Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 102
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
Е, разстройство, много важно.
Такива неща ги приемам като изчистване.
Организма има нужда.
Но ако искаш може да купиш някакви пробиотици.

Аз днес съм на фаст пак, вечерен.
Вчера също бях, но препуших, че имах много емоционален разговор с близък.
Много мразя така.
Ще трябва корекция на лошите навици да правя.

# 466
Tайс, дали е добре да ядеш риба с разстройство?🤔
Аз се хиля от ухо до ухо...малко неща са готови, но...феритин 82,75 мисля, че видях!🤩 На 29.04. е бил около 39, имах и 2-3 седмици почивка от Сорбифер. Не очаквах чак такава стойност да видя!😊
Скрит текст:
В лабораторията ми бяха объркали една цифра от ЕГН-то...гледам картончето за резултатите и се чудя аз коя е тази Веселина, защото не съм аз...Викам си, ок, сигурно е името на лаборантката! Отварям и онлайн резултатите- и там цъфва тази Веселина!🤣😆😂 Добре че още бях близо до лабораторията, че не е близо до нас...   

# 467
Пф...засега са готови 2 показателя на ЩЖ и хич не ме кефят (това тъпо ТСХ пак е над 3!!!, то и при Т4 към горната граница пак не щеше да падне под 2...🤬)...Ясно защо се мъча като грешен дявол и пак с огромен зор свалям кг!😤😡😠 Не е честно пък...

# 468
Долче, това за феритина явно е отлично ?
Ако е така, браво на теб, ама ти си си много стриктна, без да бучиш.
Чакаме всичкото.

Ти ако мислиш , че мм ще донесе риба...🤣.
Няма кой да ги чисти рибетата, ако хване, ги раздава на други хора, дето си ги чистят после. Ние и двамата сме мързели. От неговото хоби , когато ще имаме гости, отива на платено, хваща, плаща, чистят му я, транжират и така влиза у нас.

# 469
Пф...засега са готови 2 показателя на ЩЖ и хич не ме кефят (това тъпо ТСХ пак е над 3!!!, то и при Т4 към горната граница пак не щеше да падне под 2...🤬)...Ясно защо се мъча като грешен дявол и пак с огромен зор свалям кг!😤😡😠 Не е честно пък...
Аз се изумих на промяната на стойностите на TSH за 12 дни. Като отбелязвам, че нищо не съм променяла нито в хранене,  нито в добавки, в нищо. Това възможно ли е ??

# 470
  • София
tays, за затягане може йод в половин чаша вода, но колко капки бяха...
Имодиум, лопедиум, стоперан....все една активна съставка

# 471
tays, за затягане може йод в половин чаша вода, но колко капки бяха...
Имодиум, лопедиум, стоперан....все една активна съставка
Мерси, засега държа фронта, само оцет пих две лъжици.
Силно се надявам това да е очистителен процес от гадните гъби 😀
Нали по препоръка на Невена готвя в мултикукъра всичко вече повече от седмица.
Аз съм си оптимист по душа.
И да дойде зло, може да е за добро.

От щитовидни нищо не разбирам. Моето ТСх е 1, 5, питах джипката, тя вика идеални. Ми....
Ще пускам аз целия пакет на своя глава, но едно по едно.

# 472
То и моето ТСХ винаги е било от 1.2 до 1.7 златната среда. Последния път като пусках витамини и хормони и бам доста под нормата. Викам ай край, базедова болест. Ендокринолога ми даде направление и каза искам да го пуснеш след 10 дни пак и хоп - 3. Как става тая работа, идея нямам. Тъпото е, че и 3 не е ок. Трябва да съм си в златната среда.

# 473
Аз се изумих на промяната на стойностите на TSH за 12 дни. Като отбелязвам, че нищо не съм променяла нито в хранене,  нито в добавки, в нищо. Това възможно ли е ??

Ха, интересно.
Може и лабораторна грешка. Такова ниско тсх като първото не бях виждала.
Веднъж и при мен имаше проблем, ендото се усъмни и ме прати след 2 дни на повторно тестване, всичко беше ок.
А чувстваш ли се различно?

# 474
  • Paris, France
Писах в модераторската тема. Ако някой друг иска, нека да пише и той!

https://bg-mam.ma/p/840351/45163390

Тъкмо имам допълнителен стимул аз, защото за тези неща и баба знае, че а най- добре пълен глад .

