Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 29 959
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Ужас, а аз се оплаквам че в Габрово ми е горещо... направо съм си добре тук, денем е над 30 но снощи падна и под 20 даже, а рано сутринта е било към 17 градуса. Не че ме грее докато спя ама все пак, не е същото.
Освен липса да има на нещо дето да търсиш с какво да я компенсираш, знам ли...
Не че и на мен не ми се е случвало да ми се прияде още нещо след вечеря, ама аз обикновено даже и не знам какво е това нещо Grinning Та се повъртя, повъртя, тегля една майна (на себе си че съм шматка), пък си сипя една студена вода или си направя билков чай според сезона. Но да кажем че за тия над 4 години съм свикнала че като се наям и съм приключила с храненето и повече не мога и не искам да се занимавам. Преди това си угаждах на устата щото си казвах че то щом ми се яде явно имам нужда... друг път имам нужда, ей така станах близо сто кила тогава. Колкото по-често ям, толкова по-често пак ми се прияжда, това само прекъсване с инат го оправя че да си вляза пак в релси. Лятно време с таратор съм си го правила тоя номер също, то нали воднисто и само влиза в жегата и много освежава. До тук добре ама ако мушвам по някой таратор и между храненията, после отивам да се озъртам в кухнята. Вярно че рядко наистина ще взема нещо като ида там, но и не е комфортно така.

# 106
Да, гадно е, ставаш някакъв роб на стомаха, все едно цялото ти ежедневие се върти около това да си мушнеш нещо в устата. Голяма част от качените кг са изкуствено поддържани с това постоянно гризкане по 1, по 2 неща между храненията, ама така по 10 пъти на ден, всеки ден, и накрая проблемът хронифицира. natka, аз съм от Търново, и досега изнемогвам, като ходим при родителите ми, особено лятото, обаче е несравнимо с Пловдив. Аз не знам тия хора там как оцеляват, сериозно, медал за храброст трябва да им дадат.
Невена, аз на всичкото отгоре съм такъв генотип, че трупам мускули много. Всичките ендо и АГ, през които минах покрай търсене на диагноза, бяха категорични, че в залата не трябва да стъпвам, освен за бягане на пътека или велоергометър, и че трябва да правя каланетика и обща гимнастика + кардио и нищо, ама нищо силово. Т.е. обратно на философията на всички треньори, с които съм работила, и на моите желания и предпочитания. Единственото кардио, което обичам и мога да понеса, е танцуването.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 15:17 от Melusine

# 107
......... обаче е несравнимо с Пловдив. Аз ме знам тия хора там как оцеляват, сериозно, медал за храброст трябва да им дадат.
Баш така си е. Вчера ми се наложи да изляза следобяд за 15 минути, термометъра показваше 42, в колата както я беше напекло 48. За 15 минути щях да припадна, честно. А аз и сега откакто пия тези хапчета за сърцебиенето, гледам много да се пазя от жегите, че става страшно.
А за храненето ми е странно как успявам да устискам цял ден, обядвам към 13,30-14,00ч, нямам междинни закуски. Сутрин не ям, пия само 1 кафе с готварска сметана /да не е мляко/ и вечер като се прибера в нас, очните ябълки ми  се умножават х8. И като тръгна да си правя нещо вкусно, отиде коня у ряката...
Отде дойде този вълчи апетит, идея нямам.

# 108
Голям късмет, че бях в Пловдив точно до преди жегите и така успях да навъртя пеша из града над 200 км за 45 дена. Сега щеше да е невъзможно, а трябваше да се плаща за прегрешенията като тестени, боза и сладолед.

# 109
sharpy, имах гадже в Пловдив, цяло едно лято и есента след него живеех между София и Пловдив, не искам да си спомням, хем тогава бях млада и слаба. Много добре те разбирам.

# 110
Оооооох, обожавам Пловдив, най-прекрасният град в България!❤

# 111
От там съм и аз, но се омъжих другаде.. така съм отвикнала от жегите там, че направо лятото не ми се ходи.. това в 1 през нощта да е 31 градуса и да пише, че се усеща 32..А в 19 часа да е 43.. На мъжа ми родителите - от Гоце Делчев, там същата история и там избягваме ходенето лятно време.

Велико Търново го обожаваме. Много любим наш град, Габрово също. Имаме познати в Левски и обичаме да ходим по онзи край на България.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 16:16 от Jupiter sea

# 112
От там съм и аз, но се омъжих другаде.. така съм отвикнала от жегите там, че направо лятото не ми се ходи.. това в 1 през нощта да е 31 градуса и да пише, че се усеща 32..А в 19 часа да е 43.. На мъжа ми родителите - от Гоце Делчев, там същата история и там избягваме ходенето лятно време.

