С кой писател си лягате?

• 4 948
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Покрай тази тема днес потърсих негова снимка и го оприличих на Гарсия от поредицата. Жалко за приятелката му..

След 5-6 прочетени негови книги смятам за момента да преустановим взаимоотношения. Започнах " Отмъстителят", но мисля да я зарязвам. В повече ми идва сред цялата гадория и насилието над дете по всякакъв начин.

Вероятно тази нощ ще поканя за компания Алма Катсу (" Дълбините"). Simple Smile
Скрит текст:

# 16
Аз си признавам, че от Картър не съм чела нищо. Не вярвам да ни се получи химията.
Сега го разгледах и на други снимки и първата ми мисъл беше, че той си е като избягал от някоя рок банда и после прочетох, че наистина се е изявявал на една сцена с редица известни музиканти и е обиколил света с различни турнета.

Освен това си е професионален криминален психолог и именно приятелката му го насърчава да опита да пише, след като веднъж се събужда от необикновен сън (да, има значение до кого се будиш). И отново тази приятелка първа го чете и оценява, въпреки че не харесва/ла трилъри.

Алма Катсу откога се каня да я поканя у нас!

# 17
Браво на вас,то имало отделна тема с кой си лягаме,ама кой да види😂😂😂…Бакман е пич-много ми прилича на героя от сериала Conversations with friends:)…напоследък си лягам с неговата тухла “Победителите”…но през деня си флиртувам /на аудио само/ със старичкия,но мнооого мой любим Алекзандър Маккол Смит,който заради високия си интелект и общата ни страст към Африка,ми прощава това детинско един вид увлечение по него и приятелски ме повлича по изгревите и залезите на тази необятна и сурова земя…Скоро смятам да поканя Бегдебе на един reunion,да не си помисли,че не се сещам за него…

# 18
Този Бегбеде прилича малко на Брадли Купър. Не съм чела нищо от него, с кое се почва че да се харесаме?

# 19
Почва се с “Любовта трае три години”😀.

# 20
Бегбеде остаря и загуби чара си от преди двадесетина години, когато разказваше, че “любовта трае три години” и имаше  връзка с дъщерята на Н. Бай и Джони Холидей - Лора Сме. Тя май се беше нагълтала с хапчета заради него след една Нова година.
Те и темите му се изчерпаха. Субстанциите също си казаха думата.

Винаги съм се шегувала, че първата ми любов, която все още трае, е с лорд Байрон Simple Smile Нямам против да го чета по всяко време на деня.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 12:08 от Tsugumi_

# 21
Байрон не съм чела,записвам си.

# 22
Байрон не съм чела,записвам си.
Това беше шега, защото отдавна е мъртъв, но е истина, че е мъжа, който харесвам от 35 години Simple Smile
Имал е интересен живот и се смята за най-ярък представител на Романтизма.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 12:08 от Tsugumi_

# 23
Да,да знам,че е мъртъв😀,нищо негово не съм чела.Благодаря за поста ти и в другата тема,интересно ми е да чета и интересна информация покрай автори,книги и т.н. …като посещението ти в музея и ревюто на Валентино.

# 24
Благодаря ти!
Мога да сложа снимки и от ревюто, на което отидохме, след това и присъстваха много международни звезди, както и от концерта на Måneskin, на който дойде Анджелина Джоли, но ще стане прекален спам и няма да прекалявам толкова Simple Smile
Прочети за живота на Байрон, ще те увлече още повече (има много биографии, на български последно излезе https://www.ciela.com/author/fiona-makkarti).

Шели също е имал доста бурен и кратък живот, на който Бегбеде може само да завижда Wink За времето си Байрон е бил сравняван по популярност с тази на съвременна звезда.

# 25
Ааа не, никакви снимки на починали от 18 век и Анджелини ... давай Дамянчо.

# 26
Ааа не, никакви снимки на починали от 18 век и Анджелини ... давай Дамянчо.
Хаха, красив, както винаги. Невероятна харизма.
Скрит текст:
Имаше силна кампания за отмяна на концерта заради Ковид и болестта на приятелката му. Завистниците им не са малко. Освен това, изпълняваха в родния си град и се усещаше, че за тях това е много специален концерт. Изпълниха и неиздавана още песен. Имам основно видеа, а смимките не ми ги качва, защото са голям размер.
За да не е съвсем спам, Дамяно пише текстовете на песните им, които са много добри!

# 27
Вероятно знаеш, че песента Coraline е посветена на една англичанка убита в Гърция от съпруга ѝ, за домашното насилие оказвано върху нея. Изобщо случаят е интересен, още повече че е била и бременна. Много емоционална и прекрасен текст. В едно интервю съм го гледала Дамянчо казва, че му е любимата, та и аз реших да се запозная с нея, въпреки че началното им творчество ми е далечно.

Иии ... все още си лягам със Саймън Бекет. Още 2-3 дни и ще го сменям.

# 28
Чудесна тема се заформи,не мисля,че е спам всички интересни и свежи факти,които се споделят около автори и книги-все пак литературата върви заедно с музика,музеи,мода…все изкуство,а тук всеки споделя и нещо полезно,незнайно…браво за идеята!

# 29
Вероятно знаеш, че песента Coraline е посветена на една англичанка убита в Гърция от съпруга ѝ, за домашното насилие оказвано върху нея. Изобщо случаят е интересен, още повече че е била и бременна. Много емоционална и прекрасен текст. В едно интервю съм го гледала Дамянчо казва, че му е любимата, та и аз реших да се запозная с нея, въпреки че началното им творчество ми е далечно.

Иии ... все още си лягам със Саймън Бекет. Още 2-3 дни и ще го сменям.
От това, което знам, песента е посветена на приятелката му Джорджа Солери (родена в Милано). Те известно време криеха връзката си, по-скоро не я афишираха. В интервю за италианска телевизия, тя казва, че е написана за нея и Дамяно я е питал, дали иска да го обяви публично, когато е станала популярна и тя се е съгласила.
Тя има татуировка също:
https://it.mashable.com/7062/coraline-maneskin-anoressia-significato-canzone

Песента им е много скъпа, на тазгодишното “Сан Ремо” я изпълниха много прочувствено, Дамяно гледаше често Джорджа в публиката.

Джорджа издаде книгата  La signorina nessuno тази година и започна да говори все по-открито за личния си живот (за този с Дамяно отказва): разведени родители, правила е аборт и опит за самоубийство. Тя развива и кампания за даване на права на болните от гинекологичната болест, от която страда (беше оперирана миналия август):
https://www.dire.it/03-05-2022/729115-giorgia-soleri-legge-vulvo … ano-dei-maneskin/
Книгата е приятна, откровена, любовна. Тя обяснява написването й с желанието да накара много хора, жертва на насилие, да разберат, че не са “госпожица никой” и сами. Написана е под формата на стихове без рими.

Общи условия

Активация на акаунт