СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 344
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря на всички за стиснатите палци, много помага! Дяволът не бил толкова черен, колкото се опасявах. Добре, че никой не е пророк в собственото си село! находката в панкреаса и черния дроб не е променена, лезиите са слабо метаболитно активни. Има нови 4 малки костни метастази в лумбални прешлени., и те слабо метаболитно активни. Според химиотерапията тези последните най-вероятно са били и на предишни скенери, просто не са били забелязани, а на ПЕТ са светнали яко и затова са видяни. Започва лъчетерапия, още в четвъртъка! Страх ме беше да е е напреднал много и да кажат -няма да го облъчваме, остава на палиативни грижи!
Наборката започва да свиква с мисълта, че ще е химичка, а не математичка. Намерила се с група бъдещи осмокласници в училището, най-яки били ХБ/НЕ, а най-неяки- математиците.
по този повод се сещам за една история, дето разправяше майка ми. Преди много години нейна колежка говорила с нейната си щерка за кариерното ориентиране. Малката искала да става актриса и нищо друго. И майката я провокирала- ами ако не станеш хубава, ами грозна, тогава какво ще е? Отговорът бил- ами тогава ще стана химичка като тебе!

# 256
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ra2 радвам се, че не си познала. Не че е добре това през което преминавате.
мандаринка бавно и славно върви възстановяването. Малка част от раната не се е затворила все още. В петък пък се възпали кухината където е минавал единия шев 🤨 та изкарах годишнината от сватбата в Пирогов ... и така чакам да свърши вече. А по къщата има още доста работа.

Набора чака с нетърпение лагера си в Гърция с вече бившия си клас.

# 257
  • София
Ра,
много се радвам за резултата! Имаше и от мен стиснати палци и целия ден ви мислих.
Положителната нагласа много помага!
И нашето семейство минава през подобни препятствия и те разбирам прекрасно.
Човек не знае колко може да издържи, ако не му се наложи.

Чудя се дали има друго чудо като моето. Дъщеря ми не желае да излиза от къщи, ако и се случи да се види с приятелки навън, след това доста време отклонява покани за излизане. Най-добре и е у дома да си седи. И с нас не обича да излиза, добре че като ходим някъде с преспиване няма как да се скатае, та от немай къде идва с нас.
Края на дистанционното обучение го чаках с нетърпение, за да има причина да излезе навън.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 09:41 от kami_ch

# 258
  • София
ra2, нека добрите новини да продължават ! Успех с лечението!
kami_ch, и при вас нещата да се наредят в положителна посока.
Нинче, уф че лоша работа! Тъкмо те бях писала в излекуните, пък ти отново в Пирогов. Бързо възстановяване! На младежа и ние му завидяхме, най - добронамерено.

Аз най-после стигнах да разчистя помагалата докато младежът е на скаутски лагер. Направо съм надминала себе си - купувала съм като за 3 деца. Да не казвам колко неща съм била разпечатвала. Натрупах две огромни купкупчини с хартия за втора употреба.
Заделих и за преговор, както Гери ни съветва. Ама дали ще се случи е друг въпрос. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 259
  • в очите на дъщеря ми
Ra2, дано най-после, слънцето изгрее и във Вашият дом!
Нинка, време е вече всичко да отминава.....ама ХА!
Аааа, човек се оплаква от това дето липсва, аз моята девойка, не мога да я прибера.....да има как денонощно ще е навън....това да чете, да си прибера стая...боже упази...

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 11:41 от Мамзел Нитуш

# 260
Още в края на учебната година изпратих помагалата по БЕ към София на форумни дружки, за да тормозят своите седмокласници с тях Simple Smile Със сборниците и книжките с тестове по математика ми е трудно да се разделя. Знам, знам, луда работа, ама това е положението. Обаче имам племенница, която сега ще е пети клас, та сигурно и тях ще ги прежаля след две години. Разчистих и всички учебни тетрадки, последно изхвърлих тези по английски. Ще преговарят от Уча се, направих пак абонамент преди поредното повишение. Май ще е последното ползване обаче.
Младежът си почива от учене. Само тренировките вървят. През останалото време игри навън, компютър/телефон вкъщи, или играе, или гледа поредните серии на някакви анимета.

# 261
ra2, дано само добри новини има от тук насетне!
ninanb, пожелавам ти да приключваш с посещенията в Пирогов!

kami_ch, моето е от този вид. Не мога да го изкарам от вкъщи. Скучно му е със себеподобните му. Предпочитал да си чете или гледа нещо. Отделно спи до обяд и то кога да излезе. Поне излиза с нас от време на време. Ядосвах се, но в края на краищата, да прави каквото иска. Насила не мога да го накарам.

