СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 180
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Е, те тези идеи за задълбочено криминално разследване, прокуратура, проверка на лични телефони, проследяване кой кога е напускал училище и с кого се е срещал, са в сферата на научната фантастика. Simple Smile

# 466
И аз ,като Тинки,чета и си мисля....че всичко написано е плод на емоции.Връзкарите или парашутистите /наричайте ги както си искате/ не се появяват в нито едно от четирите класирания.Никой няма да си вкара таралеж в гащите когато всички следят места и класирания. Ако сте следили появяват се свободни места и след 15 септември,даже и през октомври и кой ги заема...?! Никой не се интересува,защото мачът вече е свирен и интересът е спаднал драстично.При това не навсякъде обявяват в сайтовете си свободните места.Лично аз разбрах за някои от децата ни.Казват ,че еди кой си отива в чужбина или напуска и след това се появява нов ученик и никой не знае как точно е приет.И от 26 човека понякога изведнъж установяваш,че по неизвестно какви причини стават 28 например.Разпитвах - няма близнаци,няма от чужбина или провинцията  и ....28.При 4-то може да се получи информация за подалите документи и да се прецени дали да се "рискува"! Само,че няма как да се докаже.Това с прокуратура и проследяване на лични телефони си е направо в сферата на фантазиите. Когато подаваш иск трябва да докажеш,а не да предполагаш злоупотреби.

# 467
Е, те тези идеи за задълбочено криминално разследване, прокуратура, проверка на лични телефони, проследяване кой кога е напускал училище и с кого се е срещал, са в сферата на научната фантастика. Simple Smile
И слава Богу.

# 468
  • София
Аз съм на мнение, че всеки, който иска да подаде жалба, трябва да се насърчава. Много често хората от администрацията не се досещат какво недоразумение са забъркали, преди да получат обратна връзка от тези жалби и сигнали.
Писаха по-нагоре, че директор е разрешил кандидатстване с копие от дипломата. Това не е ощетило никого, а самото училище е получило най-добрия кандидат. Освен това има и богата база от резерви. Ако МОН препоръча това като по-добрата практика, всички ще спечелят. Сега се е наложила практиката да се кандидатства с оригинал и малко директори се замислят.

# 469
Здравейте, жалбата не е на база поискана неофициална информация.
Всичко може да се провери и то с факти и подробности, има си органи за това - не си мислете, че не знаят как да направят проверка и как да установят дали има помагачество, умисъл и въвеждане в заблуждение. Проверката ще обхане не само РУО, а 73 , 35 и 91 НЕГ.

# 470
  • София
Не съм съгласна,че на  момчета амбицията и издържливостта са им по-дефицитни на тази възраст(както каза една потребилка).Мързелът им е по-голям(на по-голямата част).Имам вкъщи един такъв "енергоспестяващ" екземпляр.Интересно ми е ако се премахнат квоти за езиковите гимназии дали ще станат"момичешки".Защото в СМГ и НПМГ няма квоти и въпреки това няма преобладаване на единия пол.Въпреки,че мачът е свирен все още ме е яд,че детето не влезна в желаната гимназия само защото няма определен орган между краката.А знам колко труд положи.И го смятам за дискриминация по полов признак.И  това няма да приключи след 7-ми клас,следва кандидатстване в университет и т.н.Но в България образованието скоро няма да стане на по-високо ниво,защо всеки министър въвежда нещо ново,което няма пряка възка с самия процес на обучаване.Много по-лесно да кажеш,че учебната година започва 1 седмица по-рано,отколкото да се ревизира учебния материал,учебниците и т.н.

Почерпете се виртуално за Р.Д. на девойката.
Скрит текст:
Ще подскажете ли дали трябва копие от акта за раждане при подаване на документите за Л.К.

# 471
[quote
Ще подскажете ли дали трябва копие от акта за раждане при подаване на документите за Л.К.
[/quote]
София- да, искаха. Ако не бъркам, оставих и копие.

