Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 071
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Paris, France
dolce, чаена лъжичка от мазнината около дроба съдържа около 2.5-2.8г омега 3. Самият дроб не го знам колко съдържа, че има и протеин. Ако ядеш само масло, примерно и около 50г дневно то трябват около 2 лъжички + малко с лечебна цел.

tays, не съм още. Моткам се. Ритник ми трябва, че не остана време.

Naneto, ами за какъв такъв ходи да се товариш след 3 месеца? Съжалявам, но изследвания, правени 6 месеца преди стабилизиране на отслабването изобщо не са показателни. Ниският ти инсулин на гладно показва ниска складирана енергия или НВ хранене. 3 дена не са достатъчни, а и са били стрес за организъм, чийто черен дроб е вероятно омазнен.

Лошо, че не сваляш от талия, много лошо.

Киселото мляко с мед и орехи няма място в режима ти. С орехите внимателно, медът изчезва.

След като имаш проблем с очите, омега  3, евтино и, Д3 са важни, Ц. Всички б витамини също. Какъв проблем ти видяха?

И така - изчистваш си храненето и забравяш за ОГТТ една година. Можеш Да мериш КЗ и инсулин на гладно. Вземаш си всички добавки от първия пост, или поне 99% и ги почваш. Ти в момента се влошаваш, защото не правиш нещата както трябва. Ако ще нагъваш орехи и мед, било по малко, да знаеш, че в условия на кето хранене те вдигат КЗ повече, отколкото при ВВ хранене.

С ИР няма междинни положения. Те я предизвикват. Или ядеш малко мазнина с протеин и почти никакви ВВ, или ядеш никакви мазнини с нисковъглехидратни зеленчуци, бобови, зърно и плодове. Междинно положение няма. Мазнините и ВХ си пречат взаимно.

Алкохол е недопустим докато се слабее, има мазни органи и корем. Той самият алкохол омазнява дроба. Алкохолът дърпа магнезий. Затова много алкохолици се самоубиват, правят цироза. Цирозата е следваща степен на омазняване и е трудно обратима. Никакъв алкохол.

Извинявай за грубия тон 💐 .

И аз бях като тебе и се изследват непрекъснато. Вече не.

# 556
  • Столичанин ама не в повече :D
Айде след две седмици сто процентово растениевъдство, днеска стопроцентов хищник (жалко, че с една кака се случиха едни неща точно в оня период, а не сега да види хищничеството в мен какво предизвиква Laughing ).
Скрит текст:
quote author=Naneto link=topic=1468078.msg45174733#msg45174733 date=1660569853]
Здравейте, направих изследванията днес, изключително гадно изследване, особено като не съм хапвала сладко от 3 месеца.
Резултатите обаче май не май не са блестящи:

Група Показател   Вид материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   S        2.47       mIU/L     0.55 - 4.78     CLIA *
Free Т4 (fT4)   S        18.33       pmol/L     11.5 - 22.70     CLIA *
ТАТ (Tg Ат)   S        <1.3       IU/mL     0 - 4.5     CLIA *
Стойност под долната граница на измерване

A-TPO (MAT)   S        31.4       U/mL     0 - 60     CLIA *

Insulin (на гладно)   S        4.22       mU/L     0 - 10     CLIA
Insulin (2)   S        138.09       mU/l         CLIA
Insulin (3)   S        49.33       mU/L         CLIA
Оптимални стойности:
на гладно: < 10.0 mU/L
на 60' -пикови стойности
на 120' : < 50 mU/L