# 262
Благодаря момичета ще мине, но просто по-бавно от очакваното!

ims младежа свърши вече тази работа с разчистването, но под моя строг контрол. За първи път виждам празно шкафче с 3 скицника, които отказва да хвърли. Аз за него не съм купувала много, но имах доста голям запас от сестра му. Всичко за 7 клас прехвърлих на една приятелка, която при нужда се включваше за помагане по МАТ, а дъщеря й другата година е на пангара на НВО. Останалото е струпано до котела и първо ще бъде унищожено при стартиране на отоплителния период.

# 263
  • Майничка
Ra2, хубаво е съдбата да ни изненадва положително! Моля се при вас да е така!
Нина, да свършва вече тази серия при вас!

Браво на спортистите!
Девойката се е разпльокала в жегите, само вечер излиза да чука лаф в ниското, на по-хладно.
За наш късмет, племенникът е година след нея, та няма да мисля помагалата. Безценните тетрадки с конспекти и подробни планове от 6 и 7 клас обаче си остават за 9 клас, както и тетрадките с изрешени задачи по сборници.

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 12:01 от gargamela

# 264
  • София
Аз да попитам мамите с по-големи ученици. По литература ще се учи ли в гимназията някое от произведенията, които минахме в 7 клас? Нещо сърце не ми дава да изхвърля тетрадката с подробните анализи на г-жата по БЕЛ, много се стараеше милата.
И друго, смятате ли да купувате христоматия за 8 клас? Ако да, на кое издателство?

Вашите деца в училище писали ли са есе? Ние до тази част не стигнахме, защото докрай си вземаха произведенията, че даже накрая ги и претупаха. Мисля, че и въобще не е обяснявано що за "чудо" е това. В 8 клас дали ще пишат есета?
Изразходвах си отпуската и вече няма почивчици, вече съм на офисно-учебна вълна, та да не ми се чудите на въпросите. Те хората тепърва на море ще ходят, а аз жално ще ги гледам от прозорчето/екранчето Innocent

# 265
Аз да попитам мамите с по-големи ученици. По литература ще се учи ли в гимназията някое от произведенията, които минахме в 7 клас? Нещо сърце не ми дава да изхвърля тетрадката с подробните анализи на г-жата по БЕЛ, много се стараеше милата.

Под игото и Епопея на забравените ще учат отново. За друго не мога да се сетя.

# 266
И друго, смятате ли да купувате христоматия за 8 клас? Ако да, на кое издателство?
Задължително христоматия. Ще я взема когато поръчвам и учебниците. Ако не препоръчат някоя от училище, аз ще си харесам.

# 267
Същите произведения ги няма, но както казаха "Епопея на забравените", "Под игото", "Бай Ганьо" ги има, но различни части от тези, които са учени. Авторите обаче са същите (с малки изключения). Това, за което биха помогнали анализите от 7 клас, е при самото изучаване на авторите и при писането на есетата и интерпретативните съчинения за матурата в 12 клас. Независимо, че махнаха критерия за съпоставяне с други творби и в двата вида текста, нас ни накараха да правим съпоставки. Тези, които сравняваха и даваха примери от други изучавани произведения (не само от 11 и 12 клас), имаха по-добри оценки. В есето това придава "оригиналност", което е водещият критерий, а в ИС показва дълбоко познание на литературата. Естествено, не трябва да се прекалява и да изписваш цялата тема върху друго произведение... Какво ще бъде след 5 години, никой не знае.

Като експериментален випуск, аз си ги запазих от 7 клас и ми помогнаха не само при писането на есетата и ИС, а и при изучаването на новия стар автор, защото имам върху какво да правя сравнение и да си изясня цялата му философия на писане.

# 268
ims epicagotenmoten достатъчно подробно е отговорила.
Аз до сега христоматия не съм купувала. Винаги са чели каквото трябва по време на училище. Тази година голямата ще е 11клас в профил БЕЛ и сама помоли да го взема, но още не съм го направила 🙄

# 269
  • София
Благодаря на всички за отговорите!
Да разбирам, че от тук нататък ще се пишат само есета и интерпретативни съчинения. Пак ще се забавляваме по БЕЛ с младежа, хич не му идва отвътре писането.
Тези интерпретативни съчинения, кога се изучават, в кой клас? /по спомен/

Общи условия

Активация на акаунт