СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 361
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Ех, като се почне с тия нива....нивото изобщо не ми е важно. Естествено е ,че ще почнат от 0. Ами има деца ,които не го учили и повярвайте ми до декември настигат тези с 5 години школа.  Виждам как преподават учителите в школа и виждам как преподават тези от езиковите гимназии. Днес малката беше на 9-ти урок с учител от такава гимназия и ми казва че това го е научавала за половин година при другата учителка, която също е носител на езика. Виждам и с какъв размах действа учителят й по английски, който също преподава в езиковата гимназия. Така че спокойно ще има какво да научат децата ви.

# 106
Мале девойки, бях няколко дни с Ковид и сега не мога да ви изчета AnguishedAstonished
Моят досега имаше други интереси, та в 8 клас ще наваксва с АЕ, че има доста пропуски. В 9 клас почваме ИЕ и тогава вече може да го запиша на паралелен курс по ИЕ, за да го понаучи по-сериозно, че в училище са малко часовете и да се упражнява повече.
Тъкмо в 8 клас да имаме време да преценим какво правим с волейбола, че покрай тия НВО и това го зарязахме временно.
В тая връзка да се оплача и аз, че спортно-елегантни обувки 47н. по моловете не мога да открия, а в специалните магазини са безумно скъпи и не ми се мисли, ако му порасне още малко крака, какво ще ги правя ScreamScream (за скорошна сватба ми трябват).

# 107
Мен за английския точно ме е яд, а знам, че го знае, защото чете книги, абсолютно свободно още от пети клас. Само от училище е това. И сега от нулата.. но ще видим, намислила съм школа. Чудя се дали да дам време за климатизация или да почва..

# 108
Моята ще учи английски в училище, за съжаление. Казвам за съжаление, защото ще се върне от А1, а нейният английски е на B2+ ниво. Затова пък ще я записвам на немски в школа. Ако някой има препоръки за немски в София, ще се радвам да сподели.

Препоръчвам ви школата по немски на Алинса. Синът ми започна там миналата година от ниво В1+ и беше много доволен.Тази година продължава с В2. Малка група (около 9-10 деца), сериозен учител, удобна локация. Таксата може да се разсрочи на 4 вноски.
Алианса или школа Алина?

# 109
  • Пловдив
Мен за английския точно ме е яд, а знам, че го знае, защото чете книги, абсолютно свободно още от пети клас. Само от училище е това. И сега от нулата.. но ще видим, намислила съм школа. Чудя се дали да дам време за климатизация или да почва..
В Англия ли живеете? Или е в английско частно училище тук?

# 110
  • Mars Hotel
Голяма заблуда е това как всички деца сега знаят английски на супер високо ниво. Нещо като преди всеки мислеше, че знае руски. Говорите побавнее.......е положението.
Не съм съгласна съвсем. Едно време никой от нас не тръгваше на уроци по руски от детската градина. Нито пък гледахме (поне тези около мен) руска телевизия по цял ден, нито пък четяхме на руски. Сега децата напредват страшно бързо. Преди години, когато започвах да преподавам и технологиите не бяха толкова разпространени, децата масово стигаха ниво В2 в 9-10 клас. Сега това става две, че и три години по-рано. Друга разлика - преди години децата масово не можеха да говорят гладко, а сега това е много различно. Сега не могат да пишат. Дори и да изпитват неувереност да говорят, спокойно разбират писан текст. Определено се повишава нивото на владеене на английски в страната и няма как да е другояче. Затова и толкова много ми се искаше да започне вече с немския, но тя има друго виждане.

# 111
  • София
ек_велика, детето в училище втори чужд френски ли ще учи? Или вие разчитате в училище да научи два езика и да допълните френския като трети?
Не разчитам в СМГ да научи език. Затова досега си ходи на школа по английски, а в 5 и 6 и по немски. Но в 7 тотално отказа немския, затова ще пробваме нов език. Тази година ще скипне школата по английски, заради 12 часа на седмица в училище.

# 112
Напротив четяхме на руски, а в петък вечер имаше руска телевизия.
Всекидневно се срещам с хора, които си мислят, че са богове на английски, но уви не са.

# 113
  • Mars Hotel
Напротив четяхме на руски, а в петък вечер имаше руска телевизия.

Това е чудесно за Вас, но няма връзка с мнението Ви за децата и английския.

За възрастните, които надценяват знанията си по езика се съгласявам, но тук говорим за деца. Те не се имат за богове, те четат книги на английски, взимат сертификати, печелят конкурси и т.н. За тях английският е даденост.

# 114
Не зная пишещите на какво ниво са по език, но да ви успокоя(тези, които си мислят, че децата им ще скучая по АЕ) -първо нивата се минават доста бързо по АЕ в паралелки ИИЧЕ. Второ, нивата определят уменията да борави с езика, но не са някакви абсолютно определени рамки. По времето когато синът ми учеше В1 в ИИЧЕ, аз ходех на курсове за С1(защото по мое време нямаше "НИВА" ) и се оказа, че има неща, които според различните учебници се учат и в едното, и в другото ниво.
Любопитно беше, че изолирани думи от уроци по А1 (друг език), аз с С2 не ги знаех! Вярно, изолирана и специфична лексика, но не ги знаех и съм сигурна, че не съм имала повод да ги УЧА или прочета. Така че, не се ядосвайте кой докъде е по език, езикът е такава материя и толкова подвижна, че никога нищо не е излишно.

Записвам се на курс от работа да защитя ниво. Преподавателката на сериозна възраст. Преподавала е в една от най-желаните ЕГ в града. Пенсионерка, в момента води нашите служебни курсове. Дават и само С1, по-ниски нива водят други. И веднъж тя казва"Аз вече се примирих, че колкото и да се старая, няма да го науча този език!" И ние хем се блещим, хем се успокоява ме, че "нищо не знаем". Та така с АЕ.  Joy
Мога да потвърдя, че с всеки език е така, с майка филолог и също бивш преподавател в една от софийските ЕГ😉

# 115
В Англия ли живеете? Или е в английско частно училище тук?
В Бэлгария си живеем. В българско училище беше детето.

# 116
  • Mars Hotel
Никой не твърди, че децата няма да научат нищо ново. По-скоро идеята е, че 8 клас ИИЧЕ/ РИЧЕ дава разкошна възможност да се поставят много стабилни основи на чужд език и би било жалко да не се оползотвори максимално. Може да е лично мнение, но такава подготовка по езика, каквато може да получи едно дете в 8 клас, рядко се постига с уроци два пъти седмично. Или поне отнема години повече.

# 117
Зависи как се преподава и какви са критериите в оценяването, а не колко часа имаш.

# 118
  • Mars Hotel
Доста опростен поглед. Хем е така, хем не. Неслучайно има стандарти за задължителен минимален брой часове за покриване на езиково ниво.

Извинявам се, че пиша като невидяла, но като стане дума за езиково обучение, губя мярка. Професионално изкривяване. Blush Лека вечер!

# 119
  • Майничка
Всъщност, зависи и колко е мотивирано детето. Познавам младежи, които напълно самоинициативно, с помощта на интернет, научиха единият немски, другата  норвежки, без да са учили интензивно или разширено английски (или друг език) в училище. И като казвам "научиха" - явиха се на изпит и взеха сертификати, не съм сигурна как беше при момичето, но момчето е с С1. Единият в момента учи немска филология, другата - биология, но иска да прави по-рядка магистратура в Норвегия, така че и тя си продължава с езика..

Общи условия

Активация на акаунт