СЕДМИ КЛАС Трето класиране за щастие - късмет на смелите!

• 58 850
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Толкова ли пък е сложно на страницата на РУО-тата да напишат, че между 15.00 и 15.30ч. примерно ще се обявят резултатите от класирането. На хората нерви не им останаха.

Лесно е да се запише, но е трудно да се изпълни Simple Smile
Има много фактори, които биха повлияли на публикуването в точен интервал, и, ако обещанието не се спази, ще има още повече недоволни.

# 226
Здравейте! Може ли някой да ми каже как става кандидатстването за четвърто класиране? В конкретното училище ли трябва да се отиде и въобще има ли някакъв установен ред?
В миналогодишната седмокласна тема зададох подобен въпрос на потребител/ка, която беше споделила, че са участвали на четвърто класиране.
Моят въпрос:
...... , моля споделете с много подробности как протече борбата в 4-то класиране. Как става подаването на един оргинал от дипломата в повече от едно училище. Може би в първото ви казват веднага, че не става и отивате във второ, в трето и т. н. Или чак събират един ден молби и на другия излиза инфо кой е приет и тоагава отивате в следващото у-ще...?
Отговор:
Не става така в 4-о. Подава се оригинала или копие в 1 избрано училище. Ако е копие, може и в още училища, където приемат копия. С оригинал - само в 1.
Има официален график на всички училища, в които има свободни места. Описано е в кои дни се подават документи и кога излиза класирането. Никой нищо не казва веднага, защото няма как да знаят. Може в последния момент да подаде документи дете с по-висок бал. Така че се чака и се проверява сайта за резултати. Повечето училища изнесоха още на 4 резултатите, но има такива, които още не са.
Някои училища след първото четвърто класиране изнасят и още свободни места, ако случайно се е освободило ново място при придвижването на децата. Така стана в НТБГ, при които се освободи място за момче в една от паралелките. Моят припадна от вълнение, защото е класа на приятелката му. Но там искат оригинал и изобщо не сме пробвали.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 20:32 от PELINDA

# 227
  • София
Ще освободим едно място (младеж) в 133. РЕ,АЕ. Халал да му е, който ще го устрои на 4то.
Galita, къде ви приеха?
Радвам се, че рискът си е заслужавал.🤗
Не посмяхме за трето класиране.Приеха го в Софтуни. Но ако знаех със сигурност, че ще го приемат в частното бих играла за спорта на трето. Дано му е по-интересно там и да попадне на приятели.

# 228

..... Подава се оригинала или копие в 1 избрано училище. Ако е копие, може и в още училища, където приемат копия. С оригинал - само в 1.
              Три поредни години участваме в класациите и тази е четвърта.Копия не се приемат в желаните у-ща.Преди три години случайно видях ,че копия се приемат в една от езиковите гимназии и подадохме за 4-то защото нищо не рискуваш.Не се отписваш и мястото ти е сигурно дори да не успееш на 4-то.Следващите две години никой не приемаше копия - говоря за у-щата ,които обикновено са желани.Тази година вероятно ще е същото.

# 229
  • Сф
Не искат копия и аз питах тук там.

# 230
Историята помни различни варианти. Включително цветно ламинирано копие на свидетелство за основно образование, имитиращо оригинал.
По Наредба 10 за допълване на паралелките до максималния брой ученици ( често тук се нарича четвърто класиране, но може да е пето, шесто и т. н.) се подават оригинали. Всякакви други варианти са нарушение и един по-разтропан родител, ако има интерес от това, би могъл да създаде сериозни неприятности на училището, приемащо копия. Идеята е, че рулетката не може безкрайно да се върти и към началото на учебната година всеки желаещ да продължи в осми клас трябва да има училище.

# 231
Момичета, приключваме със седмичните теми.
Промених заглавието на тази и няма нужда от нова тема. Може да я продължите до изписването на 50-те стр.
Ще ви очаквам в новата ви Осмокласна тема.
А дотогава желая щастлива ваканция на бъдещите осмокласници. Heart Flowers Hibiscus

# 232
Благодаря, Фран. И на вас весела, щастлива и приятна ваканция.

Колко е хубаво да си във ваканция. По цял ден нищоправенето, спането, хапването и играенето на игри на телефон, зяпането на куп глупости на ляво и на дясно, е къде - къде, много по - приятно.

# 233
Някой няма ли да се похвали с успех на трето?

# 234
  • Варна
На трето класиране не е участвала моята щерка, но се похвалвам с успешно приключило участие в държавното първенство по плуване за младша възраст. Равносметката - 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал Trophy TrophyTrophyTrophySwimmer

# 235
За жалост не рискувахме и май е имала шанс за 9ФЕГ...Сега се колебая за 4то класиране🤔

# 236
  • Mars Hotel
На трето класиране не е участвала моята щерка, но се похвалвам с успешно приключило участие в държавното първенство по плуване за младша възраст. Равносметката - 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал Trophy TrophyTrophyTrophySwimmer
Ясмина, браво на момичето! Много се радвам на децата активни спортисти. Да са живи и здрави и твоето момиче, и Скиорчето, и Стончето.

# 237
Ако бяхме рискували, може би щяхме да успеем. Минималният бал е бил с 0,25 под нашия. Но, каквото- такова. Не ми стискаше.
Утре е ПЕТ скенерът.  А дано....Flowers Four Leaf CloverHands Pray ама надали... Виждам неща, които не бих искала и за съжаление обикновено съм права. Днес разбрах, че диагнозата която съм поставила на една съседка пред магазина се е потвърдила след дни наред лежане и хаотични изследвания в друга болница.

# 238
  • в очите на дъщеря ми
ra...моля се и се надявам!🍀

# 239
Ra, желая ти закрила и помощ!!!    Минавала съм по този път и знам какво изпитваш! Всички сме с теб!

Общи условия

Активация на акаунт