Велико Търново го обожаваме. Много любим наш град, Габрово също. Имаме познати в Левски и обичаме да ходим по онзи край на България.

Олееее, леля живее във Велико Търново / също обичан от мен град/, там жегата също е страшна! Преди няколко дни се чухме с леля към 17:00 часа, беше “умряла” от жега.

# 113
Пиша, че избягваме да ходим, но над 1 месец бяхме там скоро, а сега идната седмица пак отиваме точно в жегите😀

Я кажете за сладоледа нещо.. Позволявате ли си някакви? Изобщо има ли не толкова сладки? Аз скоро хапнах диня, т.е. опитах се да хапна, ама ми дойде в повече сладостта.. дори едно парче не успях да изям.

Разглеждам из аптеките онлайн за добавки и на какво попаднах - тест за витамин Де. Викам си: "Бре! Какво ли няма вече.."

# 114
Я кажете за сладоледа нещо.. Позволявате ли си някакви? Изобщо има ли не толкова сладки? Аз скоро хапнах диня, т.е. опитах се да хапна, ама ми дойде в повече сладостта.. дори едно парче не успях да изям.
Сладолед е силно казано. Любимото ми в Пловдив това лято беше сорбе малина + касис. Не е никак сладко, дори доста киселее, а пък плодовото съдържание на полезни неща е голямо.
Ядох и диня, но при мен ИР е отдавна овладяна и не ми пречи много шокова захар от време на време, която компенсирам с повече движение и глюкомера остава доволен от резултата.

# 115
Сладолед е силно казано. Любимото ми в Пловдив това лято беше сорбе малина + касис. Не е никак сладко, дори доста киселее, а пък плодовото съдържание на полезни неща е голямо.
Ядох и диня, но при мен ИР е отдавна овладяна и не ми пречи много шокова захар от време на време, която компенсирам с повече движение и глюкомера остава доволен от резултата.

Колко тежка беше при вас ИР и как я овладяхте?

# 116
  • Paris, France
Ненавиждам жега и студ. В България не съм си ходила от 2016г и се надявам да не ми се налага да си ходя лятото или зимата. Като дете прекарвах част от летните ваканции в Стара Загора. Подобен ад има само в сахарска Африка и още няколко места. А, и в Хасково. Вече и тук имаме дни с температура над 40°С, но е рядко. В момента е 28°С, като нощем е 16 или 17. Преди 2 седмици имахме 38° и нощем не падаше под 24.

Нормално е в жегата да ни се яде повече, защото базовият метаболизъм се вдига и сърцето трябва да изпомпва повече кръв за да се потим и потта да ни охлажда. В жега се горят повече мазнини, в студ повече ВХ. Ми, яжте! Аз забелязах, че лятото и в края на зимата влизам по-лесно в кетоза и есента и пролетта отслабвам по-лесно. Затова и зимата и лятото и не опитвам 🥳.

Потенето вади сол, натрий и пиенето на много повече вода без соли влошава положението за някои хора. При липса на магнезий може да го подобри.

Нужен е и повече цинк, защото недостиг на цинк влошава топлорегулацията.

Тук е обяснено:

https://www.acefitness.org/resources/everyone/blog/1061/do-i-bur … 20near%20freezing.

sharpy, не са много 2 кила, а може да е задържане на вода. Може и да си се приспособила към новите, ниски калории. Повечко ядене някои дни, заедно с много движение много помагат, защото вдигат обмяната на вещества.

Като искам да отслабна винаги закусвам, дори и да не съм гладна и гледам да ям рано. Тогава вечер не ми се яде.

Гладни сте, яжте!

Само си следете pH на урина, защото киселият организъм сваля лептин, увеличава ИР, почва да губи мускул, качва кортизол и спира да слабее и влиза в starvation mode.  Ph над 6.6 целите, идеално 7. Това проучване е шедьовър:

https://www.acefitness.org/resources/everyone/blog/1061/do-i-bur … 20near%20freezing.

# 117
Мярках нещо за тия тестове май в темата за витамин Д, по време на някоя от първите вълни ковид беше и сигурно е било хит когато никой не искаше да ходи в лаборатория ако може да си го спести. То в лаборатория е 20лв изследването му, а в пакет с нещо друго излиза и по-малко, та сега не си струва според мен. Пак хубаво че го има де.

Сладолед ядох миналия ден, 1-2 пъти в годината си вземам от определено място само, имат някакъв (с вкус на) йогурт и е със замразени цели ягодки, малинки и не помня какво още. Киселичък е леко на вкус, затова го харесвам. И като за две шепи годишно не искам да знам какво има в него, честно казано Joy
Естествено, после ми беше сладко в устата сума време и се убих да пия вода, ама то се очакваше. По специален повод беше почерпката, затворих си очите, сигурно това ще ми е сладоледът за тая година.

