правило.
А на теб бих препоръчала да слушаш лекарите. Все пак те са учили толкова години и знаят кое е по-добре за твоя организъм.

# 658
Дългият протокол беше най-хубавото нещо, което ми се случи след два опита по къс. Не случайно се води златен. Не се тревожете излишно Simple Smile

# 659
Момичета, има ли сред вас някой , който е провел физиотерапия и иглотерапия и е имал увеличен брой на антралните фоликули в резултат на процедурите.

Благодаря на всички момичета, които имат информация.

Общи условия

Активация на акаунт