Хематология
Кръвна картина (14 пок.)   EB                        *
     Левкоцити (WBC)   EB         6.18      G/l     3.5 - 10.5     DC+LD *
     Еритроцити (RBC)   EB         4.47      T/l     4.10 - 5.10     DC-det. *
     Хемоглобин (HBG)EB         134      g/l     120 - 160     SLS
     Хематокрит   EB          0.40        l/l       0.36 - 0.48     calc *
     MCV   EB         89.70      fl     80 - 96     Calc. *
     MCH   EB         30      pg     28 - 33     Calc. *
     MCHC   EB         334      g/l     300 - 360     Calc. *
     Тромбоцити   EB         178      G/l     140 - 440     DC-det. *
     RDW-SD   EB         41.60      fl     36.40 - 46.30     calc. *
     RDW-CV   EB         12.80      %     11 - 14.40     calc. *
     PDW   EB         14.60      fl     9 - 17     calc. *
     MPV   EB         11.70      fl     9.40 - 12.30     calc. *
     P-LCR   EB         38.80      %     13 - 43     calc. *
     PCT (тромбокрит)   EB         0.21      l/l     0.17 - 0.35     calc. *

Клинична химия
Общ холестерол (Chol.)   S        4.72       mmol/L     3.5 - 5.20     PHOT
HDL-Холестерол (HDL-C)   S        1.66       mmol/L     1.5 - 4     PHOT
LDL-Холестерол (LDL-C)   S        3.12       mmol/L     0 - 3.30     PHOT *
Триглицериди (Tg)   S        1.20       mmol/L     0 - 1.70     PHOT
Глюкоза   S       6.20       mmol/L     2.80 - 6.10     HK
Глюкоза (2 )   S        9.5       mmol/l         HK *
Глюкоза (3 )   S        6.20       mmol/l         HK *

Креатинин   S        70       µmol/L     44 - 71     ENZ *
АсАТ   S        14       IU/L     13 - 40     IFCC *
АлАТ   S        18       IU/L     7 - 40     IFCC *
ГГТ   S        12       IU/L     0 - 38     IFCC *
Алк. Фосфатаза   S       44       U/L     46 - 116     IFCC *
Желязо   S        19.3       µmol/L     9 - 30.4     PHOT
Специфични протеини, витамини

HbA1с - гликиран хемоглобин   EB                        *
     HbA1с по DCCT   EB         5.90      %     4.80 - 5.90     TINIA
     HbA1с по IFCC   EB         40.98      mmol/mol     29 - 42     *

Витамин В12   S        230.9       pmol/l     145 - 569     ECLIA *
25-OH-Vitamin D   S       75.1       nmol/L     80 - 250     CLIA *

Недостатъчност: 25 - 80 nmol/L
Тежък дефицит: < 25 nmol/L

Какво мислите, от края на май се храня нисковъглехидратно, не пия никакви добавки, движа се сравнително добре (винаги може повече). Причината за изследването и посещението при ендокринолог беше, че очната видя кръвоизливи в ретината... Баща с неинсулинов диабет, майка с Хашимото... Щитовидната жлеза при ехографа е увеличена като размер и дебелина доколкото разбрах, но май проблем с хормоните точно нямам...
Ендокриноложката за съжаление чак 20.09 ще я посетя...
[/quote]
Мне имаш проблем с хормоните, тсх на здрава щитовидна жлеза е 1. Всичко останало е хмм, еми няма почти нищо, което да е добре, обаче поради т.нар. хранене с въглехидрати преди изследване, е напълно възможно резултатите ти да са много влошени именно заради ядене на картофи, палачинки, мед, бисквити, спагети, не се прави така, ядят се полезни бавни въглехидрати, а именно бобови храни, боб, леща, нахут, също цели зърнени храни, като пълнозърнест кафяв ориз, елда, киноа. Витамин б12 трябва да го вдигнеш над 330 pmol/, витамин д над 100 nmol/l (той има пряко отношение към добрата инсулинова чувствителност).

# 557
  • Paris, France
jerami, тя наскоро е свалила 7 кила. Нормално е TSH да се вдигне. Ще падне с времето. Т4 не е нисък, а оптимален. С времето паса и ТSH. Забележи, че Б12 и особено Д3 са ниски!

TSH ми пада под 1 като дебелея. На мене ми е добре с TSH около 1.5-2, а не съм и млада.