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Аз гладувам днес, но снощи се събудих през нощта със зверски глад за сладко и ометох половин шоколад. Не ми се е случвало от години. Днес вода със сол 🌞.

Може нещо чревната флора да се бунтува от промяната. Да свиква!

Е, щом понасяш оцет, екстра. Вече можеш да го пиеш преди сън и така захаринка, дето вика Азара, да е в прилично състояние през нощта и сутрин. 

Ох, как ми се яде цаца с бира. Ама няма.

dolce, виж добавките за обръщане на Т4 в Т3. Може нещо да ти липсва, де да знам. Другото са перманентно ниски калории, липса на движение, ей такива. Прави ми впечатление, че до вечерята ядеш основно млечни и ядки. Не, че е зле, де.

# 475
dolce miele,  виж как са ти объркали името , като нищо и резултатите може ... не се отчайвай... или както казваше един познат  не се ''очайвай''...въпреки ,че от чайче няма страшно...горе главата! Flowers Hibiscus

# 476
Мои са си резултатите🙃, само името беше объркано (заради една погрешна цифра в ЕГН-то). Оправихме го. Тя другата жена просто е била в базата с данни, едва ли е правила днес изследвания.😃 А и аз имах и ваучер от Грабо, та не са объркани изследванията.
Резултатите от ЩЖ от септември 2021 г (с по-ниска доза хормон, ТСХ и Т4 са били по-приемливи, Т3 се е закотвило на около 2,700 и там си стои...Тотално разбъзикани железни показатели и ПКК съм имала тогава😆 Глюкозата ми беше (както винаги при изследвания в лаборатория🙂) след лош, почти никакъв сън, а тогава помня и, че чаках с маска доста в тесния коридор на лабораторията и даже ми прилоша от глад- но КЗ на гладно не ми пада като на нормалните хора...😅

Това са изследванията от днес...КЗ е след 2 часа сън (не знам защо все заспивам трудно преди изследванията). Снощи, час след вечеря с резен филе и 2 корнишона, разходка и приятни упражнения на един уред за крака, КЗ беше 5,9...Няма начин да се гътна от хипогликемия...😝 Ама сутрешните ми стойности са си често най-високите за деня, вече спрях да се изненадвам. Глюкомерът измери от пръста 6,2 или 6,3 (измих си ръцете в лабораторията преди това, та считам измереното за достоверно)- казаха ми направо да боцкам от пръст, не разбрах как на вас ви дават капка кръв от вената за глюкомера, но глюкомерите все пак не са за измервания от вена, та се боднах...ТСХ е нагоре сега, Т4 е по-нисък, а съм на по-висока доза и уж е лято...За антителата могат да ми завиждат в темата за Хашимото...Никога не съм имала ТСХ над нормата- и все пак "само" с хипофункция и при стойност над 3 при мен става ужасно...Триглицеридите пак не са под 1! За малко, но...😅

Джерами, нали няма такова нещо като твърде ниски антитела?🙃 Защото тези с долна граница под 5 и друг път са ми били под 5...
Тайс, да, феритин 82,75 е екстра (мислех, че няма да го видя още сега). Първата ми по-голяма мечта беше да го вдигна поне до 70. И после до 100. Може би ще намаля малко дозата Сорбифер...
Невена, сякаш вътрешният ми "термостат" е зациклил на Т3 около 2,700 и не ще да помръдне надолу и с грам...Отвратително е. А последните две седмици още повече не се застоявам- освен ходенето, почти всеки ден ходя и на едни спортни уреди. Приятни тренировки, на по-трудния уред се качвам за по-кратко, после пак на другия. Искам да си нося хубавите дрехи, да не изглеждам така все едно по цял ден ям боклуци...много е смазващо и за психиката...Депресирах се малко с тези щитовидни резултати...😫

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 22:44 от dolce miele

# 477
  • Paris, France
dolce, TSH 3 не е супер висок. Добре, не е идеален, но не е зле, а и е горещо и може да си обезводнена. Като искаш ниски триглицериди, махни сметаните и другите млечни боклуци и яж омега 3, ама точно 1:1 за омега 6 и 1:10 за наситени.