# 118
Здравейте любима група....не мога да ви насмогна и накрая се отказах...не съм чела последните постове.....
Нямам много време ...все сме насам-натам Simple Smile
При мен всичко е 6....продължавам си по същият начин...вече толкова много свикнах с хранителния режим, че все едно цял живот съм се хранила така Simple Smile Единствено фитнеса съм зарязала, от 1 месец не съм тренирала и много ме е яд, ама имам ужасно много работа в салона , и все позахождаме извън града..та не остава време, но скоро ще се върна и там Simple Smile Кг си ми стоят твърдо на 60, не съм мърдала ни нагоре ни надолу..../то аз толкова съм си била цял живот де/
От днес подхванах да пия вит Б6-активната форма- да видим дали ще има резултат...с КЗ грижи нямам, ама и не се меря вече особено....няколкото пъти когато се засичах "за всеки случай" все беше в норми Simple Smile Пия Еутирокс-а от 3 седмици...не забелязвам ниакка разлика, не знам дали ми действа...има още време де...като пусна после ЩХ-ще си покаже.......
Лошото е че засякох ММ няколко пъти с КЗ 6.2.......направо имам чувството че като пандемия стана с тая КЗ.....той не се е стреснал особено, ама го наблюдавам и малко по малко му режа ВХ хихихиихи. Той не прекалява с тях , но ракия смуче и мисля че от там идва най-много всичко....

Имам доста да ви разказвам за докторката при която водих малката на преглед в Добрич по повод ИР/преди няколко дена/.....ама сега нямам време....ще пиша пак ......пускам ви едно инфо на което попаднах и знам, че ще се хареса на всички тук, само не съм го разглеждала подробно и не знам до колко е правдоподобно.....Невена да каже Simple Smile)))))
http://www.zaveshtavamvizdrave.com/2014/01/savmestimost-na-vitam … yRtL6biuE&m=1

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 17:08 от Азара

# 119
Скрит текст:
Може ли пак малко да се върнем на сърцебиенето след ядене, какъв е механизмът, има ли връзка с доспиване след ядене? Панкреасът ли се претоварва да бълва инсулин, до мозъка ли не достига енергив? Затова ли е рязкото доспиване след явно неправилна храна? Аз след един лекуван хеликобактер, вече се чудя дали не става дума за хранителни непоносимости, сега пак такива неща. Бях взела например онзи ден пребиотик фибри при нови признаци за подуване, плюс едни аминокиселини за енергия, и едни зелеви салати съм почнала със задушени зеленчуци и риба, че редовно задремвам на обяд. Тази сутрин се будя, бодра бодра, с поолекнал стомах, само че толкова празен, че нямах сили да се напъна (а с извинение, след себе си оставям светло сиви каши, което никак не е ок); изведнъж като огладнях като вълк - не ми стига както друг път смутито с горски плодове и кокосово мляко, ми като набарах две хлебчета с масло и две варени яйца, и смутито. Сега хем зверски ми се доспа след тази закуска, хем червата продължават да къркорят… а друг път може и да не закуся озобщо, лигавя се до обяд с кафето и направо обядвам. И от хляб се бях отучила, а сега как го нападам, много омагьосан кръг…

В предната тема Невена беше писала следното :

Цитат на: BFF_ в пт, 22 юли 2022, 09:37
Мен ме интересува - от какво се получава това сърцебиене след хранене, понякога и аз имам. Пия магнезий от време на време, но сол нигари - не. От висока КЗ ли е или висок инсулин? Или неподходяща храна?

Цитат на Невена: Получава се от това, че след нахранване няма достатъчно магнезий за черен дроб и черният дроб дърпа от кръвта. Моментното падане на магнезий, който отпуска кръвоносните съдове води до рязкото им свиване. Това не се случва при достатъчно клетъчен магнезий. Само добавяне на магнезий намалява ИР с над 40%. Един от механизмите на действие на Метформиновите препарати е закарването на повече магнезий към черен дроб. Само дето така го изчерпват с времето, а и изчерпват Б12. Добавка на магнезий е по-ефективна от Метформин във всякакъв план. Инсулинът също свива съдовете и ги втвърдява.

Да, Невена така е.. знам за какво говориш аз съм родена в Хасково и знам за какво става въпрос Wink Yellow Heart

Здравей Азара! Hug
На колко е дъщеричката ти? Ще чакам с интерес да споделиш инфото, моята дъщеря е на 6г и е с ИР, само леко да кривне с яденето и веднага качва, понякога ми е мн трудно да измислям вкусни и същевременно режимни ястия за нея.  А като каже '' това много го обичам, но няма да го ям, защото ще стана дебела''' и направо ми се доплаква.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 16:49 от diabetes

Общи условия

Активация на акаунт