# 558
Бриа, дано да мине бързо (мразя инжекции и съчувствам)! А от какво е това възпаление? Това за дискотеката и аз си го помислих, но реших да не го пиша😁, но, да, като след тежка вечер се чувствах с инсулин 15 /нищо че пък точно вечерта обикновено се чувствах добре/.
Джерами, какви са тези интересни метални подложки?🙂 Като за мъж, не  и се струва чак толкова "хищна" тази порция...😃 Прав си, щитовидните могат да бъдат и по-добре, но аз и с ТСХ под 2, към 1,5 се чувствам екстра (1 не съм имала никога по изскедванията).
Невена, не ям масло почти никакво от известно време. Ако все пак хапна, то е 5-10 грама, много по рядко по около 20 грама. С последните увеличения на цени доста неща орязах или намалих от списъка за пазаруване- много по-рядко се купува сирене, кашкавал, масло, а топено сирене пък изобщо (то и преди не сме го купували често), крема сирене никакво (понякога си правя, но рядко купувам вече и заквасена сметана, та...)...Но черен дроб от треска отдавна се каня да си купя. Понеже не съм купувала, не ми е и ясно каква част в консервата е дроб и каква част е мазнината от него...В интерес на истината, омега 3 досега не съм приемала като добавка, само от ххраната.
За ТСХ- при мен, когато отслабвам и се чувствам най-добре, пада под 2. С ТСХ 1,5 се чувствам чудесно. Но по принцип на мен ми е най-водещ Т3 за симптомите ми, нисък ли е той- става зле...

# 559
Аз така като ви чета, вероятно заради ужасния инсулин на гладно съм такъв труп сутрин и не мога да отлепя (а не съм била така преди). Чета ви основно, - 4,5 кг съм вече аз (започнах на 20/07 вечерта), много съм се свила в подгръдната и талията, по дрехите виждам и усещам, пия си добавките, тази седмица имам възможност повече да ходя и кой да ми гледа децата, та емоционално и битово си почивам и е супер.

# 560
Долче, ти ли ме " светна" за дроба в К.
Последния път взех една консервичка, ма той много благ и крехък 🥰
Само дето изхвърлих мазнината, а после прочетох. Че е в собствена мазнина. Голям съм глупи 😀.
Аз първо действам, после чета или мисля. Пак ще се купува, тези от Берьозката са ми гадни, два вида пробвах.
Джерами, друг пък, като се влюбиш, действай хищно, тревоядството не е препоръчително 😜

# 561
Да, Тайс, аз бях 🙂 Но още не съм се наканила и аз да купя. Ти от кой взе? Защото май в нашия филиал има два вида дроб от треска. Единият го има и в Т-маркет (нещо с "В" май беше марката), леко по-скъп, малко над 4 лв за брой.
Melusine, да, а пък си е доста гадно сутрин в такова състояние (като не знаеш ти къде точно се намираш😆) и с дете да се разправяш...😄 Поне моята дъщеричка с такава енергия се събуждаше и от раз, абсолютно противоположно на майка си, независимо дали е спала много или малко. Аз пък обратното- нямаше значение малко или много съм спала, все се събуждах трупясала...🤪 Сега, като поспадна инсулинът на гладно, може и да не съм спала добре, ама не се чувствам по онзи начин. А просто недоспала. Браво за кг, радвам ти се!🙂

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 19:26 от dolce miele

# 562
С две малки деца и котка 😜 Ужасно е, да. Но какво да искам, 19 е сериозна стойност, ще си страдам, докато се излекувам.

# 563
Долче, като се затътря дотам, ще ти го снимам. Само един вид видях, пишеше, че е от Исландия. Синя кутийка, отдавна изхвърлена.
Мел, браво, продължавай си !

# 564
Dolce Miele възпалението ми е след последния Ковид, който изкарах.
Мислех си, че все пак, като отмине  Ковида и болките ще отминат, нищо от това не се случи.
За капак тръгнах с възпаление и на фитнес и още повече се влоших.
Веднага ли след, като се събудите мерите кръвната захар с глюкомера ? Чакате ли да се разсъните да се раздвижите или нещо подобно за по - добър резултат?
Моята контрола е октомври искрено се надявам още да съм отслабнала до тогава.😁

# 565
Аз меря почти веднага. Ставам, минавам през тоалетната, мия ръце с приятни топла вода и сапун, докато подсушавам, леко раздвижвам пръстите и боцкам. Ако се разсея, първо се тегля (навик ми е) и тогава. Може да пия чаша вода. Но е преди да пия хормона за ЩЖ.

