СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 363
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Според мен ниво се покрива със знания. Знам какво постигна учителката с 4-5 часа седмично. Естествено, детето чете книги, но здравата основа е от часовете в училище 5-7 клас.

# 121
  • София
Ползотворният 8 клас с нов език е факт при изпълнен набор от фактори -  достатъчно часове, добър учител, обхващащ всички аспекти на езиковата подготовка, добре подбрана учебна литература за часовете и помагала за самостоятелна работа/домашни, съвестно и мотивирано дете, известно предразположение у последното  към чуждите езици  (понеже на някои иначе много старателни деца пак им е трудно), опция за часове и с носител на езика и др...

# 122
Мале девойки, бях няколко дни с Ковид и сега не мога да ви изчета AnguishedAstonished

Дано вече да си добре и здрава.

В тая връзка да се оплача и аз, че спортно-елегантни обувки 47н. по моловете не мога да открия, а в специалните магазини са безумно скъпи и не ми се мисли, ако му порасне още малко крака, какво ще ги правя ScreamScream (за скорошна сватба ми трябват).
Сигурна ли си, че това е размера. Ако е този, то тогава има доста голям крак. Да е жив и здрав. Честно казано, такъв номер мисля не съм срещала. За туй питам.

# 123
Последен ден за размисъл за трето класиране. Simple Smile Досега само една смела майка писа. Или поне аз само нея видях. Стискам ѝ палци, както и на всички останали решили да пробват. Flowers Four Leaf Clover

# 124
  • Сф
Последен ден за размисъл за трето класиране. Simple Smile Досега само една смела майка писа. Или поне аз само нея видях. Стискам ѝ палци, както и на всички останали решили да пробват. Flowers Four Leaf Clover
днес не може . Кой играл играл.

# 125
днес не може . Кой играл играл.
Вчера ли беше последния ден за подаване на документи? Съвсем малко да се успокоиш и веднага му изпускаш края. Wink

# 126
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Мале девойки, бях няколко дни с Ковид и сега не мога да ви изчета AnguishedAstonished
Моят досега имаше други интереси, та в 8 клас ще наваксва с АЕ, че има доста пропуски. В 9 клас почваме ИЕ и тогава вече може да го запиша на паралелен курс по ИЕ, за да го понаучи по-сериозно, че в училище са малко часовете и да се упражнява повече.
Тъкмо в 8 клас да имаме време да преценим какво правим с волейбола, че покрай тия НВО и това го зарязахме временно.
В тая връзка да се оплача и аз, че спортно-елегантни обувки 47н. по моловете не мога да открия, а в специалните магазини са безумно скъпи и не ми се мисли, ако му порасне още малко крака, какво ще ги правя ScreamScream (за скорошна сватба ми трябват).

Скрит текст:
слагам го в скрит текст да не звучи като реклама.
Виждала съм големи номера на разумни цени в Стил 99 в Младост. Говоря за 45 номер дамски обувки като бяха отделени.  Предполагам, че може и да имат и мъжки, но понеже са на другия етаж, не мога да го твърдя със сигурност.

# 127
  • София

Здравейте, чета темата от няколко месеца, но не обичам да пиша много...

Мъжът ми е с 50-51 номер и последните 2-3 години много трудно намираме обувки.
Последно купи от тук: http://www.krachun.com/bg/men-shoes.html
Есента купи едни маратонки от бул.Страмболииски, пролетта магазина го нямаше.
Направо ми писна, имаме почти 7 годишно с 36 номер и подозирам, че като стигне наборката, ще е с големи крака като баща си....

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 11:26 от Малинка-Къпинка

# 128
Тони ♒🍀, благодаря, по-добре съм. За съжаление това е номера Simple Smile. Нямаме никой в семейството с толкова голям крак, ама това явно не го интересува детето и си расте. Маратонки има и е лесно (и аз до 51 номер съм виждала, основно на Asics), но с обувките е друго.

ninanb, благодаря, ще ги проверя.

Малинка-Къпинка Hug и тези ще прегледам.

# 129
Успех на участващите в трето класиране!
Успех и на търсещите обувки (впечатлих се от номерата, които търсите).
Аз съм затрупана с работа, детето е на енергоспестяващ режим. Спи до обяд, чете книга, гледа YouTube и все по-рядко успявам да го накарам да излезе от вкъщи (което ме вбесява). Не му се мотело безцелно из града, не му се висяло по заведения... аааааааа.

