СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 369
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
  • София
H&M i Waikiki имаше от 28 номер и дължината 32, която е ок за 170

# 586
  • София
И аз съм в чуденка за магазини. Моят е 180 см, 50 кг, ще търсим дънки в предложените, благодаря! В Waikiki намираме понякога, но много трудно, а в H&M са като клинове тесни, не са ок.

# 587
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Благодаря явно ще се обикаля, но ще е след 22-ри септември, че да порасне още. Не знам как е при вашите юнаци (по-мое впечатление) момичета вече забавят ръста, но този вече не чак толкова дребен, расте с по 1-2 см. на месец. 🤨

# 588
НМ, Уайкики. Ние основно от там пазаруваме. Особено в НМ има доста скини модели и юношеското е до 170см
Дънки и панталони ще купувам след 15.09 Има 1-2 от батко му като за начало, та има какво да облече. Единствено якетата купих, защото сега ми попадаха доста модели на половин цена. Мъжки S му взех. В момента са му една идея по-големи отколкото трябва и тъкмо зимата ще са екстра.

# 589
  • София
Нина, ще предложа нещо еретично - можеш да погледнеш и унисекс моделите в дамската секция.
Денизара, с повече ровене в Ню Йоркър се намират тесни и по-дълги дънки.

# 590
fancy за приемът след 4 клас ставаше дума. Но и сега не разбирам къде е проблемът за 7 клас. За да кандидатстват за свободбите места на 3 класиране, 2 деца са си освободили местата за четвърто.
А песента, че на децата от СМГ им проверяват отделно работите вече много се изтърка. Някак тъпо е да завиждаш на резултатите, без да си дадеш сметка какво стои зад тези резултати. Всичките олимпиади и състезания ли се преработват за СМГ? Или просто не си давате сметка, че в СМГ най-труден е първия кръг на олимпиадата?
Защо никой не попиа как учат тези деца, а всеки се огледа в резултатите! Аман вече.
Колко безумно ще изглеждам аз, ако с моя Кашкавалко, взема да коментирам спортните постижения на скиорите, гимнастиците, плувците. Как ще изглеждам, ако кажа, че тези деца са подпирани. Всички знаем, че към тях изискванията са завишени. А усилията никой не ги вижда. Или да завиждам на тези, които денонощно си дрънкат на пиано и после ходят да вземат медали.
Толкова е нелепо това, че даже не зная как да го коментирам.
Защо никой не попита колко пъти тези деца падат, наревават се, а после намират сили да се изправят, да изтупат коленцата и да продължат. Ама всеки им брои медалите. И не само това, търси как да ги омаловажи. Не зная защо това ви харесва.
Скрит текст:
Кажи за белите НМПГ тениски - кога се носят, има ли "традиция"?
Няма традиция. Носят си тениските когато поискат. Моето (голямото) попадна в сградата в СМГ, когато за някаква благотворителна кампания продаваха от техните тениски. И от тях си купи и си я носеше. При нас в работата ако дадат тениски или ги даваме на роднини или работим в градината с тях. Никой не ги носи. Но и в СМГ и в НПМГ си носят тениските без да им е неудобно.
Когато отиват на състезание им дават други тениски, за да са еднакви. Тези са си за да си ги носят ежедневно, не е за да ги пазят.
Явно не разбрахте, моето дете беше ученик на СМГ от 5 до 7 клас. Знам много добре за труда, който хвърлят децата. Синът ми е състезател по математика от 1 клас, стигал е и до национален кръг на олимпиада по  Информатика, така че пределно ми е ясно колко се трудят.  Знам и колко усилия хвърли,  за да продължи в СМГ.  Видях и работа му по БЕЛ с очите си как са го орязали, за да няма  възможността да влезе в СМГ въпреки 100 т. по математика. Коментарите на  инспектора от проверяващата комисия, че са сбъркали и отговора може да бъде признат, но вече е късно. Всичко това е, за да влязат избраните. Деца, които през трите години не са показали никакъв потенциал. Мога много да разкажа за нередностите, но тук никой не вярва и няма смисъл и аз не вярвах до преди няколко месеца. Вярвах в ръководството на СМГ.

# 591
Тоест при засекретени работи, които се проверяват от произволно избрани двама оценители, които може да са от всяка област в страната и разликата в оценките на които не може да е по-голяма от определено число е налице конспирация срещу определени ученици в полза на други такива, точно определени?
Вратички има. Достатъчно. Но не са такива.
Може би Ви се иска да вярвате, че детето Ви се е справило блестящо, но несправедливо са го ощетили, за да влезе някой друг. Ваше право е. Също както някой, неучаствал в класиранията след трето, може да подскача, че са несправедливи. Може би и не осъзнавате колко много деца и родители обиждате с твърдението си. Ако смятате, че има нарушения, опитайте се да предизвикате проверка. Ако не харесвате процедурата, подайте предложението си за промяна, когато това е възможно.

# 592
Работите са анонимни. Проверяват се от двама учители от различни области, т.е. работа на дете от София, и в частност от СМГ, може да бъде проверена от един учител от Видин и от още един от Добрич да речем. Питам аз, как тези двама учители аджеба ще знаят, че проверяват работа по БЕЛ на дете от СМГ първо, и второ, че и ще го орежат съвсем съзнателно, за да може някое друго дете Х да продължи в СМГ. Големи фантасмагории са това.