# 472
Аз мисля да направя официално предложение на 3 класиране да участват само некласираните ученици.  Това  отписване, мислене и тн само затормозява системата.

# 473
Изискването за оригинали при допълване на паралелките  не е просто наложена практика, а текст в Наредба 10. Не коментирам дали и как се спазва ( не само то).  За да има промяна е необходимо съответното изменение и точно сега е подходящият момент за подобно предложение, както вече писах по-назад.

# 474
  • в очите на дъщеря ми
Мдаммм, просто си представих, как се проследяват N брой телефони, камери и т.н.....само въз основа на предположения, хипотези и може би....за евентуално административно нарушение, всъщност не съм сигурна дали избобщо подобен казус е формулиран някъде.
В най-добрия случай ще бъде извършена документална проверка, която няма да установи нередности, а в най- лошия и най-често срещан, ще откажат да образуват досъдебно, поради липса на факти и обстоятетелства...
Сериозно ли някой очаква широкомащабна акция на проследяване, подслушване, извземване на материал от камери и т.н.....няма съд, който да разреши подобна процедура(нали не пропускате факта, че тези действия ги разрешава съдия), само въз основа на предположения и при това за евентуално административно нарушение....щото нали в НК, такова престъпление няма.

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 15:52 от Мамзел Нитуш

# 475
  • Майничка
Трябва акт за раждане, оригинал и копие.

Честита да е рожденичката, само благини да й се лепят по пътя й! 💐

ММ предложи на девойката да финансира операция по смяна на пола, с цел 3в1: влизане в паралелка с по-висок бал, компенсация за парите за уроци, които ни спести и потенциален източник на доходи, в случай, че пожелае да инфлуенсърства.🤣

Всъщност, с тези квоти се чудя дали някога няма да цъфне някое дело от момиче, което се идентифицира като момче?😉

# 476
  • София
Настуся, честита рожденичка, да е жива и здрава, много успехи и радост в 8 клас!
Дидева много точно насочва към предложения за изменения на съответната наредбата, може би и в темата на бъдещите 7 класници да го постнеш този линк?
 В училищата с утрояваща се математика и без квоти, повече са момчетата, факт в СМГ, НПМГ, ТУЕС. Повечето състезатели по математика, физика, информатика са момчета, засега си остава да са по добри, особено нагоре в гимназиалния курс.
Моята дъщеря обаче се надява да са малко повече момичета в клас, досега бяха само 7 спрямо 20 момчета, отново се очертава така и в новия клас, но разбира се не знаем целият състав и чакаме още един съученик или съученичка, защо така се отказват тия деца Simple Smile. Та, ако има желаещи за СМГ - 4 класиране ще е цели три дни и после още два чакане. Има и с немски, и с английски, ако Ви харесват математиката и физиката.

# 477
Фантастика или не, разследването на Александра Маркарян за надплановия прием в СМГ доведе до резултати.

# 478
Напротив, има си процедури и всичко може да се провери.  Да, ще стане бавно, но пък хубаво е да има проверка. И ако така разсъждавате, че едва ли някой ще се занимава от съответните институции , не е така. Всичко е възможно, така както беше невъзможно това класиране. Започваето на една такава проверка , ще изкара на бял свят много други нередности и дефекти. Време е да сме европейци , а не Бай Ганьовци. Махането на ръка и замитането под килима не е решение.

Получих на личен мейл, че освен това класиране има записано дете след трето класиране с бал 462,50 , което не е участвало в класиранията за немската. Писало е за 1 и 2 класиране НМПГ и като не е стигнал бала, родителите решили що пък да не е немската гимназия. Записано е в 91 НЕГ с бал 462,50 след трето класиране, а на 3 класиране мин бала е 467 за момчета , а този бал не се е появил на 4 класиране.
Така, че леко полеко ще започнат да излизат още неща. Разбира се, че един сигнал че свърши работа.

# 479
Фантастика или не, разследването на Александра Маркарян за надплановия прием в СМГ доведе до резултати.
Такива, че връзкарите се уреждат по друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт