СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 355
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Имаше питане - какво става ако всички деца са на ниво А2, а трябва да започнат от А1. Започват от А1, ако децата са избрали паралелка, в която този език започва от А1.
Да попитам нещо аналогично, но за друг език. Ако деца програмират на С++ и някакви други езици, откъде бихте искали да започнат, ако детето Ви учи в същия клас?

Това беше причината синът ми да избере паралелка, в която английският започва от А1, а С++ и подобни не се учат от нула.

# 91
  • София
Момичета, помагайте със съвет😊Моето момиче е с бал 431. Класирана е и е записана в 22.СЕУ паралелка АЕ/ИЕ. Има вариант да я запиша и в Първа частна англ.гимназия Уилям Шекспир. За съжаление балът не й стигна за никоя от държавните езикови гимназии/там искаше да учи/. Към момента английският й е на ниво В2. Не смея да рискувам с трето класиране. По всяка вероятност, няма да стане и на четвърто. Та кой е по-добрият вариант според вас-22-ро или 1.ЧАГ Уилям Шекспир?

Здравейте, лично аз бих оставила детето в 22-ро. Много добро и желано у-ще е.
Гледам резултатите НВО 10 клас : 22-ро със 159 деца има сбор 121,64 точки (20-то място за София), а частната АГ Шекспир с 15 деца има сбор едва 73,69 точки (69-то място за София).
Подобна е ситуацията и в 12-ти клас, където частната АГ няма дори 4,50 като оценка по БЕЛ и то само с 20 деца.

# 92
  • София
При нас стои въпросът с избора на втори език. Записа паралелка с английски, нивото му е за курс C1, не иска да учи немски, та хвърляхме боб и се падна френски. Та сега търся препоръка за школа по френски в центъра, между СМГ и стадион Васил Левски.

# 93
Благодаря много за мнението, joie infinie

# 94
  • Майничка
Това, че започват АЕ от А1, а децата са покрили нива В1 и В2 не е никаква драма. Максимум до декември тези, които са си почивали в час по АЕ, ще усетят как започват да запецват, защото няма да сколасват нито с лексиката, нито с граматиката - те се учат доста по-разширено при ИИЧЕ. На практика осмокласното обучение като обем се явява еквивалент на 5г. курс, само че приложен интензивно.
Освен това, независимо от "по-ниското" рамково ниво, младежите имат за задача да пишат и говорят по казуси и реалии, които надхвърлят детската тематика.

П. П. Ек_velika,  и аз съм за уроците във Френския културен институт, не е по права линия СМГ - стадиона, но е близичко.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 15:49 от gargamela

# 95
  • София
За френски - курсовете на Френския културен институт. Те са на пл. Славейков. Преди...хм...няма да кажа преди колко години ги ползвах и бях много доволна. Дано да не им е паднало нивото.

За частната английска гимназия нищо не знам, но напоследък гледам накриво частните училища. Мисля, че сравнявате несравними училища.

# 96
  • в очите на дъщеря ми
Скрит текст:
Моята ще учи английски в училище, за съжаление. Казвам за съжаление, защото ще се върне от А1, а нейният английски е на B2+ ниво. Затова пък ще я записвам на немски в школа. Ако някой има препоръки за немски в София, ще се радвам да сподели.

Препоръчвам ви школата по немски на Алинса. Синът ми започна там миналата година от ниво В1+ и беше много доволен.Тази година продължава с В2. Малка група (около 9-10 деца), сериозен учител, удобна локация. Таксата може да се разсрочи на 4 вноски.
Аз съм се насочила именно за тази школа, само, че по англ. език. 7 ми клас го  пропусна, по отношение на езика, но сега смятам да върви паралелно с обучението в училище.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 16:40 от Мамзел Нитуш

# 97
  • София
ек_велика, детето в училище втори чужд френски ли ще учи? Или вие разчитате в училище да научи два езика и да допълните френския като трети?

# 98
Запис ✌

# 99
  • София
Още един глас за курсовете по английски и немски в Алианса на НДК. Синът ми ходи от 6 години на курсове по английски, а дъщеря ми от 3 години. Племенниците ми ходят на курсове по немски в Алианса. Доволни сме. Обучението е сериозно. Сменили сме няколко преподаватели, по независещи от нас причини и мога само добри думи да кажа за всеки един от тях.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 17:34 от Rouzi

# 100
Не зная пишещите на какво ниво са по език, но да ви успокоя(тези, които си мислят, че децата им ще скучая по АЕ) -първо нивата се минават доста бързо по АЕ в паралелки ИИЧЕ. Второ, нивата определят уменията да борави с езика, но не са някакви абсолютно определени рамки. По времето когато синът ми учеше В1 в ИИЧЕ, аз ходех на курсове за С1(защото по мое време нямаше "НИВА" ) и се оказа, че има неща, които според различните учебници се учат и в едното, и в другото ниво.
Любопитно беше, че изолирани думи от уроци по А1 (друг език), аз с С2 не ги знаех! Вярно, изолирана и специфична лексика, но не ги знаех и съм сигурна, че не съм имала повод да ги УЧА или прочета. Така че, не се ядосвайте кой докъде е по език, езикът е такава материя и толкова подвижна, че никога нищо не е излишно.

Записвам се на курс от работа да защитя ниво. Преподавателката на сериозна възраст. Преподавала е в една от най-желаните ЕГ в града. Пенсионерка, в момента води нашите служебни курсове. Дават и само С1, по-ниски нива водят други. И веднъж тя казва"Аз вече се примирих, че колкото и да се старая, няма да го науча този език!" И ние хем се блещим, хем се успокоява ме, че "нищо не знаем". Та така с АЕ.  Joy

# 101
  • София
ek_velika , аз също имам отлични отзиви за Френски културен институт.С тролейбус до Попа и после малко пеша.
 И моят не беше много хепи ,че втори език е немски ,но ми се струва грехота да го учи и нищо да не знае после,та аз мислех за го записвам на немски.

# 102
И моят не беше много хепи ,че втори език е немски ,но ми се струва грехота да го учи и нищо да не знае после,та аз мислех за го записвам на немски.
На абсолютно същото мнение съм. Само, че смятам това да стане след като започнат втория език, т.е. от 9 клас.

# 103
Голяма заблуда е това как всички деца сега знаят английски на супер високо ниво. Нещо като преди всеки мислеше, че знае руски. Говорите побавнее.......е положението.

# 104
Момичета, помагайте със съвет😊Моето момиче е с бал 431. Класирана е и е записана в 22.СЕУ паралелка АЕ/ИЕ. Има вариант да я запиша и в Първа частна англ.гимназия Уилям Шекспир. За съжаление балът не й стигна за никоя от държавните езикови гимназии/там искаше да учи/. Към момента английският й е на ниво В2. Не смея да рискувам с трето класиране. По всяка вероятност, няма да стане и на четвърто. Та кой е по-добрият вариант според вас-22-ро или 1.ЧАГ Уилям Шекспир?

Здравейте, лично аз бих оставила детето в 22-ро. Много добро и желано у-ще е.
Гледам резултатите НВО 10 клас : 22-ро със 159 деца има сбор 121,64 точки (20-то място за София), а частната АГ Шекспир с 15 деца има сбор едва 73,69 точки (69-то място за София).
Подобна е ситуацията и в 12-ти клас, където частната АГ няма дори 4,50 като оценка по БЕЛ и то само с 20 деца.
Моето е 436 и остана в 133. Обмислях частни, но тиска френски и няма друг вариант. За Френската няма шанс, за жалост

Общи условия

Активация на акаунт