Пробвай да си обърнеш цикъла и да ядеш в първата половина на деня! Ти ядеш основно следобед и вечер и доста малко. Тоя резен филе звучи като покачване между хранения. Като не спиш нощем и не ядеш сутрин, денонощният хормонален цикъл се обръща и КЗ се вдига сутрин за да можеш да станеш от леглото. Това филе какво е?

КЗ ти е прекалено висока за кето режим. Не е като на Елора или моята.

1. не ядеш достатъчно протеин.

2. Не си намалила достатъчно млечните и ВХ.

3. Ядеш вечер и недостатъчно.

Я вземи да ядеш! Ама наистина да ядеш и често. Поне през ден.

В момента нищо не правиш с такава КЗ.

На мене резултатите ми приличат на резултати на човек с обърнат денонощен цикъл. 

МинаРу, моя пост, а след мене е писала Елора. Който иска, да пише!

https://bg-mam.ma/p/840351/45163390

# 478
dolce, TSH 3 не е супер висок. Добре, не е идеален, но не е зле, а и е горещо и може да си обезводнена.
Пробвай да си обърнеш цикъла и да ядеш в първата половина на деня! Ти ядеш основно следобед и вечер и доста малко. Тоя резен филе звучи като покачване между хранения. Като не спиш нощем и не ядеш сутрин, денонощният хормонален цикъл се обръща и КЗ се вдига сутрин за да можеш да станеш от леглото. Това филе какво е?

1. не ядеш достатъчно протеин.

2. Не си намалила достатъчно млечните и ВХ.

3. Ядеш вечер и недостатъчно.

Я вземи да ядеш! Ама наистина да ядеш и често. Поне през ден.
Не съм обезводнена (така мисля), пия по много вода.
ТСХ 3 не е супер висок, ама като е съчетан с такъв Т3 и става много зле при мен...😐
Триглицеридите не ги считам чак за високи- ако така е прозвучало- все пак са едва с ,03 над единицата.🙂 Могат да са високи при хипофункция, ИР и още други. Снощи попаднах на нещо любопитно за холестеролите- LDL всъщност бил тип А и Б, което в изследванията излизало като LDL. Обаче един от двата всъщност не бил чак толкова лош, а помагал даже, но в изследванията излизат общо като LDL (не съм се притеснила за моите холестероли- пиша го, защото може да е полезно на друг).
Филето е чисто свинско филе, парче без видими тлъстини, постно (така да се каже), сушено от мен във фрайъра на 70 градуса.
Болднатото не знам как да го разбирам?🙃 Редакторът или имаш предвид нещо друго?🤔🙂
Разхождам се след вечеря често в този сезон, струва ми се нормално. И през деня излизам, но ми е невъзможно да правя същите неща ежедневно в жегите (примерно, при спортните уреди няма никаква, ама никаква сянка, металът се нагорещява доста), не е особено приятно за разходки в горещите часове и др...
Да, може да не закусвам често, обаче не е съвсем вярно, че започвам да ям едва следобед. Има и такива дни, но не е всекидневно.
По точки 1, 2 и 3- имала съм и периоди без млечни, изпробвала съм многократно и различни схеми и количества на хранене, променяла съм едно или друго, изчислявала съм протеин също- но при такова ТСХ, съчетано с такъв Т3...всичко става като да вървя срещу течението. Много бавно и трудно. 2020 г с още по-нисък Т3 и ТСХ 4,160 пълнеех дори от 2 зелени чушки и едно кафе дневно...КЗ тогава се смъкваше сутрин до под 5 само след 2-3 дни фаст, после 2 пъти седмично по 36 часа+ един път седмично 48 часа...Само така виждам редовно сутрешна стойност под 5. Ама има моменти, когато лудвам, ако спазвам дългосрочно тази схема.😄 Да добавя, че дори и с метформин нямаше кой знае какъв ефект конкретно върху сутрешната стойност, независимо че всички други стойности през деня (и с, и без метформин) бяха супер...
С яденето "по повече" е малко трудно. Имам добър апетит, обаче има моменти в които имам чувството, че ще се пръсна, ако хапна повече (не че нещо, ама това "пръскащото" усещане- така съм си го кръстила- си го имам при такива ТСХ и ТЗ)...Мога да имам две, дори три не твърде обилни хранения (макар да не мога да се определя като особено гладна или приритваща между тях, един вид хранене по задължение), но две обилни хранения на ден ми идват в повече...
Накратко, точки 1, 2 и 3 нямат никакво значение, когато ТСХ и Т3 са ми оптимални.🙂  Това, което ям примерно през последния месец, количествата, движението щеше да е довело до минимум 5-6 кг по-малко на кантара...Усетих, че става нещо (само се опасявах, че ТСХ може да е твърде ниско, а Т3 и Т4 да са наднормени едва ли не, затова ми беше странно, че става така с кг). Не знам, може би и с ниацина прецаках нещо, явно ми е дошъл в повече в някакъв момент...Аз рядко си позволявам да се оплаквам, че съм депресирана, но в даден момент започва да натежава доста усилията ми (почти) да не се отплащат с резултат...При оптимални щитовидни тези неща ми се случват с лекота, сега всичко става с кански мъки. Ами, не ми е ок така, та исках просто да си помрънкам...😃
Полови хормони никога не съм изследвала, не знам дали и там не се е разбъркало нещо...Знам ли вече...🤔🤔