# 593
Русалке, аз не съм коментирала твоите думи. Специално сложих в цитат това, което коментирам.
renydent, описвах няколко пъти историята и ме трият, а и съфорумка постоянно се заяжда. Затова реших да не я пиша отново. Ще ти я напиша тези дни.
А с Ани Кирилова съм свикнала. Няма да ме впечатли с тези си изказвания. Силно се съмнявам квесторите в СМГ да маркират различно пликовете на умните и неумните деца и да толерират неумните в СМГ. Т.е. от СМГ да пращат само умните в НПМГ. Нещо не ми е много логично. Но лошо няма да си излее притесненията жената.

Може да не вярвате, но е самата истина. Видях с очите си как е оценена работата на сина ми. Коментирано е и с учителката му по БЕЛ от СМГ, която ни посъветва да не оставяме нещата така. Подадохме няколко жалби, но нищо не можахме да направим.

# 594
Тоест, Вие сте специалист, лицензиран оценител по БЕЛ, и смятате, че колегите ви са участници в грандиозен заговор срещу детето Ви?
 Учителят, който цитирате, трябва да е наясно с процедурите и да знае как се оценяват работите, както и че оценката е окончателна и контестации и възражения няма.
Скрит текст:
Последните страници достатъчно красноречиво ми напомнят защо пиша все по-рядко. Скоро може би съвсем ще спра да се включвам.

# 595
  • София
Русалке, аз не съм коментирала твоите думи. Специално сложих в цитат това, което коментирам.
renydent, описвах няколко пъти историята и ме трият, а и съфорумка постоянно се заяжда. Затова реших да не я пиша отново. Ще ти я напиша тези дни.
А с Ани Кирилова съм свикнала. Няма да ме впечатли с тези си изказвания. Силно се съмнявам квесторите в СМГ да маркират различно пликовете на умните и неумните деца и да толерират неумните в СМГ. Т.е. от СМГ да пращат само умните в НПМГ. Нещо не ми е много логично. Но лошо няма да си излее притесненията жената.

Може да не вярвате, но е самата истина. Видях с очите си как е оценена работата на сина ми. Коментирано е и с учителката му по БЕЛ от СМГ, която ни посъветва да не оставяме нещата така. Подадохме няколко жалби, но нищо не можахме да направим.

А видяхте ли да е маркирана, че да е ясно, че е на сина Ви и нарочно да му намалят оценката?
Съжалявам, но това са вече безпочвени обвинения и излишно се натоварвате. Още повече, че по БЕЛ оценяването е субективно и може един учител да го оцени като добро, а друг - като не толкова добро. И все пак, ако има разлика повече от 0.50, мисля, че беше, се проверява от арбитър. Няма как да е нагласена проверката.
Щом детето е толкова добро по математика, успехите му няма да спрат, дори и да учи в НПМГ, например.
Последните страници са като "лов на вещици" и безумията, че има конспирации не спират, за съжаление.

# 596
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Дидева недей така. Всички във форума разчитат на теб. Просто тази отчетна година е мнооого по-различна, напрягаща и .... не знам как точно да я определя!
Моля, разчитаме на теб. Не ни изоставяй! 🙏

# 597
  • Сф
Дидева, не спирай да пишеш, ако може. 3 ма от 100 може да не са доволни от обясненията ти, но за останалите помощта може да е безценна. Както и е ♥️

# 598
Тоест, Вие сте специалист, лицензиран оценител по БЕЛ, и смятате, че колегите ви са участници в грандиозен заговор срещу детето Ви?
 Учителят, който цитирате, трябва да е наясно с процедурите и да знае как се оценяват работите, както и че оценката е окончателна и контестации и възражения няма.
Скрит текст:
Последните страници достатъчно красноречиво ми напомнят защо пиша все по-рядко. Скоро може би съвсем ще спра да се включвам.
Не аз не съм специалист и затова съм се консултирала с такива. Да учителят  е наясно, но е и наясно, че при грешки от страна на комисията е редно да бъдат коригирани. Вече написах какъв беше коментара на инспектора по БЕЛ в РУО: "Бих признал отговора ако аз проверявах, но вече е късно". Няма какво повече да кажа. Подигравка с труда на децата.

# 599
  • София
И на мен ми се вижда странно това.
Но и никой не се е съмнявал, че моето дете няма да остане в СМГ след 7 клас. Може би това е доказателство, че мисля много различно от останалите. Но ми се струва много по-лесно да напишат по 99 точки на 156 парашутисти, отколкото да намалят точките на НВО на всичките останали деца.
И аз не бях доволна от това, че грешките на първи модул се санционират в пъти по-жестоко от тези на втори модул, ама не обвинявам целия свят.
А и защо СМГ да си гони състезателите? Защо да ги праща в НПМГ или АК?  Предполагам детето ще продължи да се състезава и занапред. Защо да го губят, че да създават нов от парашутистите в осми клас. А и не е само един състезател.

Общи условия

Активация на акаунт