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 19:50 от dolce miele

# 566
  • Столичанин ама не в повече :D
jerami, тя наскоро е свалила 7 кила. Нормално е TSH да се вдигне. Ще падне с времето. Т4 не е нисък, а оптимален. С времето паса и ТSH. Забележи, че Б12 и особено Д3 са ниски!

TSH ми пада под 1 като дебелея. На мене ми е добре с TSH около 1.5-2, а не съм и млада.
Не и толкова, а и тя самата е написала, че има проблеми с щж. За т4 не съм казал нищо, да, оптимален е, но с този оптимален при перфектно работеща щж тсх ще е под 1.5. А между тсх 1.5 и 2.5 разликата, е като между кръвна захар 4.5 и 5.5. Wink
Долче, ти ли ме " светна" за дроба в К.
Последния път взех една консервичка, ма той много благ и крехък 🥰
Само дето изхвърлих мазнината, а после прочетох. Че е в собствена мазнина. Голям съм глупи 😀.
Аз първо действам, после чета или мисля. Пак ще се купува, тези от Берьозката са ми гадни, два вида пробвах.
Джерами, друг пък, като се влюбиш, действай хищно, тревоядството не е препоръчително 😜
Не става душа само веднъж съм нарушавал такива (веднъж няколко дни преди да свършат ми изпадна един безглутенов кекс с яйца, и седмица по-късно започнаха хипертонични кризи, не че има каквато и да е връзка де ама все пак... Simple Smile ).

# 567
  • Paris, France
Melusine, да, от инсулина е, но може да е от нисък кортизол. А може просто да е от двете малки деца и котката 😻. При мене беше винаги под 5 и пак едвам отлепях. 19 не е края на света, а и имаш доста кила, та си много добре даже. Докато отслабнеш ще падне и понеже дълго е падал, ще забрави, че е бил 19. Моят беше около 10 или 14 (Не помня съвсем точно), а килата за сваляне хич не бяха много. Падна наполовина. За повече от това трябва да се сваля мазнина и време, но ти това правиш. Вече си свалила 5%. Не е малко. Началото е трудно, но ако се стегнеш, можеш да забързаш нещата. Знаеш, че за мазен дроб и ИР рязко отслабване е по-ефективно. Не си зле. Поздрави от моя мяу, който чинно ме буди всяка нощ за да го извеждам:

Родопското одеало топли:

Хора, с възпаления, умора, болести и деца ви трябва почивка и добро хранене, не фитнес зала. Добре, разходка е ОК, но повече не.

jerami, TSH до две важи на 100% за възпроизводство, но при стари хора нисък инсулин, нисък лептин, високо TSH и висок пролактин са условия за дълголетие. Гледала съм изследвания на 90-100 годишни френски баби, покрай съседката отсреща. Пийваха си винце, 50% пушеха, всичките слаби, че и дръгливи, а ядяха колкото мене и TSH под 3 нямаше. Инсулинът им 3-4, КЗ към  4-5. Как става тая работа, не знам. Моя роднина на подобна възраст е дебела и TSH и е винаги под 1 и даже 0.50.

# 568
И от мен едно хищно хапване (според някои може да мине и за вегетарианско де😄)- хек с хрупкава коричка от яйце, бадемово брашно и малко сол и вода (забърках нещо като каша и намазах с нея филетата риба) и салата от айсберг, моркови, червено цвекло, зелен лук, жълти коктейлни доматчета и поръска от ленено семе и суров слънчоглед. Салатата е с малко зехтин.

Невена, голям сладур е!😍 Даже намига😃

# 569
Вечерята днес вратна пържола с задушен лук и гъби, салата с домати и чушки.

Общи условия

Активация на акаунт