Последна редакция: пт, 12 авг 2022, 23:49 от dolce miele

# 479
  • Столичанин ама не в повече :D

Възможно е. Simple Smile
Мои са си резултатите🙃, само името беше объркано (заради една погрешна цифра в ЕГН-то). Оправихме го. Тя другата жена просто е била в базата с данни, едва ли е правила днес изследвания.😃 А и аз имах и ваучер от Грабо, та не са объркани изследванията.
Резултатите от ЩЖ от септември 2021 г (с по-ниска доза хормон, ТСХ и Т4 са били по-приемливи, Т3 се е закотвило на около 2,700 и там си стои...Тотално разбъзикани железни показатели и ПКК съм имала тогава😆 Глюкозата ми беше (както винаги при изследвания в лаборатория🙂) след лош, почти никакъв сън, а тогава помня и, че чаках с маска доста в тесния коридор на лабораторията и даже ми прилоша от глад- но КЗ на гладно не ми пада като на нормалните хора...😅

Това са изследванията от днес...КЗ е след 2 часа сън (не знам защо все заспивам трудно преди изследванията). Снощи, час след вечеря с резен филе и 2 корнишона, разходка и приятни упражнения на един уред за крака, КЗ беше 5,9...Няма начин да се гътна от хипогликемия...😝 Ама сутрешните ми стойности са си често най-високите за деня, вече спрях да се изненадвам. Глюкомерът измери от пръста 6,2 или 6,3 (измих си ръцете в лабораторията преди това, та считам измереното за достоверно)- казаха ми направо да боцкам от пръст, не разбрах как на вас ви дават капка кръв от вената за глюкомера, но глюкомерите все пак не са за измервания от вена, та се боднах...ТСХ е нагоре сега, Т4 е по-нисък, а съм на по-висока доза и уж е лято...За антителата могат да ми завиждат в темата за Хашимото...Никога не съм имала ТСХ над нормата- и все пак "само" с хипофункция и при стойност над 3 при мен става ужасно...Триглицеридите пак не са под 1! За малко, но...😅

Джерами, нали няма такова нещо като твърде ниски антитела?🙃 Защото тези с долна граница под 5 и друг път са ми били под 5...
Тайс, да, феритин 82,75 е екстра (мислех, че няма да го водя още сега). Първата ми по-голяма мечта беше да го вдигна поне до 70. И после до 100. Може би ще намаля малко дозата Сорбифер...
Невена, сякаш вътрешният ми "термостат" е зациклил на Т3 около 2,700 и не ще да помръдне надолу и с грам...Отвратително е. А последните две седмици още повече не се застоявам- освен ходенето, почти всеки ден ходя и на едни спортни уреди. Приятни тренировки, на по-трудния уред се качвам за по-кратко, после пак на другия. Искам да си нося хубавите дрехи, да не изглеждам така все едно по цял ден ям боклуци...много е смазващо и за психиката...Депресирах се малко с тези щитовидни резултати...😫
Не няма такова нещо като твърде ниски антитела. Simple Smile Относно щх, може би трябва да увеличиш дозата на тироксина, защото наистина са неоптимални, но хубавото, е че са що годе в нормални съотношения. Браво за феритина много ти се радвам. Hug Вече за глюкозата кофти.

Общи условия

Активация на акаунт