# 130
  • София
Като една неамбициозна, според собствената си оценка и за критериите на много хора незаинтересована майка, да кажа и аз за моя скромен опит с езиците на децата.
И двете деца не са ходили на уроци, школи и т.н. от ранна детска възраст. Голямата креташе с английския в училище - четворки, петици. В 8 клас я приеха в паралелка с интензивно изучаване на испански и втори английски език. Испанският така и не го заобича и не го проговори. В 10 клас пожела да се запише на курс по английски, тъй като реши, че трябва да го научи, а в училище прецени, че няма как. Започна там от В1, стигна до сертификат за В2+ (в Британика беше). Езикът основно и върши работа да си гледа корейските филми с английски субтитри и да ни превежда в Гърция Simple Smile Сега е студентка специалност "Логопедия" и се ядосва, че им предлагат он лайн учебници руски превод на английски оригинал Simple Smile)) За ваканцията започна работа в кол център с английски и за сега няма проблем да разговаря, чати и пише писма на английски. Естествено, езика не го владее като за преводач например, но и върши работа. Имаше период, в който искаше да учи корейска филология, но като я светнах, че филология не означава да учиш само да говориш и пишеш, а и основно да учиш най-вече литературата на този език, за да рабереш и съответната култура, се отказа.
Малката - наборката, все още не е ходила на курс по език. Тази година е приета в паралелка с интензивно изучаване на английски и втори испански, така че се надявам да спести парите за курс. В седми клас за пръв път завърши с 6 по английски, а от една година си купува и книги на английски. Май чете от по-рано, но не знам от кога, че с тези телефони е трудно да се разбере Simple Smile))
Сега, заключението ми е следното, ако някой иска да научи да говори език, няма проблем да го направи. Просто в училище ни спестяват парите за курсове. Стува ми се обаче прекалено да има толкова много езикови гимназии. Ама това е друга тема и много се разписах. Благодаря, за търпението, на който ме е прочел.
Успех на престрашилите се за трето класиране!
И мен ме човърка червейчето, че можеше да опитаме, но рискът е голям, а госпожицата е щастлива с късмета си.
Дори не иска да опитваме с първи испански.

# 131
  • София
Колко пък много  да са езиковите ? Simple Smile Все едни и същи са си от години въпреки увеличаването на  децата с всеки следващ набор..

# 132
  • Варна
Опитвам се да подам безуспешно заявление за помощта за осмокласниците през https://edelivery.egov.bg/
Имам КЕП, свалих, попълних заявлението, сканирах бележката, прикачих документите, но като стигна до подаване на заявлението ми изписва: "Възникна проблем при регистриране на заявление Receiver is missing, моля опитайте отново".
Някой успя ли да се пребори с тях? Единствено с Edge успявам да вляза с моя КЕП.

Допълвам: Не бях попълнила град, към който подавам. Успях най-накрая Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 13:08 от Ясмина

# 133
Ама наистина да се започне английския от нула не е добре домислено. Не стига че с тези курсове винаги бяха напред от училищния план и децата масово се отегчаваха при повторение на материала в училище, пък сега 8 клас и хайде пак повторение отначало. Мисля си дали не може нещо от сорта - входни тестове за определяне на нивото на езика и сформиране групи с що годе еднакви нива.
А иначе ползването на английски в службата не означава добро владеене на езика. Аз с техническия английски съм добре и си върша работата, ама ела да видиш като трябваше да обясня на едни колеги дошли командировка какво е обедното меню или да избистрям политиката Grin

# 134
На мен пък ми е интересен друг факт. Ако си сигурен, че нивото на езика на детето ти е високо, напр. английски, защо толкова много се държи детето да учи езикова гимназия и то с интензивно изучаване точно на английски като първи език. Тук изключвам случаите, в които се прави компромис поради друга причина, както при Валя, където приоритетите на детето са съвсем различни от езика. Не е ли по-добрият вариант ако ще е езикова гимназия, да се избере за първи език, някакъв, който ще донесе нещо на детето като знания. И пак уточнявам, не говоря за добро ниво, а наистина много добро, за което в 8 клас малко или много ще се повтарят много неща.

Общи условия

Активация на акаунт